Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

"Pelakon Lain Mungkin Boleh Tutup Mata, Tapi Saya..." - Que Haidar Sound Siapa?

9-10-2020 12:28 PM| Komen: 93

Nampaknya, Que Haidar juga terkesan dengan pendekatan sesetengan produksi ketika menawarkan peluang lakonan kepada pelakon tanah air.



Kekecewaannya itu diluahkan menerusi Instagram berserta paparan skrin perbualannya dengan pihak produksi yang disifatkannya tidak beretika.

"Mungkin pelakon lain boleh tutup mata, tapi saya tidak gemar bila anda nak saya menyertai sesuatu projek dan anda bertanya tentang tarikh (kelapangan) saya dahulu," tulisnya.



Menyentuh soal etika pihak berkenaan, Que menasihatinya supaya isi dan segala butiran projek dibentangkan terlebih dahulu sebelum bertanyakan kelapangan pelakon yang ingin diberikan tawaran lakonan.



Justeru, Que memutuskan untuk menolak tawaran berkenaan 'sebelum mengambil tahu mengenainya (projek).


Kredit foto: IG Que

Walaupun ramai menyuarakan pandangan serupa dengan Que, namun ada juga yang mempersoalkan etika Que sendiri yang disifatkannya 'mengaibkan' individu terbabit kerana tidak menyembunyikan namanya. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 92
Komen

Previous : Siti Saleha Penat Jadi Pelakon

Next       : Netizen Tak Puas Hati Faezah Elai Kata Travel Banyak Lebih Bijak Dari Belajar Tinggi

Nak Bergurau - Aib Gambar DG Tan Sri Hisham, MGAG Mohon Maaf
Sufian Suhaimi Penuhi 70 Peratus Kriteria Lelaki Idaman Jasmine Suraya Chin
Lepas Captain America 'Sound', Trump Nak Bagi Rawatan Covid-19 Percuma Untuk Semua
Ibu Ayah Letak Mayat Anak Mangsa Rogol Di Jalanan
Apa Yang Anda Tahu Tentang Teori Big Bang? Ini 5 Salah Faham Paling Popular
Bayi 2 Hari Ditikam Lebih 100 Kali Dengan Pemutar Skru
Nak Mengorat Punya Pasal, Sekali Kena Bayar RM460 Untuk Sebiji Burger!
Orang Kata Mata Tumbuh Ketumbit Sebab Mengintai, Tapi Kajian Pula Buktikan Puncanya Stres?
American Quran – Satu Usaha Membuka Mata Warga Amerika
Tayang Hidup Mewah Tapi Rupa-Rupanya... - Beginilah Pengakhiran Seorang Instafamous
Rezeki, Scha Alyahya Tak Malu Akui "Ini Baby PKP"
"Janganglah Duk Telefon Ya" Dr Erin Tak Larat Digoda Ramai Lelaki
"Biarlah Kisah Cinta Saya Kekal Rahsia, Jadi Kahwin Baru Saya Kongsikan" - Uqasha
Siti Saleha Penat Jadi Pelakon
Mulanya Digigit Nyamuk, Kaki Mula Membesar Selama Lebih 20 Tahun
Bapa Rogol Anak 10 Bulan, Sempat Google ‘Bagaimana Nak Tahu Bayi Sudah Mati’
Da'i Wan Buka Butik Kecantikan Kenderaan, Ustaz Ustazah Boleh Cuci Kereta Percuma!
Bayi Dua Bulan Mati, Ditinggal Dalam Kereta Ketika Cuaca Panas
Zali Rusli Tak Tiru Haqiem Rusli
Sekeping Nota Sejukkan Hati Masyarakat Yang Sedang Panas Dengan Isu Kuarantin
Paderi Ditahan Buat 'Threesome' Atas Altar
Lelaki Mati Ditembak Adik Dan Teman Lelaki Berusia 13 Tahun
Shahrol Shiro Pernah Anggap Alif Satar Poyo Dan Menjengkelkan
Bibik Aliff Syukri Bagaikan Dirasuk, Yusoff Jadi Mangsa?
Tahniah Tok Ti, Dr Muszaphar Individu Paling Dikagumi Di Malaysia!
Rakam Muzik Video Dalam Gereja, Ismail Izzani Sedia Dikecam
Hannah Delisha Dah Berhijab
"Kertu Sewel" - Siapa Dengki Fitnah PA Umie Aida?

Komen Terbaru

Quote outcast 13-10-2020 04:42 PM
limau_lemon replied at 13-10-2020 04:38 PM
I think dek wanie ni gaya penulisan dia kena di perbetulkan sikit. Ko tanya la free ke date tu, past ...

Aku sokong.
Wanie pun tak cerita trud terang. Yg Q lak dentap mengalahkan org pompuan

Lain-lain Komen

Quote Nenasketum 9-10-2020 12:34 PM
Betull lah apa dia cakap ni pun. Tapi sekarang produksi jenis jual jalang, mana jalang paling banyak followers kat soc med depa amik. Pastu jalang tu pulak akan pilih mana hero depa nak berlakon dengan. Giyteww
Quote biozipstar 9-10-2020 12:43 PM
myb wanie tu kena explain lebih jelas lagi kot... huhu
Quote krustykrab 9-10-2020 12:45 PM
Nenasketum replied at 9-10-2020 12:34 PM
Betull lah apa dia cakap ni pun. Tapi sekarang produksi jenis jual jalang, mana jalang paling banyak ...

Bukan tv ke yg pilih pelakon2?
Quote ninnamina 9-10-2020 12:55 PM
Pendapat iols maybe si wani tu tanya je dulu tarikh lepastu maybe baru terangkan watak dia. Kang dah details sana sini rupanya tak available buat rugi masa jugak terangkan.
Quote prettyuglybabe 9-10-2020 12:58 PM
orang nak bagi job pun ko bising..
betul jugak tu..
kang orang tu taip panjang-panjang habis masa tetiba dia tak free..
Quote lilcountess 9-10-2020 01:05 PM
ninnamina replied at 9-10-2020 12:55 PM
Pendapat iols maybe si wani tu tanya je dulu tarikh lepastu maybe baru terangkan watak dia. Kang dah ...

setuju juga. mungkin tanya free atau tak tu intro aja. kalau jawab free, baru org tu terang dgn detail. kalau tak free, tak payah buang masa. rasa mcm melebih-lebih pulak que ni. mungkin dia rasa pelakon hebat sgt agaknya
Quote msrosse 9-10-2020 01:10 PM
ngko pun satu ... org tu baru tanya date free jer dah reject ... ntah2 job tu bernilai RM500k ... melepass!
Quote Kurex 9-10-2020 01:10 PM
Aku ingat shahezi sam tu.. bulatnya muka...
Quote kucingitam 9-10-2020 01:14 PM
ninnamina replied at 9-10-2020 12:55 PM
Pendapat iols maybe si wani tu tanya je dulu tarikh lepastu maybe baru terangkan watak dia. Kang dah ...

aku setuju tang ni...

nanti dah bagi details semua, tiba2 'ala..i tak free la tarikh tu'..

hmm..buang masa je tau


Quote Belibis 9-10-2020 01:20 PM
Taknak kalah dengan pelakon yang dapat watak nenek ke????
Quote September14 9-10-2020 01:25 PM
Btul la dia tnya dulu free ke x... ko tu pelakon je pun, xpela amek je pelakon lain. Rmai kut plakon skg nk job
Quote rosevelvet 9-10-2020 01:26 PM
msrosse replied at 9-10-2020 01:10 PM
ngko pun satu ... org tu baru tanya date free jer dah reject ... ntah2 job tu bernilai RM500k ... me ...

Itu ler. Buat fenat duk detail mcm2 tp ko x free. Tp aku rs definisi free ke x utk org mcm que ni depends on rm. Kang kalu ckp free tp rm ciput, segan plak nk tolak or mintak lebih. X gitu que?
Quote mamaneesa 9-10-2020 01:29 PM
tp bg i betul la ckp que tu. dorg kena bgtau dulu tentang projek tu. sama jugak mcm kita dpt offer keje. kita mesti nak tau dulu jobscope, company apa, etc...

ni dia trus tnya que free ke tak selepas sekian hb, nak masukkan nama dlm telefilem dia...apa slhnya terangkan je nak offer utk drama gini2, director si polan...byrn bape..

si que ni pun bukan pelakon tempelan yg kejar job, i think respect tu kena ada la
Quote akuHavocczz 9-10-2020 01:31 PM
mostly pelakon yang ala ala A class ni camni lah.. bila orang nak approach semua ada je tak kena dgn diaorang. Lepas tu merempan cakap artis ramai followers dapat banyak job
Quote apitkl 9-10-2020 01:37 PM
krustykrab replied at 9-10-2020 12:45 PM
Bukan tv ke yg pilih pelakon2?

memang tv yang request...dkt IG kena ada follower ramai...produksi terpaksa ikut
Quote Rara77 9-10-2020 02:12 PM
Nenasketum replied at 9-10-2020 12:34 PM
Betull lah apa dia cakap ni pun. Tapi sekarang produksi jenis jual jalang, mana jalang paling banyak ...

Yang jalang socmed tu lah makcik makcik
pakcik pakcik nenet atok cucu budak bbnu tengok rating tinggi nok
geli kan
Quote lotionmilo 9-10-2020 02:15 PM
Dua dua pon salahhh

Sorg salah approach
Sorang letak kat medsoc
Quote gummygummy 9-10-2020 02:16 PM
da explain sampai 5 page sampai 50 jam soal jawab dgn kau, skali tk free. haremmmm buat penat aku kne cari retis lain explain skli lg
Quote printercomel 9-10-2020 02:26 PM
Dia tanya date free je. Lepas tu barulah akan bgtau in details kot. No point la dah bg skrip bagai lepastu tetibe cakap tak free. Produksi kene ikut tarikh dorg bkn tarikh pelakon.

Dia berlakon pon tak beat bagi printer. Naik dulu pun sebab muka acah sudirman

Lihat semua komen(93)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top