Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Alvin Chong Dilabel Pedofil, Nafi Dirinya Gay

5-10-2020 04:00 PM| Komen: 34

Alvin Chong terkilan ada pula yang menuduhnya menjalin hubungan dengan kaum sejenis.

Sebelum ini tular juga ceritanya bercinta dengan gadis bawah umur, tapi sekarang penyanyi dan pelakon ini dikaitkan pula dengan perhubungan songsang.



"Apabila sudah timbul cerita buruk di media sosial seperti Twitter, ada sebabnya saya tak komen apa-apa.

"Pada saya bila benda ni berlaku, kalau cakap apa pun tak guna sebab takkan ada orang yang percaya.

Foto: IG
"Sejujurnya, sejak awal menceburi kerjaya seni, saya memang memastikan tidak akan terbabit dengan apa saja cerita sensasi atau kontroversi termasuk gosip.

"Malah, saya juga amat berahsia tentang kehidupan peribadi. Pada saya, cukup sekadar berkongsi urusan kerja sahaja di media sosial," katanya seperti dipetik di Harian Metro.



Dia juga menolah dakwaan cerita kontroversi ini adalah gimik murahan darinya.

"Jika saya nak buat gimik, ia boleh saja dibuat sejak awal jadi artis dan kenapa perlu sekarang?. Tapi,  selama ini saya memang sentiasa berpegang pada prinsip tidak mahu terbabit dengan sebarang kontroversi.

"Dengan penjelasan ini, semoga apa yang sudah tular dapat dihentikan. Lagi pun, apa yang saya lakukan, semuanya atas dasar urusan kerja semata-mata." -CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
0
0
0
Komen: 34
Komen

Previous : Ebby Yus Dedah Peminat Wanita Masukkan RM30,491.93 Dalam Akaunnya

Next       : Netizen Tak Puas Hati Faezah Elai Kata Travel Banyak Lebih Bijak Dari Belajar Tinggi

Komen Terbaru

Quote MakareyumSuciey 7-10-2020 10:26 AM
Kalau tak gay pun...boleh je makan...sedap ni. Sean pun sama...hehehe

Lain-lain Komen

Quote Kurex 5-10-2020 04:18 PM
Kenapa pakai seluar pendek paras tu??? Patutnya kena pendek lagi!!
Alvin, lepas ni kita kena cover, takut kantoi bebetul.. kena jumpa sebulan sekali, sebab yy lain tu i dekat rumah zul ripin
Quote sleepandream 5-10-2020 04:27 PM
heols ni bukan maikel ang bela ke? tiberrrr
Quote ~boolean 5-10-2020 04:32 PM
bibir fake
Quote Perawankota 5-10-2020 04:37 PM
Gituuuu jawapan dia...
Quote Kurex 5-10-2020 04:44 PM
sleepandream replied at 5-10-2020 04:27 PM
heols ni bukan maikel ang bela ke? tiberrrr

Ada baca twitter sorang laki ni tumpah teh katanya dorang jumpa & ........
Quote riyadhK 5-10-2020 05:26 PM
Kurex replied at 5-10-2020 04:18 PM
Kenapa pakai seluar pendek paras tu??? Patutnya kena pendek lagi!!
Alvin, lepas ni kita kena cover ...

Agak berbulu jgk peha heols ni ya?
Quote riyadhK 5-10-2020 05:27 PM
Kurex replied at 5-10-2020 04:44 PM
Ada baca twitter sorang laki ni tumpah teh katanya dorang jumpa & ........

Semoga ada video untuk pengesahan. Hhahahahahahaha
Quote laksmanabentan 5-10-2020 06:00 PM
Kurex replied at 5-10-2020 04:44 PM
Ada baca twitter sorang laki ni tumpah teh katanya dorang jumpa & ........

yoyo jer tu..... mana mungkin ada org yg openly mengaku bab2 nih...
kecuali specsis pondon2 lorong... hahahhaha...
Quote Kurex 5-10-2020 06:03 PM
laksmanabentan replied at 5-10-2020 06:00 PM
yoyo jer tu..... mana mungkin ada org yg openly mengaku bab2 nih...
kecuali specsis pondon2 loron ...

Dia guna fake account la bang oi
Quote KBW2 5-10-2020 06:06 PM
Menuduh pedofil tu berat kot. Janganlah sesuka hati label orang pedofil, pedofilia  bukan sahaja luar tabii tetapi jenayah jijik/berat kot.
Quote giyomi 5-10-2020 07:56 PM
@Kurex dia tanya, where you want to sit berlatar belakangkan pelangi. i think I know the answer already.
Quote sokmogitu 5-10-2020 08:54 PM
Edited by sokmogitu at 5-10-2020 08:57 PM

sebelum dgn anak Sharifah zarina ni, Alvin selalu buat tiktok dengan adik2 bawah umur mcm Syafx dan Asad Motawh. Dengan Fattah pun pernah.

Nak tuduh dia pedo tu tak betul, sbb anak sharifah zarina bukannya budak belum baligh, cuma bawah umur je. But still eerie wei.  Mcm dulu Zamani umur 29 (sebaya Alvin skrg) pun dikatakan bercinta dgn Tokti yg umur 17 (sebaya dgn anak sharifah zarina skrg).
Quote Nes3in1 5-10-2020 09:00 PM
Leng chai paling ensom di malaya setakat ni. {:spec
Quote ashcroft86 5-10-2020 09:22 PM
Sean Lje lagi best.
Quote RatuDunia94 5-10-2020 09:51 PM
Yg penting menyanyi suara hauk
Quote CurangLagi 5-10-2020 11:34 PM
Kurex: Kenapa pakai seluar pendek paras tu??? Patutnya kena pendek lagi!! Alvin, lepas ni kita kena cover, takut kantoi bebetul.. kena jumpa sebulan sekali,  ...

Laju jak komen ni ya kurex{:run{:run{:run
Quote YomiuriLandMae 5-10-2020 11:45 PM
dia ni mcm dah hilang arah sikit kan dlm industry.. at least sean lee tu nmpk la sikit mendonia dia kejap2 kuar tv..
Quote husna_amal 6-10-2020 09:47 AM
Dah kenapa banyak sangat keluar cerita tak baik tentang dia ni.
Quote fahima80 6-10-2020 10:09 AM
Edited by fahima80 at 6-10-2020 10:11 AM
sokmogitu replied at 5-10-2020 08:54 PM
sebelum dgn anak Sharifah zarina ni, Alvin selalu buat tiktok dengan adik2 bawah umur mcm Syafx dan  ...


Nak betulkan kenyataan ni. Zamani dengan tokti tu beza umur 8 tahun. Bukan sampai 12 tahun. Seingat iols tahun 1997 masa gosip zamani-tokti tu zamani umur 25, tokti 17.

Btw agree dengan uols. Netizen ni faham ke idok apa maksud pedo ni? Anak si sharifah zarina tu dah 17 tahun. Kalau ikut law pun dah boleh kahwin sebab dia perempuan dan dah lebih 16 tahun.

Lihat semua komen(34)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top