Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Ayda Jebat Gesa Lockdown Semula Sebab Sayang Famili, Korang Rasa?

7-10-2020 11:07 AM| Komen: 67

Kredit foto: IG Ayda

Pelakon dan penyanyi Ayda Jebat memohon kerajaan mengetatkan lagi kawalan pergerakan atau menguatkuasakan lockdown berikutan peningkatan kes pandemik Covid-19.



"Kalau tak lockdown atau ketatkan SOP (Prosedur Operasi Standard), kes meningkat, keluarga dan kawan-kawan akan keluar selain bekerja, ke sekolah, pergi makan, jalan-jalan dan sebagainya.

"Saya risau. Saya sayang keluarga saya dan semua. Korang rasa?" tulisnya di Instagram.



Ayda kemudian memohon maaf kerana terpaksa memuat naik posting berkenaan di laman sosial.

Pertanyaan Ayda itu mendapat pelbagai respons daripada peminat. Ada yang bersetuju dan sebaliknya mengikut situasi dihadapi masing-masing. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
3
Bosan
3
0
0
Komen: 67
Komen

Previous : "Walau Sepatah Fitnah, Aku Takkan Ampunkan" - Zulin Aziz

Next       : Netizen Tak Puas Hati Faezah Elai Kata Travel Banyak Lebih Bijak Dari Belajar Tinggi

Komen Terbaru

Quote NoraAnne 11-10-2020 12:38 AM
Tak lockdown pon 2k staff airasia dah kene buang...kawan aku yg kene buang masa pkp haritu pon masih tk dpt keje lg...pikir org lain sama...tak semua periuk nasi sama...jaga jer diri sendiri keluarga sendiri..sama2 memperingati..kalau takde urusan penting tak payah keluar la...dok jer umah...kalau kene keluar urusN kerja..jaga jarak..pakai mask..spare sanitizer semua...

Lain-lain Komen

Quote AbukRokok 7-10-2020 11:26 AM
pilih nak mati kne kobid ke?
nak mati xde duit ke?
nak mati bunuh diri?

Quote matbad 7-10-2020 11:28 AM
Org mcm dia takpe la sayang famili duit semua cukup. Yg mcm kita ni kalau lockdown, muslim pn cnfrm cari pendekatan bunuh diri. Gegeh tak kena tempat. Tak lockdown seluruh negara, ko simpan ja la famili jg tegedik keluar rumah. Ntah apa apa
Quote Kurex 7-10-2020 11:30 AM
Eda mat aris ni... Why not kau cadangkan terus dekat kementerian dari dekat ig dgn caption panjang berjela. Nak pulak hashtag panjang merapu2.. yg paling palat, ni pun nak dijadikan cerita ke???!!!
Quote AbukRokok 7-10-2020 11:34 AM
Ayda jebat #rindupkp120%
Quote carly_lah 7-10-2020 11:49 AM
lockdown diri sendiri aje la, x payah nk paksa org lain, kt luar sana ramai yg dh stress sbb kena buang kerja... aish....  org yg banyak duit ni x pikir pasal org yg x de duit ni... cer jenguk sikit kawasan2 org2 yang kurang berada ni... baru tahu kesusahan nk survive tu cemana....
Quote sarahmirza 7-10-2020 11:55 AM
Ko je la anak beranak lock kat rumah diam2..
Yang nak ajak.orang lain kenapa?
Ko lock kat rumah, biar orang lain terutama yg berniaga hari2 ni kat luar teruskan cari rezeki
Quote claudya 7-10-2020 11:59 AM
kalau sayang family, kau lockdown jela sendiri. takpayah keluar rumah. PM tak nak lockdown lagi sebab ekonomi baru nak naik.. dengan ramai yang kena buang kerja. Kes yang banyak tu mostly tahanan penjara..
Quote newme11 7-10-2020 12:00 PM
org banyak duit senang lah cakap
Quote ngek 7-10-2020 12:01 PM
kalau lockdown agak2 dia lockdown kat rumah dia ke rumah wuvv?
Quote haruslah 7-10-2020 12:01 PM
PKP keluarga masing2 jer
skolah mungkin boleh dicutikan sbb budak2 susah nak kawal
zon merah buat PKPD

nak lockdown pon kesian
org baru nak cari rezeki semula
Quote minahmanja 7-10-2020 12:03 PM
ngek replied at 7-10-2020 12:01 PM
kalau lockdown agak2 dia lockdown kat rumah dia ke rumah wuvv?

of coz la u... dia lockdown ngan nabil skali.. ehh..


gigi dia tu ori ke..
Quote electricopop 7-10-2020 12:03 PM
Cakap x serupa bikin!
Quote tipah89 7-10-2020 12:09 PM
aida ni kalau bukak mulut mcm xde apa yg menampakkan dia ni cerdik. lagi satu, aku menyampah gila mak pak yg menyalak suh gov lockdown ketatkan sop pe jadah, tapi dlm masa yg sama sebok pegi bercuti berpiknik bersoping mcm xde hari esok. pulak tu anak xdipakaikan mask segala dudukla dlm troly time mak pak menyoping.
Quote Boomibulat 7-10-2020 12:14 PM
Saya rela lockdown berduaan bersama Aida walaupun untuk setahun..(atau lebih)..
Quote Perawankota 7-10-2020 12:19 PM
Kitrg klu kena kena lockdown maknanya der gaji.. Ko x per lah cik ayda oi org senang..
Quote penampar_jepun 7-10-2020 12:22 PM
mcm dia sorg sayang famili
abes kitorg keje tunggang tanggik ni utk sape klu bkn famili
simpan ler vangang tu utk anak cucu tu sket
Quote BicaraHatiku 7-10-2020 12:27 PM
Kurex replied at 7-10-2020 11:30 AM
Eda mat aris ni... Why not kau cadangkan terus dekat kementerian dari dekat ig dgn caption panjang b ...

masing2 nak buat stunt aka nurol deep...dpt masok rotikayap.
Quote pavlovachoc 7-10-2020 12:29 PM
Aku ni bru je nk bernafas lps 3 bulan cuti tanpa gaji .ko sedap2 je nk suruh org lockdown
Quote ifanonline 7-10-2020 12:30 PM
korang pun satu, dok kisah ape anak jebat ni cakap...

Lihat semua komen(67)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top