Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Amboi, Hafiz Mahamad Kata SPM Tak Penting! Nah, Ini Respon Padu Peguam

16-10-2020 11:08 AM Komen: 192



"Siapa gagal SPM? Chill. Abang punya result lagi gagal, tapi nasib baik Girlfriend terima abang seadanya."

Status kontroversi suami pengasas produk kecantikan Ainaa, Hafiz Mahamad sekali lagi mengundang kecaman daripada warganet.

Dengan mengepilkan keputusan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) yang 'gagal', Hafiz seolah-olah menggalakkan pelajar supaya tidak terlalu risau jika mendapat keputusan teruk kerana dia pernah melaluinya.

Foto : FB

Justeru itu, pengguna media sosial sepakat mengkritiknya kerana memberikan info yang salah kepada generasi baharu. Dengan menayangkan isteri cantik, kereta mewah dan kebahagiaan di media sosial, ia seakan-akan menyatakan pelajaran tidak penting.

Foto : Fb

Antara reaksi yang tular ialah daripada peguam yang menyifatkan SPM Hafiz tidak lah gagal seperti yang dicanangkan. Malahan teman wanita (kini isteri) mahukannya bukan kerana keputusan tetapi kerana Hafiz kaya.

Foto : FB
Foto : IG

Bukan itu sahaja, Hafiz turut mendapat kecaman yang pelbagai lalu dikaitkan dengan ceritanya yang pernah menghadiahkan Aina barangan mewah hingga menyebabkan ramai wanita di luar sana mengidamkan suami sepertinya.

Bagaimanapun, selepas mendapat kritikan bertalu-talu, dia kemudiannya membuat kenyataan bahawa statusnya sebelum ini telah disalah tafsirkan oleh ramai pihak. Sebenarnya dia tidak menyatakan bahawa pelajaran tidak penting, tetapi dia cuma menceritakan kembali kisahnya dahulu.

Foto : FB
Foto : Ig
Bagus lah kalau dah minta maaf dan betulkan fakta. Maklumlah generasi baharu mudah terpesona dengan kemewahan ditonjolkan oleh ikon mereka. Jadi, jangan tinggalkan pelajaran ya. - CARI



Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 192
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote rainbowrainz 27-10-2020 04:33 AM
Last last mental koyaaakkk.. hahahahha..mendapatlah kau dik

Lain-lain Komen

Quote slyfynx 16-10-2020 11:13 AM
Nape kalau dah kaye kene buat cite sedih?
Pelik la aku
Quote belilies 16-10-2020 11:13 AM
Stetmen mintak penampar betul. Ko ajar org bodo cana nak jadi lagi narrowminded ingag duit senang nak dapat. Itu yg berlumba nak jadi dropship, ingat kaya tu setahun blh dpt. Padahal lepas sebulan dah gibab kata untung lambat dpt, tuka lagi jd dropship produk lain.
Quote axl_bach 16-10-2020 11:16 AM
slyfynx replied at 16-10-2020 11:13 AM
Nape kalau dah kaye kene buat cite sedih?
Pelik la aku

Ajaran Jijan Seman tu.....
Quote renko 16-10-2020 11:18 AM
kau sorang bodoh da lah
xyah ajar orang lain jadi sama bodoh cm kau
Quote Kurex 16-10-2020 11:18 AM
Jantan putih sebab cucuk..
Quote CocoCily 16-10-2020 11:20 AM
slyfynx replied at 16-10-2020 11:13 AM
Nape kalau dah kaye kene buat cite sedih?
Pelik la aku

konon la kerja kuat sampai kaya raya
Quote hatikudus 16-10-2020 11:21 AM
Padan muka...sendiri bodoh jgn ajak anak org lain jadi bodoh. Ingat nasib org semua sama ke?
Turunkan aje la kat anak cucu ko
Quote epuepy 16-10-2020 11:33 AM
Dia ni kaya sbb apa ye? Jual produk ke? Sbb sblm kawin dulu siap belikan awek keta lagi.

Bwk awek naik heli la. Masyuk btl.
Quote ninjago 16-10-2020 11:35 AM
hatikudus replied at 16-10-2020 10:21 AM
Padan muka...sendiri bodoh jgn ajak anak org lain jadi bodoh. Ingat nasib org semua sama ke?
Turunk ...

kannn..bangga kasitau dia bodoh..klu kena tarik tang rezeki tu haa baru dia tau


Quote kookiechip 16-10-2020 11:41 AM
Murid jijang ke ni? Agaknya buat post cite sedih dkt ig ni syllabus baru ye?

Buat essay sedih2 cakap dulu hidup susah, belajar bodo, selalu kena hina lah. Ig yg sepatut nya untuk post gambar jd platform founder buat essay sedih. Koser lah nk baca. Apa lagi nk support business theyols.
Quote batusembilan 16-10-2020 11:42 AM
betul3x.

bisik kt telinga anak sendiri.........byk2 kali......spm tu gagal pun xpe......x ambik spm pun laaaagiiiii bagus

hahahaha
Quote seri_mawr 16-10-2020 11:43 AM
spm dia rupe itu...apalah di harapkan sgt dgn tahap pemikiran dia...
harus lah level2 result spm dia jek...tu sbb la keluar post2 gitu....

muka hensem otak udang....wariskan kan anak2 sendiri sudah...dua benda ni ...
jgn ajak anak org lain jadi otak udang mcm dia....
Quote damian_lee 16-10-2020 11:46 AM
inilah bila kita normalize .... kegagalan tak apa ......
tau tak erti sebenar kegagalan adalah bila kita dah mencuba sehabis baik  tapi belum berjaya
baru itu adalah kegagalan

tapi kalau cuba pun tak
itu kemalasan namanya ....
Quote namr 16-10-2020 11:49 AM
Result macam taik,tdo ke dlm kelas
Quote AmyOpy 16-10-2020 11:53 AM
Ermmm..yelah
Quote c===8 16-10-2020 11:58 AM
patutnya syukur pada tuhan walaupun bodoh masa sekolah tapi tuhan beri dia rezeki lebih
bukannya galakkan org lain jadi bodoh masa sekolah macam dia
Quote chandrahusin 16-10-2020 12:04 PM
Aku masuk tred ni
sbb aku terbaca
Maahad Tahfiz
rupanya Hafiz Mahamad
blurr
Quote umbut 16-10-2020 12:10 PM
Laaaa... bodo bengapnye... pastu nak ajar budak2 x yah susah2 belajar.. leh jadi instafamous jual air liuq.... tolonglahhh.... zaman akan datang lagi mencabar... kena lah belajar betul2 sungguh2... pastu kerjaya nak jadi apa terpulang..yg penting education...
Quote tukul 16-10-2020 12:13 PM
renko replied at 16-10-2020 11:18 AM
kau sorang bodoh da lah
xyah ajar orang lain jadi sama bodoh cm kau

Betul kata muwarfa tu....tiap ari ajorkan kat anak sendiri.. tiup di telinga...sampai abg jamil mampos....padu betul

Lihat semua komen(192)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top