Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

"Kenapa Marah Sangat?" - RPA Bersuara Isu Spaghetti Nasi Lemak

Oleh: LilRose|18-9-2020 11:17 AM Komen: 55
Bagi peminat pasta, pasti tidak asing lagi dengan jenama San Remo.

Terbaru, San Remo Malaysia memperkenalkan resipi baharu spaghetti yang diinspirasikan dari Nasi Lemak sempena Hari Malaysia.


Kredit foto: IG

Bagaimanapun, gambar hidangan 'Spaghetti Lemak Bungkus' lengkap dengan telur rebus, kacang dan bilis goreng, timun, rendang ayam serta sambal, nampaknya tidak mendapat sambutan di kalangan masyarakat.

Namun, berbeza pula dengan pendapat Raja Permaisuri Agong Tunku Hajah Azizah Aminah Maimunah Iskandariah Binti Almarhum Sultan Iskandar Al-Haj.

Titah baginda, rakyat sepatutnya berbangga apabila makanan kebangsaan dan kebanggaan kita adalah makanan versatil yang boleh diubah suai.

"Kenapalah nak marah pasal spaghetti nasi lemak.

"Orang Johor dah lama makan laksa spaghetti," titah baginda yang turut berkongsi beberapa gambar sajian yang diinspirasikan dari Nasi Lemak.



Apa pula kata anda? - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
1
0
Komen: 55
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote Decaffeinated 19-10-2020 10:09 PM
ninjago replied at 18-9-2020 01:57 PM
bihtu pizza nasi lemak pizza hut tu takde sape nak argue punggg..

ada ka?

baik bagi babi makan je lah...


Lain-lain Komen

Quote awanysss 18-9-2020 11:30 AM
meleis kan suka overclaim everything..
nak lawan negara seberang..
Quote MsPercy 18-9-2020 11:34 AM
Oh ade ye spaghetti nasi lemak.
Emm xpe la x minat
Nasi juga win
Quote MsPercy 18-9-2020 11:35 AM
Kelazatan nasi lemak terletak pada nasi nya. Kedua baru sambal. And the rest will go on the flow
Quote riyadhK 18-9-2020 11:56 AM
I setuju jah dgn RPA.
Quote Artemesiaa 18-9-2020 12:00 PM
Hanya sesuai buat mereka yang minat makanan fusion yang lain pasti lebih suka yang asli
Quote Lula2 18-9-2020 01:04 PM
awanysss: meleis kan suka overclaim everything..nak lawan negara seberang..

Malaysian overclaim apa?
Quote me12345 18-9-2020 01:09 PM
Semua org ade pendapatan masing2...ada org mempertahankan keaslian...so..
Quote myoujin 18-9-2020 01:10 PM
Bagi aku laksa spageti tu ok jer sebab dia golongan MEE..
Ibarat tiada rotan akar pun berguna..

Yang spageti lema ni tatau lah
Quote cikmi 18-9-2020 01:23 PM
bg aku ok je kalau nk cipta sesuatu berasaskan dari spttnya guna nasi, ganti pada spaghetti or benda lain tp utk aku mkn tu tak lah...mcm pelik utk di mkn..even ganti nasi dgn roti ke, ice cream ke....
Quote TomyamPuteh 18-9-2020 01:25 PM
X reti la nk mkn mcm2 jnis dlm 1 pinggan ni
Quote damsel_fiji 18-9-2020 01:27 PM
Setuju jah dgn RPA.. chill la skit netizen malaysia ni pon.. skit2 nak mengamuk tak tentu hala.. dah sebijik prangai bingit mcm netizen indon pilipin bagai
Quote selipar_hijau 18-9-2020 01:41 PM
Jadi spageti lemak je la kan?
Quote epuepy 18-9-2020 01:45 PM
to me, speggeti nasik lemak ni mcm bole on lagi. sbb based dia still carb.

yg x bole nk terima, nasik lemak cheese, ais krim nasik lemak and even worst, kondom perisa nasik lemak.
Quote jazaa100 18-9-2020 01:48 PM
myoujin replied at 18-9-2020 01:10 PM
Bagi aku laksa spageti tu ok jer sebab dia golongan MEE..
Ibarat tiada rotan akar pun berguna..

...

Ibarat tiada rotan akar pun berguna????....

Laksa johor memang guna spaghetti....bkn sbb tak de laksa ok.....
Quote jazaa100 18-9-2020 01:49 PM
TomyamPuteh replied at 18-9-2020 01:25 PM
X reti la nk mkn mcm2 jnis dlm 1 pinggan ni

Kau mkn nasi lemak, sambal pinghan lain?....ikan bilis pingggan lain?....timun pinggan lain?....kacang pinghan lain?.....

Tanya je....
Quote ina_na 18-9-2020 01:50 PM
OK je kalo dah kn citarasa.. Yg penting sambal nasi lemak sodap.. Tp aku bukan pemakan pasta2 ni..anak aku suka la makanan mcm ni.. Mcm paksa Johor.. Aku x leh telan.. Anak aku suka nau2.. Citarasa x sama kan..
Quote mikasa 18-9-2020 01:56 PM
Spageti kena kukus/rebus ngan santan dulu kot. Baru boleh panggil spageti lemak
Quote ninjago 18-9-2020 01:57 PM
bihtu pizza nasi lemak pizza hut tu takde sape nak argue punggg..

Quote mikasa 18-9-2020 01:57 PM
cikmi replied at 18-9-2020 01:23 PM
bg aku ok je kalau nk cipta sesuatu berasaskan dari spttnya guna nasi, ganti pada spaghetti or benda ...

Ais cream nasi lemak.....

Lihat semua komen(55)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top