Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Bungkusan Cantik Buat Nenek Tak Sedar Suap Bayi Dengan 'Bubur Sanitasi Tangan'

25-9-2020 01:54 PM Komen: 22
Bayi lelaki berusia 18 bulan disuap cecair sanitasi tangan tanpa sengaja oleh neneknya.

Menurut laporan media yang dipetik Harian Metro, kejadian berlaku selepas wanita itu menyangka cecair dalam bungkusan cantik dihiasi gambar kartun berkenaan merupakan bubur bayi.



Gambar hiasan/Harian Metro

Tindak balas pada tubuh mangsa, Logan yang menjadi kemerahan dan mula batuk-batuk membuat wanita itu curiga sebelum menyedari kesilapannya, lalu menghubungi talian kecemasan.

Difahamkan, bayi itu 'tertidur' kira-kira lima minit sebelum ketibaan paramedik yang kemudian mengejarkan mangsa ke hospital untuk rawatan lanjut.

Berikutan kejadian, ibu mangsa, Nikki Teixeira berpesan kepada orang ramai supaya tidak membeli cecair sanitasi tangan dibungkus mirip bungkusan makanan.

Malah, pengusaha produk berkenaan, Smart Care menarik balik produk berkenaan dari pasaran atas faktor keselamatan. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
1
1
0
Komen: 22
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote dekmieDandy 28-9-2020 09:29 AM
baru semalam minum air jelly packaging camni

Lain-lain Komen

Quote syakuntala 25-9-2020 02:09 PM
Syampoo budak2 pun kaler gitu...
Quote kucingitam 25-9-2020 02:11 PM
nenek kena troll..ironi.
Quote sarah82 25-9-2020 03:19 PM
Bahaya juga.. Nampak mcm minuman.
Quote Nana_Man 25-9-2020 03:37 PM
Kalau tak baca pun aku ingt tu baby food dlm pouch..
Quote kechikchomel 25-9-2020 03:39 PM
baby tu macam mana la sekarang?iolss kalau tak baca label bawah tu pun akan ingat minuman ke apa

Quote husna_amal 25-9-2020 03:50 PM
Mujur selamat baby tu.
Quote mawarika 25-9-2020 03:53 PM
Dah serupa makanan baby.. I mmg selalu beli yg rupa gini bila travel.. dlm negara jah..
Quote Boomibulat 25-9-2020 03:54 PM
Nmpk mcm air ribena je..dah la gambar katun
Quote Nes3in1 25-9-2020 03:55 PM
Lain kali rasa dulu sikit sebelum bagi baby.
Quote cheekylala 25-9-2020 05:00 PM
naya kat baby
Quote arm_band 25-9-2020 06:29 PM
dah kenapa packaging dalam drinking pouch camtu
Quote sukacactus 25-9-2020 06:58 PM
Neneknya buta huruf ke malas membaca
Quote Orix 25-9-2020 07:03 PM
Tak praktikal lgsg 25ml hand sanitizer isi dlm packaging mcm tu choyy
Quote keds 25-9-2020 08:11 PM
Memang tak patut pun color packaging nak lebih kurang dgn foods...  Bezakan lebih baik
Quote bizsarii 25-9-2020 09:09 PM
aku dulu ingat MOPIKO tu ubat gigi
bentuk sama dgn ubat ggigi
dah guna baru tau rasa lain mcm. aduiii
Quote Xim 25-9-2020 10:54 PM
Packaging x sesuai....mcm air minuman utk kanak2....
Quote clarizsa 25-9-2020 11:17 PM
Susah juga nenek butahuruf
Quote Carcosa 26-9-2020 12:41 AM
Gilalah muncung packet tu sejiban dgn muncung ribena. Bodohnya company yg buat tu
Quote any42 26-9-2020 01:09 AM
patutnya elakkn bt packaging yg mnyerupai bungkusan mkanan yg ade d psaran lg2 ade corak & warna colourful mcm tu. klau bdk2 bwk p skolah kwn2 yg tgk msti ade yg ttarik sbb nmpak mcm pckging air mnuman manis pun ade.

Lihat semua komen(22)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top