CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Wany Hasrita Dikritik Jual Baju Percuma, Hebat Permainan!

13-10-2020 01:10 PM| Diterbitkan: Cari-Azza| Dilihat: 9990| Komen: 46|Original author: Oleh: Cari-Azza

Description: "Saya takkan pernah jual barang yang dapat free. Jangan risau, saya masih pentingkan keberkatan."Pelantun lagu Canggung, Wany Hasrita tegas menafikan dakwaan netizen yang menuduhnya menjual baju y ...



"Saya takkan pernah jual barang yang dapat free. Jangan risau, saya masih pentingkan keberkatan." 

Pelantun lagu Canggung, Wany Hasrita tegas menafikan dakwaan netizen yang menuduhnya menjual baju diperolehnya secara percuma menerusi platform  preloved.


Foto: IG

Menurut Astro Gempak, Wany tidak pernah pun menjual semula baju percuma yang diperolehinya sebelum ini. 


Platform 'prelovedstillinlove' ini sebenarnya menjual pakaian contoh yang dibelinya sendiri. Sebelum itu, ianya pernah diperagakan oleh model. 


Foto: Astro Gempak

"Sample (contoh) yang dimaksudkan adalah baju sampel yang dipakai sewaktu sesi fotografi produk (baju model) yang ada satu saiz sahaja dan dijual di butik tersebut." 


Foto: IG

Malah, baju sample itulah yang muat dengan saiznya sebelum dia tidak muat lagi memakainya lalu mengambil keputusan menjualnya kembali. 

Menurut Wany lagi, tuduhan tersebut perlu dibersihkan kerana ianya membabitkan keberkatan. 

"Jangan risau, saya masih lagi mementingkan etika dan keberkatan." 

Wah! Jual baju preloved pun jadi isu ya terhadap netizen. - CARI

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak
1

Bosan

Friends Rank (1 people)

  • Bosan

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote LadyCarefree 13-10-2020 01:13 PM
Xde salah pun kalau dia dapat free dn kemudian dia jual. Dh jd barang hak dia, suka hati dia lah.
Quote kucingitam 13-10-2020 01:21 PM
apa masalahnya dia jual barang dia dapat free.

barang dia, sukati dia lah..
Quote Kurex 13-10-2020 01:29 PM
Salah sorang retis yg nampal tua dari umur sebenar
Quote merrissa 13-10-2020 01:55 PM
alahai itupon nak emo....

untung la ad banyak baju
Quote nazrinshah12 13-10-2020 03:04 PM
Huhu..baru tahu xboleh jual barang kalau kita dpt free..
Quote damian_lee 13-10-2020 03:07 PM
yang penting ko beli and dapat barang
for me why borther ....
Quote de_ikea 13-10-2020 03:09 PM
Netizen ni pelik2 yaa
Quote hasniey 13-10-2020 03:10 PM
Kecoh je.lantak dia la.bukan dia paksa ko beli pon
Quote irvene 13-10-2020 03:12 PM
yang tak boleh blahhh dalam immortal song pakai glove merah masuk tudung kt dalam. adoiii klakoorrr fesyen ko
Quote husna_amal 13-10-2020 03:12 PM
Bende dah jadi milik dia biarlah kalau nak jual pun.
Quote biozipstar 13-10-2020 03:17 PM
oh kalau jual bagus juge. dia dapat income. hahaa.... sonoknyaaaaa
Quote johan-adx 13-10-2020 03:19 PM
selagi ada demand..bior je dia nak jual ke apa ke
Quote Orix 13-10-2020 03:28 PM
cm bodo je... suke ati dia la nak jual brg free ke bukan
Quote ~boolean 13-10-2020 03:36 PM
tak siap aku, dalam islam pun kau boleh jual balik barang yang kau dapat percuma...

aku pernah dapat tiket percuma grandstand F1,
aku tanya pakar agama boleh ke kalau aku nak jual..jawapannya boleh saja sebab tiket tu dah jadi milik aku..

kalau aku silap, mohon betulkan...
Quote ira_sindarella 13-10-2020 03:52 PM
Aku penah bagi baju kat retis.. siap ambik gambr sama sama dia pegang baju aku.. tiga hari lepas tu, stalk ig dia.. ternampak dlm video yang bibik dia pakai baju aku.. rupanya taraf bibik bibik je dia letak baju aku..

Pastu ada sekali aku buat job ngan artis lain plak. Nawaitu aku kasi jer.... Dia pakai or tak tu belakang kira..... Masa aku bagi gift tu, siap retis tu yg cakap.. nnt i pkai bju ni, i upload kat ig dan tagged u... Sekarang dah 2 3 tahun.. takde pun baju tu.. sejenis sembang.

Tp aku suk ngan sorang artis sendu ni.. dia beli baju aku. Full payment bayar ok. Takde diskaun diskaun. Dia tak jnjikan apa apa.. sekali dia guna bju aku dalam telemovie dia.. terharunya...


Pengajaran kat diri aku sendiri. Semuanya bergantung pada nasib.
Quote sukacactus 13-10-2020 04:09 PM
Masuk sini pasal mula xpaham apa isunya masa baca tajuk je
Dah baca br paham mmg xde isu pun
Kecoh lah hai
Quote puanbintang 13-10-2020 04:28 PM
diapun nak cari duit lebih jugak...cuma tak elok jelah kan cara macamtu...
Quote fizamn 13-10-2020 05:38 PM
Dengki kat wany.. lamtak dia la..
Quote chekacheku 13-10-2020 05:49 PM
Xpasal2 jadi tajuk cerita..benda xde isu pun..alahai..

Lihat semua komen(46)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

20-5-2022 02:56 PM GMT+8 , Processed in 0.088496 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top