Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Wany Hasrita Beli Rumah Dua Tingkat, Cukup Untuk Ibu Dan Anak-Anak Kucing

21-9-2020 01:17 PM|Oleh: Saiful| Komen: 165

Impian Wany Hasrita tercapai selepas berjaya memiliki kediaman senditi.

Penyanyi ini berkata dia dah pasang impian untuk meilikinya sejak tahun lepas lagi.


"Alhamdullillah atas segalanya. Betullah kata-kata itu satu doa. Setiap hari sebut nak beli rumah, oergi haji dan umrah, doa dipermudahkan untuk beli rumah. Ibu ini rumah kita, terima kasih pada semua yang mendoakan," kongsinya melalui Instagram.



Penyanyi ini juga berkongsi video bersama ibunya mengunjungi rumah dua tingkat itu.

Wany juga memberitahu akan melakukan beberapa pengubahsuaian sebelum berpindah masuk.

Foto: IG
"Rumah tak besar tak kecil tapi sedang cukup untuk kami berdua dan anak-anak kucing," tambahnya. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
0
0
0
Komen: 162
Komen

Previous : Raja Afiq Mengaku Suka Wanita Lebih Berusia

Next       : Netizen Tak Puas Hati Faezah Elai Kata Travel Banyak Lebih Bijak Dari Belajar Tinggi

Komen Terbaru

Quote rykall 28-9-2020 09:49 PM
Rumah Eco World banyak strata title...termasuklah Eco Majestic, Eco Botanic dll.
Strata ni antaranya:
1) Tak boleh langsung ubah / renovate luar dinding rumah, kalau rumah tu sedia ada takda pagar, maka tak boleh buat pagar;
2) JMB (Joint Management Body/ Committee) amat berkuasa mutlak untuk tentukan design grill, kelulusan dalaman dll;
3) JMB berhak tak bagi masuk rumah kalau tak bayar kos penyenggaraan sebab rumah tu bukan hak milik sepenuhnya pemilik;
4) Kalau beli rumah corner, hanya boleh bercucuk tanam sahaja, tak boleh bina apa2 sahaja binaan;
5) Rumah strata title biasanya gated n guarded.

Pd saya, lebih berbaloi beli rumah individual title sebab pemilik bebas nak buat apa saja termasuk renovate luar dalam dgn syarat diluluskan Majlis.

Tapi biasanya orang yg inginkan kedamaian, ketenangan akan beli rumah ini.

Lain-lain Komen

Quote Lelli 21-9-2020 01:24 PM
Bagus la kumpul aset yg berharga masa tngh laku ni..
Quote Normabaru 21-9-2020 01:31 PM
Eco majestic ni kat mana ek.. Shah alam tu eco granduer kan
Quote Boomibulat 21-9-2020 01:35 PM
Semoga dpt bjiran dgn Wani..
Quote minah_selekeh 21-9-2020 01:37 PM
Normabaru replied at 21-9-2020 01:31 PM
Eco majestic ni kat mana ek.. Shah alam tu eco granduer kan

Semenyih tak silap.. Cantik design rumah2 kat situ..
Quote awanysss 21-9-2020 01:40 PM
bestnyeee muda2 dah dapat beli rumah besar..
semoga murah rezekii
Quote mamajawie 21-9-2020 01:40 PM
eco majestic kat johor pun ada kalu xsilap..

btw untung la peruzz kalu jadi kawen ngan si barista ni terus cuci kaki msuk rumah je
Quote doubleA 21-9-2020 01:43 PM
Lawaaaa bagus la. Lepas ni renovate plak dan deko2
Quote cupu 21-9-2020 01:45 PM
Knp utk dia ngan ibu... Ayah dh meninggal ke...anak tunggal ek?
Quote TomyamPuteh 21-9-2020 01:51 PM
Tahniah. Murah rezeki
Quote Lula2 21-9-2020 01:55 PM
mamajawie: eco majestic kat johor pun ada kalu xsilap..btw untung la peruzz kalu jadi kawen ngan si barista ni terus cuci kaki msuk rumah je

I kan dah beli rumah jugak, everytime org cakap nanti kawin laki cuci kaki je masuk rumah i rasa marah tau.
Lagi2 kalau yg ckp tu laki. I jawab je kalau i kawin laki i kena cari rumah lg besar dr rumah skrg. Tp memg betul kalau i kawin i nak laki tu beli rumah lain ye utk family gitteww..
Quote Lula2 21-9-2020 01:55 PM
cupu: Knp utk dia ngan ibu... Ayah dh meninggal ke...anak tunggal ek?

Rasanya parents dia bercerai..ada dulu2 i baca wany cerita kesusahan dia dgn mak dia..
Quote susukambingbest 21-9-2020 02:07 PM
Normabaru replied at 21-9-2020 01:31 PM
Eco majestic ni kat mana ek.. Shah alam tu eco granduer kan

Semenyih. blh than besar jg umah tu. Design ala2 umah shuib sarah kt puchong tp kecik ckt.
Quote buragazz 21-9-2020 02:11 PM
cupu replied at 21-9-2020 01:45 PM
Knp utk dia ngan ibu... Ayah dh meninggal ke...anak tunggal ek?

Baru nak tanya...
Quote susukambingbest 21-9-2020 02:11 PM
cupu replied at 21-9-2020 01:45 PM
Knp utk dia ngan ibu... Ayah dh meninggal ke...anak tunggal ek?

Anak tunggal. Makpak cerai. Dia dduk ngn mak. Mak dia xkawin lain. Mgkin ada adik bradik lain belah apaknya
Quote mamajawie 21-9-2020 02:11 PM
Lula2 replied at 21-9-2020 01:55 PM
I kan dah beli rumah jugak, everytime org cakap nanti kawin laki cuci kaki je masuk rumah i rasa m ...

bagus la chuollss da beli rumah b4 kawen..meolllss ni da msuk 3series rumah semut je ader nihh..maklum la ikut cita2 mak pak nak soh meollss blajar sampai 5-6 tahun ujung2 keje gaji cenonet gak..urghh

Quote mamajawie 21-9-2020 02:12 PM
kalu si barista ni beli rumah cash lagi bagus sebab retis ni tak selamanya dia kat atas melainkan ko tu penyanyi bernombor..

kebarangkalian nak sendu takde job tu tinggi sebab ko bukannye penyanyi bernombor
Quote kikuri 21-9-2020 02:12 PM
tahniah dek wany... rezeki dapat beli rumah waktu muda macam ni...
Quote diss69 21-9-2020 02:29 PM
Alhamdulillah.. Cntik design umh..
Quote Nana_Man 21-9-2020 02:32 PM
mamajawie replied at 21-9-2020 02:12 PM
kalu si barista ni beli rumah cash lagi bagus sebab retis ni tak selamanya dia kat atas melainkan ko ...

Sapa barista?

Lihat semua komen(165)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top