Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Nak Mengorat Punya Pasal, Sekali Kena Bayar RM460 Untuk Sebiji Burger!

8-10-2020 08:44 PM Komen: 302
Ada antara kita akan membahagi bil makanan sama rata jika makan di luar bersama rakan-rakan.



Namun, bagaimana pula jika anda dikehendaki membayar kos sama rata sedangkan anda hidangan dippesan jauh lebih sedikit atau murah berbanding yang lain?

Baru-baru ini, tular insiden di mana wanita bernama Liddy mendedahkan 'sikap kedekut' seorang lelaki yang enggan membayar bahagiannya selepas menghadiri majlis makan malam sambutan ulang tahun kelahiran di sebuah restoran.



Menurut wanita itu yang juga teman kepada 'birthday girl', lelaki terbabit hadir ke majlis berkenaan kerana ingin 'mengorat' Carmay. Malah, dia pada awalnya berjanji untuk membayar bahagian wanita pujaannya itu.

Namun, tiba masa membahagikan bil makanan mengikut jumlah yang hadir, lelaki itu didakwa memungkiri janjinya dan hanya membayar bahagiannya sahaja.

"Jika tidak mampu, jangan berlagak konon mahu membayar bahagiannya. Bukannya kami tidak mampu membayar bahagian bilnya. Bukan ini caranya untuk memikat dia," tulisnya.

Bagaimanapun, lelaki terbabit enggan berdiam diri namanya terus diburukkan.


Nak Mengorat Punya Pasal, Sekali Kena Bayar RM460 Untuk Sebiji Burger!


Lelaki itu tampil menjelaskan perkara sebenar berserta beberapa paparan skrin sebagai bukti menunjukkan dirinya tidak bersalah.

Selain menafikan ingin memikat Carmay, dia menegaskan bahawa wanita itu sendiri mendesak lelaki berkenaan supaya menyertai mereka (majlis) walaupun sudah banyak kali menolak pelawaannya.

Difahamkan, dia pada awalnya keberatan menghadiri majlis itu kerana tidak begitu mengenali rakan-rakan Carmay.



Lelaki itu menjelaskan bahawa dia hanya memesan burger dan air berjumlah sekitar RM80 manakala tujuh rakan lain memesan alkohol dan menu mewah.

Selepas dibahagi, dia perlu membayar tambahan RM460 (RM460 + RM460) kerana mereka menyangka dia akan membayar bahagian Carmay.




Katanya, kalaulah dia tahu mereka mengharapkan dia membayar hampir RM1,000 hanya untuk sebiji burger, dia tidak akan bersetuju untuk menghadiri majlis itu.

"Kalau kawan-kawan awak tak mampu bayar, jangan berlagak memesan hidangan mahal hingga mencecah ribuan ringgit dan suruh orang lain untuk membahagikan bil sama rata. Awak ingat saya bodoh?" ujarnya.



Selepas mendengar penjelasan lelaki terbabit, Liddy dihujani kecaman warganet sebelum meminta Carmay menjelaskan situasi sebenar.



Kredit foto: FB Fun Tik/World of Buzz

Apa pula nasib dua sekawan ini? -  CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
2
0
0
Komen: 302
Komen

Anda Mungkin Meminati

Main Kayu Tiga Dengan Dua Lelaki! Muizz Masih Sayang Nadia
Dendam Dipenjara, Lelaki Rogol Dan Bakar Remaja
Zarina Anjoulie Tayang Gambar Bedah Bibir, Tutup Ruangan Komen
Kantoi Video Lucah, Luna Maya Nak Bunuh Diri
Didie Alias Bengang Ditawar Watak Makcik Ekstra
'Biawak Hidup' Kerat, Rebus Kepala Ibu Sebab Tak Nak Tanggung Hidup
Elisya Sandha Bakal Menantu Sheila Rusly?
Minum Air Kumur, Ain Edruce Dilabel Pengotor
Budak Lima Tahun Pandu Jentera Pengorek Tanah
Sufian Suhaimi Penuhi 70 Peratus Kriteria Lelaki Idaman Jasmine Suraya Chin
Lepas Captain America 'Sound', Trump Nak Bagi Rawatan Covid-19 Percuma Untuk Semua
Ibu Ayah Letak Mayat Anak Mangsa Rogol Di Jalanan
Apa Yang Anda Tahu Tentang Teori Big Bang? Ini 5 Salah Faham Paling Popular
Bayi 2 Hari Ditikam Lebih 100 Kali Dengan Pemutar Skru
Rezeki, Scha Alyahya Tak Malu Akui "Ini Baby PKP"
"Janganglah Duk Telefon Ya" Dr Erin Tak Larat Digoda Ramai Lelaki
"Biarlah Kisah Cinta Saya Kekal Rahsia, Jadi Kahwin Baru Saya Kongsikan" - Uqasha
"Pelakon Lain Mungkin Boleh Tutup Mata, Tapi Saya..." - Que Haidar Sound Siapa?
Da'i Wan Buka Butik Kecantikan Kenderaan, Ustaz Ustazah Boleh Cuci Kereta Percuma!
Sekeping Nota Sejukkan Hati Masyarakat Yang Sedang Panas Dengan Isu Kuarantin
Sedih, Kelakar, Mendalam - Gerai Nasi Lemak Ini Curi Perhatian Warga Maya
Tak Sampai Sebulan, Penyewa Diberi Notis 24 Jam Keluar Rumah Kerana Tak Sekaum
Anakanda YDP Agong Dibab*kan Warga Twitter
Nak Bergurau - Aib Gambar DG Tan Sri Hisham, MGAG Mohon Maaf
'Saman Golongan B40 M40, Kenapa Vivy Yusof Tak Saman Rizalman Sekali?'
Jenaka Gelang Pink Di Restoran, Chazynash Minta Maaf Buat Ramai Tak Senang Duduk

Komen Terbaru

Quote sarah82 12-10-2020 09:01 PM
knnk replied at 12-10-2020 08:59 PM
Cina kalau tak edit muka tak sah  lolol
Kesian gak mamat ni, tapi hadaplah macamlah ekau t ...

Hahahaa.. Kejammmmm.

Lain-lain Komen

Quote little_sis 8-10-2020 09:01 AM
eh ingatkan citer ni jd kat China, rupanya Banyan Tree ni kat KL je..
Quote sarah82 8-10-2020 09:02 AM
little_sis replied at 8-10-2020 09:01 AM
eh ingatkan citer ni jd kat China, rupanya Banyan Tree ni kat KL je..

Huhuhu. Tak memasal kena byr rm1000++
Quote buragazz 8-10-2020 09:11 AM
Jantan tu le bodoh.. minah tu hanya menanggok di air keroh jer..
Quote missinpiece 8-10-2020 09:12 AM
Bayar utk girl tu no hal, yg kena bayar split bill utk deme2 yg order menu memahal tu yg jadi tak puas hati tu. Iols pun tak koser nak join kalau gitu. Well kalau duit berlebih silakan..
Quote sarah82 8-10-2020 09:12 AM
buragazz replied at 8-10-2020 09:11 AM
Jantan tu le bodoh.. minah tu hanya menanggok di air keroh jer..

Hahahaha.. Cantik juga chick tu
Quote sarah82 8-10-2020 09:13 AM
missinpiece replied at 8-10-2020 09:12 AM
Bayar utk girl tu no hal, yg kena bayar split bill utk deme2 yg order menu memahal tu yg jadi tak pu ...

Hahaha.. Yg lain ratus2 kemain ordernya.
Quote taji2906 8-10-2020 09:22 AM
air oren rm30? wow.. letak wiski mahal sama ke dlm tu? hahah
kesian laki tu. klu ini mcm punya gaya, baik la cari org lain je leng chai oii.. amoi tu pun gambar sexy tonggek2, lg mau u punya duit. cari amoi lain je la
Quote buragazz 8-10-2020 09:23 AM
Geng2 yang lain pun cheapskate jugak patutnya birthday girl tak perlu bayar tapi split for everybody la kenapa mamat tu je yang kene just becoz dia ada crush tapi jumpa for the 1st time...
Quote bakingsoda 8-10-2020 09:38 AM
senang ye parasit2 order mahal pastu split yg makan murah pon kena bayar banyak. bro ko maki je bitches tu semua
Quote sarah82 8-10-2020 09:46 AM
taji2906 replied at 8-10-2020 09:22 AM
air oren rm30? wow.. letak wiski mahal sama ke dlm tu? hahah
kesian laki tu. klu ini mcm punya gaya ...

Ayaq oren turun dari langit.. Tu mahai
Quote sarah82 8-10-2020 09:46 AM
bakingsoda replied at 8-10-2020 09:38 AM
senang ye parasit2 order mahal pastu split yg makan murah pon kena bayar banyak. bro ko maki je bitc ...

Dah maki dah.. Ada counter back dari pihak lelaki.. Sat nak cari.
Quote krustykrab 8-10-2020 09:47 AM
Maybe pompuan2 tu mmg nk pekena jantan ni kot....haaa padan la muka, nk sgt carik yg lawo, seksi lol
Quote sarah82 8-10-2020 09:48 AM
buragazz replied at 8-10-2020 09:23 AM
Geng2 yang lain pun cheapskate jugak patutnya birthday girl tak perlu bayar tapi split for everybody ...

Lelaki tu kata dia tak terhengeh2 pun kat perempuan tu.. Perempuan tu yg ajak dia pi besday.
Quote aderaderker 8-10-2020 09:50 AM
Drink paling murah RM 27 Earl Grey Tea.
Daun teh fresh petik sendiri charge sekali ngan tambang ke ladang teh ke apo?
Quote sarah82 8-10-2020 09:51 AM
krustykrab replied at 8-10-2020 09:47 AM
Maybe pompuan2 tu mmg nk pekena jantan ni kot....haaa padan la muka, nk sgt carik yg lawo, seksi lol

Ni aku jumpa dari website kisah pihak lelaki.

According to the Facebook post, the man said he was initially reluctant to attend her party as he didnt know her friends very well. However, after she persistently invited him several times, he finally caved in and agreed to go for it.
Quote sarah82 8-10-2020 09:51 AM
aderaderker replied at 8-10-2020 09:50 AM
Drink paling murah RM 27 Earl Grey Tea.
Daun teh fresh petik sendiri charge sekali ngan tambang ke ...

Ladang tu baja dari emas.. Tu mahai nak mampos
Quote fishcracker 8-10-2020 09:52 AM
Tak malunye dah mentekedarah order yang mahal2 lepastu suh orang bayo
Quote sarah82 8-10-2020 09:53 AM
fishcracker replied at 8-10-2020 09:52 AM
Tak malunye dah mentekedarah order yang mahal2 lepastu suh orang bayo

Teringat filem PRamlee yg bujang lapok kot.. Sekali bawa adik2 pi makan.
Quote krustykrab 8-10-2020 09:54 AM
sarah82 replied at 8-10-2020 09:51 AM
Ni aku jumpa dari website kisah pihak lelaki.

According to the Facebook post, the man said he  ...

Mmg nmpk mcm diorg saja nk pekena dia la...

Lihat semua komen(302)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top