Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Netizen Tak Puas Hati Faezah Elai Kata Travel Banyak Lebih Bijak Dari Belajar Tinggi

14-10-2020 12:07 PM|Oleh: Saiful| Komen: 67

Nampaknya netizen tak senang dengan perkongsian pengalaman Faezah Elai mengenai kehidupannya sebagai seornag pramugari.

Namun pelakon ini menjelasakan kenyataanya mengenai seseorang mampu memiliki banyak pengalaman degan melancong walaupun tanpa pendidikan tinggi bukanlah bermaksud melarang orang lain menyambung pelajaran ke universiti.


"Dalam video temu bual saya bersama Zarul, ada saya sebut jika anda ada masters atau PhD tapi tak pernah travel berbanding orang yang mungkin hanya ada SPM tapi selalu travel terutama pengembara solo, pengalaman mereka ini leboh banyak dan mereka lebih terbuka serta bijak."

Baca lanjut:


Di Instagram, Faezah ada memuat naik komen netizen yang memperlekehkan pekerjaan sebagai pramugari yang dianggap sekadar menyediakan makanan dan mencuci jamban kapal terbang.

Dalam masa yang sama dia turut memberi nasihat kepada individu tersebut agar tidak biadab dan menghormati pekerjaan orang lain.
Kredit foto: IG
"Budak sekarang apa masalah dengan cuci jamban?" tambahnya. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
3
0
0
Komen: 67
Komen

Previous : Netizen Teruja, Anak Oksana Voevodina Makin Lama Terserlah Muka Melayu

Next       : "Saya Bersuami Tapi Dilayan Seperti Ibu Tunggal,"-Isteri Orang Jadikan Sharul Kamal Idola

Komen Terbaru

Quote pjade 19-10-2020 09:13 AM
Kalo dah retis tu, perangai retis le juga

Lain-lain Komen

Quote abadi84 14-10-2020 12:12 PM
Masalahnya knp hidup mesti compare?
Itu lebih baik dr ini..
Ini lebih baik dr itu
Sedangkan kedua2nya pun
Ada pro and cons
And people always allowed for agree to disagree
Quote URUHA 14-10-2020 12:20 PM
What do you expect from retis bimbo? Makin banyak cakap, makin terserlah kurang cerdiknya
Quote Tinot7 14-10-2020 12:29 PM
Keje kat MAS 3 tahun je - Nape dia resign? Citer mcm tak penuh?
Quote mdhelmi 14-10-2020 12:29 PM
rajin btol netizen layan benda2 cani
Quote gujiwa 14-10-2020 12:34 PM
pendidikan tetap la penting.. yang lain bonus dan rezeki.
Quote Zazama 14-10-2020 12:36 PM
Ulama ada beri panduan, lagi banyak bercakap, lagi banyak kelemahan kita terdedah.
Quote husna_amal 14-10-2020 12:55 PM
Dengan faezah elai pun budak twitter nak bertelagah.
Quote mamajawie 14-10-2020 01:00 PM
kaki caras kalu otak bingai memang kena ye..
Quote Nenasketum 14-10-2020 01:00 PM
Insecure giler minah ex-pprt nih. Bukak mulut jer air longkang keluar.
Aku masih tak lupa masa dia nak laku kan produk medicated dia. Dok kata kulit dia jadi elok sebab produk tu, walhal ada acik netizen dok nampak dia kluar masuk skin clinic. Pathetic. Ke memang laki dia yang dok kejar anak Kazar?
Quote YomiuriLandMae 14-10-2020 01:14 PM
mdhelmi replied at 14-10-2020 12:29 PM
rajin btol netizen layan benda2 cani

kan setakat retis sangkak gigih la jugk netizen ni nak melayan pun..

Quote Mamason 14-10-2020 01:17 PM
Kena faham juga yg xbelajar tinggi tu sebab ape? Bukan semuaaa org xbelajar tinggi2 nie sbb dia malas, sbb dia bodoh or sbb dia jahat kaki lepak xde masa depan.

Kadang2 keadaan mendesak utk xboleh belajar tinggi.  Duduk kampung, keluarga susah...kena kerja awal tampung keluarga... depa ni fikir dak??

Jgn dok compare laaa...  And xrasa susahnya org yg xboleh belajar tinggi sbb kekangan itu rasa mcm mana.... sedih, stress... depa pun ada perasaan nak berjaya...tapi simpan impian... dari setahun ke setahun last2 kerja kebun sawit di kampung je...

Mama tau laa ape perasaannya... keluarga susah nak belajar setakat mampu aje..nak sambung dah xboleh... bukan xnak...tapi xboleh... nak story panjang pulak... aishh.
Quote bakingsoda 14-10-2020 01:18 PM
FA gaji 8-10k ke? banyak jugak eh
Quote TomyamPuteh 14-10-2020 01:21 PM
Pi la hang travel klau gitu
Quote Kancilkering 14-10-2020 01:26 PM
Tinot7 replied at 14-10-2020 12:29 PM
Keje kat MAS 3 tahun je - Nape dia resign? Citer mcm tak penuh?

dia gaduh dengan supv adik dia....pasal adik dia
missed flight...rasanya lah
Quote loladaily 14-10-2020 01:31 PM
bakingsoda replied at 14-10-2020 01:18 PM
FA gaji 8-10k ke? banyak jugak eh

Setahu meols basic gaji fa tak banyak tapi yang travel tu buat byk.
Quote FussioAnwar 14-10-2020 01:41 PM
abadi84 replied at 14-10-2020 12:12 PM
Masalahnya knp hidup mesti compare?
Itu lebih baik dr ini..
Ini lebih baik dr itu

Boleh compare, jikalau tujuan adalah untuk improve oneself.
Quote meow_tompok 14-10-2020 01:49 PM
Mamason replied at 14-10-2020 01:17 PM
Kena faham juga yg xbelajar tinggi tu sebab ape? Bukan semuaaa org xbelajar tinggi2 nie sbb dia mala ...

faham mama.
nak duduk rumah sambil buat duit pun kena ada capital & margin, sesetengah org tak jumpa peluang ni pun.
kerjalah apa2 asal jgn scam duit org atau jual dadah bagi rosak kehidupan org je sudah.
Quote salmon-suki 14-10-2020 02:11 PM
Setakat ni y ai tgk,travel a lot tp mostly attention seekers and acah2 have2...travel for the sake of getting likes,bukan nak tgk culture or beauty of the places they visited..just touch down n bagitaw kat dunia y "I've been to this place,sila jelessss hokayyy"...{:nose
Quote Mamason 14-10-2020 02:29 PM
meow_tompok replied at 14-10-2020 01:49 PM
faham mama.
nak duduk rumah sambil buat duit pun kena ada capital & margin, sesetengah org tak j ...

Zaman skrg pun ramai dah kena berhenti kerja... peniaga tepi jalan pun dah mcm cendawan tumbuh.... so, buatlah ape sahaja asalkan halal.  

Lihat semua komen(67)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top