CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

“Siapa Kacau Safawi Rasid Aku Nak Ludah!"-Zarina Anjoulie

13-10-2020 12:12 PM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 7729| Komen: 46

Description: Baru-baru ini penhijrahan Safawi Rasid ke Portugal menjadi bualan ramai. Pemain bola sepak ini telah diperkenalkan secara rasmi bersama pasukan kelab Portugal, Portimonense SC di Stadium Perbandara ...
Baru-baru ini penghijrahan Safawi Rasid ke Portugal menjadi bualan ramai.

Pemain bola sepak ini telah diperkenalkan secara rasmi bersama pasukan kelab Portugal, Portimonense SC di Stadium Perbandaran Portimao dan ketika ditemuramah, Safawi menjawab semua soalan dengan baik dalam Bahasa Inggeris.




Namun ada juga yang memperlekehkan penguasaan bahasanya. Tidak berdiam diri, Zarina Anjoulie nampaknya tampil mempertahankan Safawi.

Kata pelakon ini, Safawi telah cuba untuk berkomunikasi menggunakan bahasa Inggeris dan siapa yang mengutuk dan mengganggunya, Zarina nak ludah!

Foto: IG
“Siapa kacau sapawi aku nak ludah. Atleast dia cuba cakap English bukan cakap Melayu kat sana. Macam mana nak maju Melayu sikit-sikit nak sindir sikit-sikit nak bahan, biar la dia belajar.

“Power lah juga dia dapat main untuk kelab sana international daripada korang yang terperap je kat rumah tak ada buat apa apa. Sampah punya orang siapa yang duk sindir-sindir dia,” tulisnya.


Zarina atau lebih mesra dipanggil Anju juga memohon orang ramai agar memberi sokongan padu kepada Safawi.

“Kenapa nak bahan dia, English berterabur sikit nak gelak-gelakkan. Kita patut sokong sesama Malaysia. Dia tengah mengharumkan nama negara kita. Tunjukkan sedikit sokonganlah. Dia dah sampai sana dah sangat bagus." -CARI
2

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak
1

Bosan

Friends Rank (3 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Kurex 13-10-2020 12:16 PM
Alahai... Ludah macam mana tu????:Baik kau diam je...
Quote Kurex 13-10-2020 12:18 PM
Btw pawi dalam gambar ni nampak manis, comel...
Quote febreze 13-10-2020 12:29 PM
Kurex replied at 13-10-2020 12:18 PM
Btw pawi dalam gambar ni nampak manis, comel...

mmg sedap player bola kurex...padu
Quote TomyamPuteh 13-10-2020 12:50 PM
Nk jgk mencapub dia ni kan.
Quote Kurex 13-10-2020 12:51 PM
febreze replied at 13-10-2020 12:29 PM
mmg sedap player bola kurex...padu

Bola, ragbi, cyclist, swimmer, lari pecut... Aummmmm
Quote KelisaOren 13-10-2020 12:58 PM
Ingatkan sheols melahar anak melvin yg berjuraian air mata hantar pawi kat epot hari tu
Quote Noraniza_Iblis 13-10-2020 01:17 PM
alaa si kepam ni..
mane ade isu..situ laa kau mencapap...
diam2 dh la...
Quote Gomea 13-10-2020 01:17 PM
Overnya perempuan ni nak ludah2 orang
Quote LadyCarefree 13-10-2020 01:18 PM
Anjo ni kalai xbuat muka, xlah huduh. X cantik xpe asal xpelik
Quote imransulaiman 13-10-2020 01:27 PM
Dah sihat ke bibir dia yang baru operate tu?
Quote RumiMenari 13-10-2020 01:39 PM
Dia ni bising sampai mana la gaknye.....
Quote RatuDunia94 13-10-2020 02:19 PM
Sheols ni menunggang sesuatu isu mmg x sah..
Quote stingerstorm 13-10-2020 02:24 PM
bila nak jumpa? name the place and time...
Quote husna_amal 13-10-2020 03:01 PM
Macam kak long besar jaga anak buah.
Quote YomiuriLandMae 13-10-2020 03:04 PM
bibir yg dok berjahit aritu dah okay ke nak meludah org tu..
Quote damian_lee 13-10-2020 03:05 PM
so ... betullah ... dia ni ... suka ambil kesempatan dengan isu semasa?
Quote tagas 13-10-2020 04:28 PM
Diamla birahhh
Quote tumpanglalu74 13-10-2020 04:57 PM
Sape yang kutok tu konfem jakun baru belajor english..  Belajor pon dari pilem, lirik lagu..  Yappeddaaa...

Orang yang betol2 tau english tu la yang jenis takmo aibkan orang..  Especially kat ofis kan kekadang bos kita ni pon bukan reti english.  Takde la kita nak canang 1 ofis kesalahan dia.  Kalo dia suroh cek baru kita betolkan..

Orang yang takde understanding pasal lain orang lain bekgraun pembelajaran english dia tu la yang baru-baru je mengenal english..  Khennnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn????????????
Quote URUHA 13-10-2020 05:03 PM
Gigih la netijen durjana duk kutuk english org. Member2 meols yg native english speaker pun x pernah kutuk english org lain walaupun grammar berterabur. Asalkan paham kekdahnya. Lama2 pandai la tu. Silap2 leh fluent bahasa portugis lagi. Ko hadooo?

Lihat semua komen(46)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

20-5-2022 02:47 PM GMT+8 , Processed in 0.069071 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top