Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Dulu Sekat Akaun, Sekarang Bekerjasama? Tok Ti Bikin Panas

16-10-2020 11:11 AM|Oleh: Cari-Azza| Komen: 76



Jika anda masih ingat dengan kontroversi penyanyi Datuk Siti Nurhaliza dikritik dek memakai baju lapuk setahun yang lalu, pasti mengingati pemuda ini yang juga sebenarnya peminat tegar Tok Ti.

Selepas peristiwa tersebut, Firdaus Othman menerima kecaman bertalu-talu dari peminat fanatik Siti Zoners serta disekat akaunnya dari mengikuti perkembangan bintang tersohor tanah air. Walhal Daus juga adalah pereka pelamin Yuna, Anzalna dan Siti Saleha.

Namun, apa yang mengejutkan ialah apabila Daus memuat naik video dia menyiapkan stail Tok Ti yang dipercayai dalam pembikinan muzik video.

Ianya turut dikongsikan oleh pemerhati industri hiburan, Sepit Siput (memandangkan akaun Daus dikunci) yang memuji profesional kedua-dua inidividu tersebut dalam menjayakan sebuah projek.


Foto : IG

Daus turut memberikan kata-kata sindiran yang ditujukan kepada mereka yang pernah mengecamnya dahulu.

"Mana haters yang dok carut mak hari tu? Sila kirim kan video ni kat dia ya. Hey, Tok Ti tegur mak ya, kau hadooo?"

 Kritikan mengenai penampilan Siti pada tahun lepas - Mstar

Malahan Daus turut menyelitkan kata-kata Siti kepadanya iaitu "Boleh tunjukkan pencapaian adik?". Jadi, ini lah jawapan yang ditulisnya kerana berjaya membuktikan kemampuannya.

"Haaah Tokti, this is for you."

Foto : IG

Sementara itu, Sepit turut mengulas bahawa artis yang hebat tidak memerlukan pemuja sebaliknya perlu terbuka dan mengambil kira pendapat peminat tentang hasil seni.

Maka, Tok Ti sudah membuktikan yang dia telah membuat keputusan baik untuk dirinya demi kerjaya seni iaitu bekerjasama dengan orang yang pernah mengkritik penampilannya sebelum ini.

Foto : IG

Wah! Panas betul ya, mesti ramai terutamanya 'haters' yang tidak sabar untuk menyaksikan gandingan video muzik yang diperkatakan tersebut. - CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
2
0
1
Komen: 76
Komen

Previous : Nampak Gelombang Warna-warni Bila Dengar Muzik, Tiz Zaqyah Alami Sinestesia?

Next       : Isteri Ahmad Idham Kongsi Pengalaman Besarkan Anak Istimewa

Komen Terbaru

Quote pencintaABC 20-10-2020 11:18 PM
MadameOnion replied at 20-10-2020 10:46 AM
'song of the year' tu lagu paling cringe yang pernah aku dengar..lagu asal berlaki..derita pun tak ...

Itulah jalan cerita dan plot yg didambakan acik2 yich..siap dah start shooting utk 7 hari mencintaiku season 3

Lain-lain Komen

Quote Kurex 16-10-2020 11:23 AM
tapi memang styling siti agak desa kan... Karats je yg overrr..
Quote BicaraHatiku 16-10-2020 11:32 AM
hadek2 kalau x melahar satu sama lain tak sah.
Quote bulalof 16-10-2020 11:35 AM
tok ti pernah stylo ke?

Quote aemon 16-10-2020 11:47 AM
boring la tok pit put dah arwah kat sini...asik orang refer ig dia je
Quote damian_lee 16-10-2020 11:53 AM
Kurex replied at 16-10-2020 03:23 AM
tapi memang styling siti agak desa kan... Karats je yg overrr..

kannnn ... time ..... music video lagu bidadari syurgamu tu ....that white dress .... ya ampun .......... very the .......

bagi tau fans dia
terus dia kata itu satu penghinaan

ehhh gitu plak
Quote Cekgushilla 16-10-2020 11:56 AM
Ada mira piljah kee
Hmmmm potong la nk tgk hahaha
Quote umbut 16-10-2020 11:57 AM
Masa kes ni tok ti sendiri yg block ke??? Tokti sentap ke... tapi ct ni dari muda dulu2 pun hauk fesyen skrg dah ok sikit
Quote Kurex 16-10-2020 11:58 AM
damian_lee replied at 16-10-2020 11:53 AM
kannnn ... time ..... music video lagu bidadari syurgamu tu ....that white dress .... ya ampun ... ...

Kawan aku suka betul puji dress putih tu.. katanya cantikkkkkkk gila. Dia pun kerja dekat andaman kampung, gitu jualah selera dia dgn dress putih siti
Quote katibism 16-10-2020 12:07 PM
Haa... lps ni mesti ada yg melahar mulut puaka petik nama meols sebagai bau2 kentut aruah sepitsiput. Awas ya @Orix .. penggelabah teq2 @kiah_mai_pulak & juga Kween royanan intelektual @beta_carotene
Quote mamajawie 16-10-2020 12:15 PM
nama firdaus tapi bahasakan diri mak???keyyy mok tolll..
Quote pencintaABC 16-10-2020 12:26 PM
Kurex replied at 16-10-2020 11:58 AM
Kawan aku suka betul puji dress putih tu.. katanya cantikkkkkkk gila. Dia pun kerja dekat andaman  ...

Kan lagu Aku Bidadari Syurgamu tu berkonsep leman acik2 kepam yang layan slot Akasia maghrib TV3..Tak pelik la MV dan dressing pun kampung.com haha
Quote legal_jue11 16-10-2020 12:33 PM
bulalof replied at 16-10-2020 11:35 AM
tok ti pernah stylo ke?

Jarang, tapi teringat satu baju kurung moden dia pakai untuk satu awards show apantah lupa x ingat yang dia nyanyi lagu cindai..baju tu bentuk kebaya tapi kainnya bertingkat2 lace, lawanya la hai baju tu..n ofcourse tokti.
Quote RatuDunia94 16-10-2020 12:43 PM
bulalof replied at 16-10-2020 11:35 AM
tok ti pernah stylo ke?

Pernah...




Quote YomiuriLandMae 16-10-2020 12:46 PM
siti skrg ni outfit dia kalo x sarat marat mmg x sah.. dulu time anak dara elok je sesimple baju2 dia.. ke sbb nak cover body yg dah a bit gems..
Quote xAthenax 16-10-2020 12:54 PM
tokti ni tak perlu pakai sarat2 lah eh. kalau sarat gerenti horror. Cuba tengok baju kawin dia.
Simple is best for her.
Quote epuepy 16-10-2020 01:01 PM
Tokti zaman anak dara pakai apa pun cantik je. La ni kureng sikit.

Bagus la ada org nk tegur. Teguran membina giteww
Quote September14 16-10-2020 01:11 PM
Fesyen tokti skg teruk n pkian dia pkai nampak murah

Yg last ok aku rasa waktu konsert ct n fren tu.. ct kena pakai mcmtu je simple2... dah tua n berisi mana sesuai pakai sarat2
Quote Orix 16-10-2020 01:29 PM
katibism replied at 16-10-2020 12:07 PM
Haa... lps ni mesti ada yg melahar mulut puaka petik nama meols sebagai bau2 kentut aruah sepitsiput ...

udoh2 le berlakon..... tak penat ke tokpit...
Quote Kurex 16-10-2020 01:33 PM
YomiuriLandMae replied at 16-10-2020 12:46 PM
siti skrg ni outfit dia kalo x sarat marat mmg x sah.. dulu time anak dara elok je sesimple baju2 di ...


Simple macam ni ke....
IMG_20201016_133320.jpg

Lihat semua komen(76)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top