Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

"Kertu Sewel" - Siapa Dengki Fitnah PA Umie Aida?

28-9-2020 02:18 PM| Komen: 20

Dalam satu hantaran di Instastory, Datin Seri Umie Aida mendedahkan diganggu seorang individu yang memfitnah pembantu peribadinya (PA).



Menerusi paparan skrin perbualan di WhatsApp, individu berkenaan sertakan sekali perbualan dengan PA terbabit.

Antara butir perbualan itu menyebut bahawa Umie sudah 'kertu' dan seorang yang 'gila dan sewel'.

"Dulu perangai dia tak tunjuk. Sekarang sejak saya kerja dengan dia, dia memang gila," tulis individu didakwa PA terbabit.


Kredit foto: IG Umie Aida

Justeru, Umie meminta individu berkenaan supaya berhenti memfitnah 'PA kesayangannya' dan memberi amaran bahawa dia mengenali siapa individu terbabit. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
2
Bosan
1
1
0
Komen: 20
Komen

Previous : Walaupun Masuk Penjara, Bella Astillah Tetap Bangga Dengan Aliff Aziz

Next       : Netizen Tak Puas Hati Faezah Elai Kata Travel Banyak Lebih Bijak Dari Belajar Tinggi

Komen Terbaru

Quote mieymiey 1-10-2020 09:40 AM
Kalau tak mention nama acik dukun, iols tak cam siapa pelakon kertu sewel ni

Lain-lain Komen

Quote Acikgomen 28-9-2020 02:33 PM
Royanan retis kertu kat igstory pun korang buat berita
Sapa laaaaa yg set SOP dept reputz porem cari neh
Quote TomyamPuteh 28-9-2020 03:11 PM
Tp umi plastik tu mmg kertu kan...
Quote kaseh80 28-9-2020 03:15 PM
Retis dah sendu pun nak up cerita

Dah lama takde publisiti ke?
Quote KIM.K 28-9-2020 03:21 PM
Aku kalau org hantar mesej gitu kiv jelah dulu. Tak payah husnuzon potong kaki punya..
Quote husna_amal 28-9-2020 03:36 PM
Lain kali mention nama orang tu jadi takde lah kita ni nak berteka-teki siapa.
Quote umbut 28-9-2020 03:48 PM
Acik umi memang dah kertu pun
Quote matchstick 28-9-2020 04:51 PM
Seram tgk muka ko acik dukun
Quote LembingDayanti 28-9-2020 07:50 PM
laki dia tali barut atok, buat keje2 atok. elok la kasi anak bini makan hasil keje2 mcm tu
Quote ashilalat 28-9-2020 08:10 PM
Aku musykil retis2 yg dah kertu dan tak aktif ni kan, PA dia tu tugas nya apa? Bukan ada aktiviti lakonan pon nak disusun. Keje pon xde. So, apa peranan PA tu dan gaji nya berapa je lah ye?

Kalau kau superstar mcm siti ke, yg sentiasa bz dan aktif aku percaya la ada PA. Paling koman pon budak bbnu yg aktif sana sini sesuai la ada PA. Ni kau dah kertu, apa je la keje PA tu?
Quote samshik 28-9-2020 08:22 PM
ashilalat replied at 28-9-2020 08:10 PM
Aku musykil retis2 yg dah kertu dan tak aktif ni kan, PA dia tu tugas nya apa? Bukan ada aktiviti la ...

Beli makanan kucing ngn lampin anak mgkin??
Quote lanse 28-9-2020 09:59 PM
Lainnya muka dia.
Quote helicornia 29-9-2020 08:39 AM
apa aje keje PA dia ni? nak kata bantu time shooting berzaman dah umie ni tk berlakon.untung la org ada2 bole pasang PA
Quote helicornia 29-9-2020 08:40 AM
ashilalat: Aku musykil retis2 yg dah kertu dan tak aktif ni kan, PA dia tu tugas nya apa? Bukan ada aktiviti lakonan pon nak disusun. Keje pon xde. So, apa peran ...

eh sama la soalan ko dgn soalan aku
Quote jijilaaa 29-9-2020 08:50 AM
private2 event kot. g nyanyi2 kat dinner company ke.
Quote damian_lee 30-9-2020 10:44 AM
Semoga acik2 kepam dan retis2 kertu
kurang2 kanlah merempan kat social media

aminnn
Quote ninjago 30-9-2020 10:57 AM
umie aida dah kurussss
Quote bambimbom 30-9-2020 01:09 PM
dah berbaik ke dgn kak ratu???
Quote rainbowrainz 1-10-2020 02:52 AM
Entablah.....
Quote KBW2 1-10-2020 07:53 AM
Kenapa nak libatkan public pulak, kau selesaikan jelah sendiri antara kau dengan pemfitnah tuh? Dasar sungguh.

Lihat semua komen(20)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top