Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

"Semoga Berjaya" - Harry, Meghan Disindir Cuba Singkir Trump

24-9-2020 04:09 PM Komen: 15
Putera Harry dan Meghan Markle dihentam kerana 'masuk campur' urusan politik Amerika Syarikat (AS) dengan membuat kenyataan berhubung pemilihan presiden.


Kredit foto: News.com.au/The Independent

Duke dan Duchess of Sussex itu dalam satu program khas majalah Time pada waktu perdana di saluran ABC menyeru rakyat AS supaya keluar mengundi.

"Setiap empat tahun kita mendengar perkara sama iaitu pilihan raya adalah paling penting dalam hidup. Tapi, pilihan raya kali ini adalah yang terpenting," kata Meghan.

Sementara itu, Harry pula menyeru pengundi untuk menolak ucapan berunsur kebencian, tidak tepat dan unsur negatif dalam talian.

Namun, tindakan mereka dikritik sebagai cubaan untuk menyingkirkan Presiden Donald Trump dari Rumah Putih.


Kredit foto: Twitter

Bagaimanapun, Istana Buckingham enggan mengulas mengenai kenyataan dibuat pasangan terbabit kerana mereka sudah menarik diri dari keluarga Diraja.

"Sebarang kenyataan daripada (Harry) dibuat atas kapasiti peribadi," katanya.


Trump juga menyindir pasangan terbabit dengan mengucapkan 'semoga berjaya' kepada Harry. - CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
2
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
2
0
0
Komen: 15
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote kakikuDibibirmu 26-9-2020 02:54 AM
Sokong trump nanti civil war, sokong joe bidin serang nuklear dengan rusia pulak, malhamah great war semakin hampir, Constantinople pulang balik ke Kristian, dajjal pun khuruj memunculkan diri

Lain-lain Komen

Quote sharlenetexas 24-9-2020 05:16 PM
Mencapub pulak

@dani-rox
Quote hanakikan 24-9-2020 05:23 PM
geli je couple ni. dah lah mengemis minta untuk security diorang
Quote hanakikan 24-9-2020 05:24 PM
mengemis duit taxpayers canadian. nasib baik canadian tak bodoh
Quote becir 24-9-2020 05:52 PM
sakitnya tu disiniiii....

stress si harrry satu dunia countdown bila nak kena cerai ngan bini...
Quote slavehunter 24-9-2020 05:53 PM
So betul la meg tu left wing penyokong Killary dan Obama and pedo. Any chance Harry ni di held hostage di America? Dua2 clown.
Quote MontanaHannah 24-9-2020 06:25 PM
hanakikan replied at 24-9-2020 05:24 PM
mengemis duit taxpayers canadian. nasib baik canadian tak bodoh

kalau Malaysia mesti bagi

sebab katanya ex penjajah negara
Quote MontanaHannah 24-9-2020 06:26 PM
Bodo sangat berkahwin dgn bohsia filem tu
Quote dani-rox 25-9-2020 12:47 AM

Pelik kan stail privacy pasangan cinta sejati nih... dlm seminggu at least sekali mesti ada muka dia org dlm news. Jangkaan persatuan acik2 salties tak pernah salah ya

Katanya Megatron nak berkempen utk kerusi senator yg dikosongkan oleh Kamala Harris. Mujur dpt bawak lari royal title ke LA, cer bayangkan kalau dia bertanding atas kapasiti feminism sendiri sbg pelakon tambahan Suits.
Quote imransulaiman 25-9-2020 06:54 AM
Mereka bukan lagi Duke dan Duchess atau siapa-siapa kepada England.
Quote billiejean 25-9-2020 07:55 AM
bad enfluance ni pompuan...
Quote Fly_over 25-9-2020 09:04 AM
konon2 migrate sbb trump mng president. org tu blm abes penggal dah balik us smula
Quote husna_amal 25-9-2020 11:27 AM
Masih kuat lagi ke sokongan terhadap trump ni.
Quote tipah89 25-9-2020 11:55 AM
dani-rox replied at 25-9-2020 12:47 AM
Pelik kan stail privacy pasangan cinta sejati nih... dlm seminggu at least sekali mesti ada muka d ...

kelakau kan? padahal ada rekod dia pun bapa kali x pi vote, sama dgn mak dia. kuikui. perasan important person sgt padahal org kenal sbb kawen dgn not so bright prince, si heri tu je pon.
Quote dani-rox 26-9-2020 12:11 AM
tipah89 replied at 25-9-2020 11:55 AM
kelakau kan? padahal ada rekod dia pun bapa kali x pi vote, sama dgn mak dia. kuikui. perasan impo ...

tu la yg ai baca, ada org gigeh check daftar pengundi Mega, ropa2nya tak pernah mengundi. Ppl who don't exercise their right to vote are complicit katanya. Prrfftthh Nasib Joe Biden mungkin berakhir mcm M's friends and associates yg lain, Markle curse is real y'all

Semalam Duchass of Privacy muncul dlm AGT pulak. Takda lg cosplay kulit hitam dgn bronzer nya yg tragis hahaha


Quote kakikuDibibirmu 26-9-2020 02:54 AM
Sokong trump nanti civil war, sokong joe bidin serang nuklear dengan rusia pulak, malhamah great war semakin hampir, Constantinople pulang balik ke Kristian, dajjal pun khuruj memunculkan diri

Lihat semua komen(15)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top