CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

"Ya Allah, Baru Nak Dapat Kerja..." - Adibah Noor Berang PKPB Mengejut

13-10-2020 01:28 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 12421| Komen: 113

Description: Terkilan, kecewa, sedih, marah. Itulah perasaan anak seni apabila kerajaan membuat keputusan mengejut untuk melaksanakan Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) di Selangor dan Wilayah Persekutua ...
Terkilan, kecewa, sedih, marah. Itulah perasaan anak seni apabila kerajaan membuat keputusan mengejut untuk melaksanakan Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) di Selangor dan Wilayah Persekutuan.



Kredit foto: IG Adibah

Tidak terkecuali pelakon dan penyanyi Adibah Noor yang berang apabila pendapatannya kembali tersekat. Mana tidaknya, baru nak bangkit, dah terduduk semula.

“Ya Allah, baru nak dapat kerja. Ada dua kerja di Johor Bahru minggu ini.

“Saya sungguh marah, ya Allah,” ciapnya.



Bagaimanapun, dalam ciapan lain Adibah berterima kasih kepada pihak yang memberi kata-kata semangat dan cadangan untuk mengatasi masalah.


Kredit foto: Twitter

Dia juga mendoakan sesiapa yang mempersenda, caci maki dan berpuas hati di atas kesusahan orang lain agar mereka tidak ditimpa sebarang kesusahan. - CARI

Bagus
2

Marah

Terkejut

Sedih
2

Lawak
2

Bosan

Friends Rank (6 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote LadyCarefree 13-10-2020 01:34 PM
Kak Dib buatlah kelas BI online for kids as well as adults. Adults untuk conversational English. Majoriti retis2 jd kastemer pon ok. Retis rata2 hauk bebenor englandnya
Quote lifeline 13-10-2020 01:37 PM
LadyCarefree replied at 13-10-2020 01:34 PM
Kak Dib buatlah kelas BI online for kids as well as adults. Adults untuk conversational English. Maj ...

btul la sis

ko p reply twit kak dib tu
idea bagus jgk laaa tu utk kak dib n kalangan retis

Quote sarah82 13-10-2020 01:55 PM
LadyCarefree replied at 13-10-2020 01:34 PM
Kak Dib buatlah kelas BI online for kids as well as adults. Adults untuk conversational English. Maj ...

Kalau dia buat.. Iols nak join.. Sbb iols nk improve sebutan bahasa inggeris iols.
Quote LadyCarefree 13-10-2020 01:55 PM
Edited by LadyCarefree at 13-10-2020 12:56 PM
lifeline replied at 13-10-2020 12:37 PM
btul la sis

ko p reply twit kak dib tu


Satgi iols kena hencap sebab guna term retis. Lol

Tp iols yakin ramai retis baca forum ni. Kalau x, pa nya atau manager atau adik beradik ke haper baca.
Quote LadyCarefree 13-10-2020 01:57 PM
sarah82 replied at 13-10-2020 12:55 PM
Kalau dia buat.. Iols nak join.. Sbb iols nk improve sebutan bahasa inggeris iols.

Baguih Sarah ada semangat begini.
Quote lattehazelnut 13-10-2020 01:59 PM
Xkan xde surat.. bukan first time kita pkpb..
Quote sarah82 13-10-2020 01:59 PM
LadyCarefree replied at 13-10-2020 01:57 PM
Baguih Sarah ada semangat begini.

Dok rumah saja2..dari bagi bahasa inggeris mereput.. Baik belajar bagi elok balik..
Quote YomiuriLandMae 13-10-2020 02:02 PM
kalo cmtu pegi la stay dkt JB tu for 2 weeks before pkpb ni.. kalo x apply surat kebenaran..
Quote stingerstorm 13-10-2020 02:16 PM
sarah82 replied at 13-10-2020 01:55 PM
Kalau dia buat.. Iols nak join.. Sbb iols nk improve sebutan bahasa inggeris iols.

Lidah kalau jenis pendek...nak diction bagus jadahnya? pi beli extensor dari shoppee..panjangkan lidah itew dulu...

kahkahkahlahkah...
Quote stingerstorm 13-10-2020 02:17 PM
LadyCarefree replied at 13-10-2020 01:57 PM
Baguih Sarah ada semangat begini.

Dia ambik modules vulgarities aja.
.

kahkahkahkahkah
Quote reenz013 13-10-2020 02:20 PM
minta la surat kebenaran...ada surat tu InshaAllah boleh pergi
Quote electricopop 13-10-2020 02:20 PM
Active jugak dia ek kt Twitter ni...
Quote limau_lemon 13-10-2020 02:25 PM
DD pon merempan kt ig pasal pkpb ni.
Quote vee_zara 13-10-2020 02:38 PM
Haiyooo makcik dibah oii. Patutnye kena alert n get ready la dengan trend peningktan jangkitan covid tu.
Quote mesmerize 13-10-2020 02:41 PM
kat jb takde pkpb.. so masih boleh berhimpun janji ikut sop.. sheols takleh keluar dari selangor ke? sebab kerja boleh keluar kan?
Quote palmolive 13-10-2020 02:41 PM
bawak la surat majikan..apa susah
Quote haruslah 13-10-2020 02:43 PM
Keluar la awal....
Pon buat surat utk keluar
Untung juga ade job
Ade tu pkpb terus dah xde job
Quote rain2169 13-10-2020 02:46 PM
Kak Dib....
hang nak marah sapa??
nak buat lagu mana.... virus ni masalah global dah...
semua negara terkesan....
Quote helicornia 13-10-2020 02:49 PM
dari sibuk merempan kat twitter baik ko usaha nak selesai masalah ko ni kak oiii...
pi la dapatkan kebenaran polis ke apa, bukan pkp seluruh negara pun

Lihat semua komen(113)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

19-1-2022 12:05 PM GMT+8 , Processed in 0.477050 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top