Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Pakai Seragam Pramugari MAS Ke Sambutan Hari Lahir, Bella Astillah Tak Sensitif?

18-9-2020 08:52 PM| Komen: 62

Cantik, ayu dan manis saja apabila Bella Astillah menyarung pakaian seragam pramugari syarikat penerbangan Malaysia Airlines (MAS).


 
Kredit foto: IG Bella

Bagaimanapun, tindakan Bella, 26, mengikut tema sambutan hari lahir salah seorang ahli keluarganya dengan mengenakan seragam itu mendapat kecaman ramai di Twitter.



Kata mereka, isteri kepada pelakon dan penyanyi kelahiran Singapura, Aliff Aziz itu tidak sensitif dengan etika pemakaian pakaian seragam milik syarikat penerbangan terbabit.

Seorang pengguna Twitter yang kecewa dengan Bella turut menjelaskan bahawa pemakaian seragam di luar waktu bertugas adalah tindakan yang melanggar etika syarikat.



Dalam masa sama, ada juga warganet mempersoalkan pihak yang meminjamkan seragam berkenaan kepada Bella.

"Yang bodohnya kru yang bagi dia baju ni," komen warganet.


Kredit foto: Twitter

Apa pula kata Bella? - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
1
0
0
Komen: 62
Komen

Previous : Ben Ladin Cemas, Terperangkap Di Dalam Lif

Next       : Netizen Tak Puas Hati Faezah Elai Kata Travel Banyak Lebih Bijak Dari Belajar Tinggi

Cradle Fund - Anak Tiri Maklum Nazrin Mungkin Dipukul
Baru 9 Tahun Dah Pakai Maskot Sara Keluarga
"Dulu Bersoulmate Bagai" - Sharifah Rose, Aazief Khalid Dah Putus Cinta?
"Kenapa Marah Sangat?" - RPA Bersuara Isu Spaghetti Nasi Lemak
"Cukuplah Aku Tarik Korang Buat Dosa Dulu" - Nonny Nadirah Nak Berhenti Berlakon?
Duit Pencen Atuk Kau Buat Langgan PUBG...
Nina Iskandar Dah Berhenti Berlakon?
Anjing 'Menangis' Dipaksa Tuan Makan Ayam Bercili
Sharnaaz Dan Nelydia Dilabel Sebagai 'SRK, Kajol' Versi Malaysia!
“Letaklah Air Tanah Ke, Minyak Ke Dekat Muka Saya” - Afifah Nasir
Baki Akaun Luna Maya Tinggal RM25 Sahaja!
Chef Anis Nabilah Belum Bersedia Nak Jadi Artis
Ben Ladin Cemas, Terperangkap Di Dalam Lif
Budak Perempuan Lari Rumah Lepas Hampir Botak 'Didisiplinkan' Bapa
Positif Covid-19 Konon, Padahal Lari Dengan Skandal
Didenda Laung Azan, Baca Yasin Tak Pakai Topeng
"Saya Pun Tak Kerja, Tapi Ada Yang Minta Pinjam Sampai 50k"- Abby Abadi
Awas! Tidur Lewat Punca Anak Muda Mati Mengejut!
Eh, Mak Ok Je Anak Diriba Ayah Tiri? Netizen Yang Bising!
Putus Buah Zakar Pecah Masuk Bilik, Cuba Perkosa Bekas Kekasih
"Guna Gambar Lucah? Kami Tak Dapat Kawal Pemikiran Orang" - Syatilla Melvin
Kewangan Dah Kukuh, A. Aida Tolak Lamaran RM20 Juta Sebab Tak Nak Bermadu
Jalani Pemeriksaan Mental Selepas Panah Warga Emas
Rezeki Berubah 360 Darjah Lepas Ubah Sikap, Dulu Wawa Selalu Sakitkan Hati Aeril
Masih Pantang, Fasha Sandha Dah Keluar Sambut Hari Lahir
"Ramai Wanita Muka Lawa Tapi ‘Bawah’ Bersawang," -Syatilla Melvin
"Jeans Tu Ketat, Blouse Paras Paha" - Mira Filzah Ditegur Bapa Soal Pakaian
Siti Sarah Menyampah Dengan Marketing 'Goncang-goncang'
Berhenti Berlakon, Suami Suruh Falisha Crossley Duduk Rumah

Komen Terbaru

Quote silver_acid 24-9-2020 10:15 AM
Memang tu rules MAS uniforms.

Pilot beza dia the bars atas bahu je pernah ke sapa2 yg dok kata orang lain pakai uniform pilot rileks tu tengok ANYONE pakai topi pilot anywhere outside the airport? TAK ADA. So pilot uniform yg pakai as costume tu bukan yang mana2 syarikat penerbangan.

Crew memang takleh pakai kebaya outside work unless baru balik kerja. Takleh pegi mall ke lepak Starbucks luar airport ke.

People need to learn to respect uniforms that are not theirs. Jangan peghak sangat perangai.

Lain-lain Komen

Quote missyL 18-9-2020 08:56 PM
Alahai.. Xthu nk komen ape hahaha.
Quote Potato_kering 18-9-2020 09:03 PM
Aik. Mampuih semua nak triggered
Quote perembes 18-9-2020 09:42 PM
alamk..  ekslusif sgt ke bju ni..  br tau..  
Quote Perawankota 18-9-2020 09:51 PM
Masa annual dinner dulu, staff kitrg elok je pakai baju ni sbb tema masa tu "call off duty".
Ermmm...
Quote lavendernovella 18-9-2020 10:13 PM
Pernah jer nampak pramugari abis keje pergi beli barang dapur kat supermarket.

Lagi satu, baju pramugari malaysia dgn pramugari singapore mmg seiras. Ada sejarah ker? Sesapa tau boleh share
Quote bondeh 18-9-2020 10:14 PM
Mungkin bagi dorang sensitif lah sikit mengenangkan MH370....
Quote KIM.K 18-9-2020 10:18 PM
Memang sensitif baju kerja stewardess
Macam baju loreng askar tak boleh pakai sebarangan orang
Quote bakingsoda 18-9-2020 11:00 PM
yg orang cosplay pilot doktor takde pulak aku tgk pilot doktor merempan betapa susahnya study bertahun nak lulus senang2 je ekau main acah2 doktor acah2 pilot feeling kapten lagik, pastu yg minah ni pulak ape kaitan insiden mh370/mh17 dgn si nabelah pakai stewardess? lain la dia complete costume tu dgn rupa makeup cedera berdarah2 baju koyak baru nampak mempermainkan tragedi tu ataupon pakai uniform tu sambil buat benda tak senonoh baru la org faham kenapa rasa terhina. betul la dlm thread lagi satu ada forumer cakap semua benda nak di 'cultural appropriation'
Quote 3480 18-9-2020 11:11 PM
Sbb hg Bella n berlakikan Alip Ajis.. Nasib hg la Bella
Quote Qatrunnadaain 19-9-2020 02:49 AM
Starbucks, coffee bean staff pun kalau nak keluar beli makan masa time lunch pun diaorg kena pakai jaket untuk cover baju company.. tak boleh jalan mcm tu je keluar..
Quote grouper 19-9-2020 08:12 AM
Mas blh pecat die ke pkai baju ni...
Quote cruz2 19-9-2020 08:14 AM
I tak sure bab pakai hanya utk bergambar dibolehkan @ tidak.cuma nk share even taekwondo uniform pon bila habis training etc kalau nk ronda2 jln2 lps tu kena tukar @ sarung sweater/jacket cover part baju at least.weols anak beranak biasa tukar sarung t shirt club seluar mls nk tukar..tp biasa jumpa kids jln mall dgn parent after training dgn full uniform siap belt pon tak bukakmaybe parent tak tahu tp budak2 ok la comel ke hulu ke hilir dgn uniform tu.
Quote Kuasaberganda 19-9-2020 09:10 AM
baju batik mas . berlambak lagi org acah pilot pakai full uniform pilot, pilot tak kecoh smpai mcm ni pon sbb pilot tak bimbo dan sedar aviation tak bw msk kubur. patut bangga la org sarung baju company tersohor.
Quote virgo19 19-9-2020 10:05 AM
teringat dulu dlm satu rancangan terjah rumah artis, ada pengacara lelaki tu simpan baju pramugari mas dalam almari, pastu kat kepala katil ada gari.
Quote aderaderker 19-9-2020 10:52 AM
virgo19 replied at 19-9-2020 10:05 AM
teringat dulu dlm satu rancangan terjah rumah artis, ada pengacara lelaki tu simpan baju pramugari m ...

Sapa ni...
Quote ira_229 19-9-2020 11:05 AM
Edited by ira_229 at 19-9-2020 11:09 AM

Ye ke tak boleh pakai uniform MAS?SIA rilek je bagi public pakai..
Quote ina_na 19-9-2020 11:08 AM
virgo19 replied at 19-9-2020 10:05 AM
teringat dulu dlm satu rancangan terjah rumah artis, ada pengacara lelaki tu simpan baju pramugari m ...

Uit sape.. Teringin nk tau
Quote sawi_bayam 19-9-2020 11:21 AM
Eleh, poyo je. Rasanya yang staf MAS yang tak boleh pakai baju pramugari kat public. Org awam kalau nak pakai baju tu, MAS boleh pecat ke?

Well, kalau pakai baju pulis or askar takpe jugak nak hentam Bellah ni.


Meols bukan fan Bellah, tapi chill your tits la. Gosip tak best. Next
Quote Rara77 19-9-2020 11:30 AM
Ramai je sanggup sewa baju utk menarik sugardaddy atau anak orka
jgn percaya sgt yg pakai baju pramugari dan pilot tu
kebanyakkan scammer

Lihat semua komen(62)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top