Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Ingatkan Keracunan Makanan, Rupanya Yatt Hamzah Keguguran

16-9-2020 01:08 PM|Oleh: LilRose| Komen: 72

Yatt Hamzah meluahkan rasa sedih apabila mengalami keguguran selepas keracunan makanan, baru-baru ini.


Kredit foto: IG

"Mohon hadiahkan AL-FATIHAH buat Muhammad Abdullah. Bondanya telah keguguran dia jam 3.30 petang tadi (semalam)," luahnya sedih.

Luahnya di Instagram semalam, dia mengalami cirit-birit dan muntah akibat keracunan makanan.



"Mulanya ingat sakit perut kerana keracunan saja. Rupanya, ada baby nak pergi tinggalkan Bondanya," tulisnya.

Menerusi perkongsiannya itu, Yatt turut berkongsi beberapa gambar ubatan yang diterimanya termasuk ubat sakit perut dan cirit-birit.


Kredit foto: IG

Yatt juga memohon doa ramai supaya diberi kekuatan dan segera sembuh.

"Tiada rezeki Bonda untuk mendakap dan besarkan kamu di dunia seperti kakak-kakak yang lain. Semoga ada rezeki berjumpa dan mendakapmu di akhirat nanti," doanya. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
2
Lawak
1
Bosan
1
0
0
Komen: 72
Komen

Previous : Aliff Syukri Pening Kepala Polis Cari, Che Ta Pun Ada Isu Juga?

Next       : Syatilla Melvin Dan Adik Beradik Kini Bergelar Jutawan

Komen Terbaru

Quote miss_perfect 20-9-2020 08:37 PM
addamnor replied at 20-9-2020 01:13 AM
Embryos wont start as female.. zygote has already had its genetic constitution since beginning.. x ...

Thanks for clarification.

Lain-lain Komen

Quote md_nana 16-9-2020 01:11 PM
Takziah. Pregnant rapat2 ni mesti nak anak lelaki.
Quote Nana_Man 16-9-2020 02:19 PM
md_nana replied at 16-9-2020 01:11 PM
Takziah. Pregnant rapat2 ni mesti nak anak lelaki.

Slalu nya gitu lah..

Ni yatt yg anak dia jatuh katil brape kali tu kan?
Quote Nana_Man 16-9-2020 02:21 PM
Jadi dia sorang ke yg keracunan makanan? Kadang2 masa pregnant ni, perut tu sensitive dgn some types of food. Org lain bedal makanan yg sama, takde apa2 jadi. Tapi yg tgh pregnant ni mkn yg jd mcm2.
Quote hanihan16 16-9-2020 02:27 PM
aku nak tanya je tau sebab memang tak tau. dia gugur mesti usia kandungan masih baru2 kan, macam mana dia boleh tau jantina baby tu lelaki ye? pregnant berapa minggu yg orang dah boleh tengok jantina baby diorang?
Quote doubleA 16-9-2020 02:29 PM
Aiyoo yg kecil tu belum setahun lagi kan? Like 7-8 months macam tu. cepatnya nak pregnant lagi nanti kang buat esei tak sempat anak nak makan la, anak jatuh la, main pewarna la. Besarkan elok2 yg mana ada dulu
Quote Hashitah 16-9-2020 02:38 PM
hanihan16 replied at 16-9-2020 02:27 PM
aku nak tanya je tau sebab memang tak tau. dia gugur mesti usia kandungan masih baru2 kan, macam man ...

rasanya dia blm tau jantina lg tp dlm islam klu baby mnggal msa di awal kdgan hendaklah dinamakan dgn nama lelaki..wallahualam.
Quote jerukkedondong 16-9-2020 02:43 PM
Gigih yatt usaha nak anak boy...ye lah ..umor pun dah nak 40...
Tolong jaga dgn baik anak2 gegirl yg ada tu dulu...
Quote Suchi 16-9-2020 02:43 PM
Katanya sakit perut lepas makan ikan bakar kat melaka kan.
Iols trauma lak bab keracunan makanan ni masa iols kena aritu doktor siap scan kat ovari bagai takut ada cyst ke apa
Sebab sakit sgt perut takleh nak bawak bincang.
Quote nazzse 16-9-2020 02:59 PM
Suchi: Katanya sakit perut lepas makan ikan bakar kat melaka kan.Iols trauma lak bab keracunan makanan ni masa iols kena aritu doktor siap scan kat ovari bag ...

Dalam banyak sakit, janganlah sakit perut. Merana oii, satu badan tak berguna bila sakit perut ni
Quote zuriey 16-9-2020 03:00 PM
Asyik beranak je kerja ko
Dha mcm kucing
Quote swayne 16-9-2020 03:38 PM
Suchi replied at 16-9-2020 02:43 PM
Katanya sakit perut lepas makan ikan bakar kat melaka kan.
Iols trauma lak bab keracunan makanan ni ...

Betul. Kalau keracunan makanan ni memang resah gelisah lain macam. I baru kena tahap sampai tergolek depan tandas. Muntah semua keluar.
Quote qemon 16-9-2020 03:41 PM
Seksa weyyy kena food poisoning. Dulu2 paling kuat pun berak2 je. Tp awal tahun haritu aku kena pakej ceri beri dengan muntah, memang lembik gila tapi gigih g office kerja mcm biasa walaupunnn kejap2 lari g toilet walaupun tengah meeting hahahhaa. hari ke 8 baru la x tahan sgt and admit ward. Gileee betul. Lepas discharged lak baru tau pregnant 4 minggu. So terus stop ubat yg hospital bekalkan. Nasib baik baby takde pape. Semoga Yatt cepat sembuhhh
Quote Lailerthee 16-9-2020 03:55 PM
I alahan makan mee kuninh. Walaupon makan seulas knfm muntah2 n cirit birit.
Quote lavendernovella 16-9-2020 04:04 PM
Yatt ni berlakon apa yg paling latest. Nak tgk.
Quote allshares 16-9-2020 04:45 PM
Anak yg ade pun asyik jatuh katil je, baik focus jaga anak yg masih kecik tu, nk sebuk mengandung lagi dah kenapa? Kalau ko jaga tip-top, anak 10 pun iols tak kisah. Geram dgn mak sejenis selfish ni. Dah tak terhandle lagi nk tambah2
Quote miss_perfect 16-9-2020 05:14 PM
md_nana replied at 16-9-2020 01:11 PM
Takziah. Pregnant rapat2 ni mesti nak anak lelaki.

Tak tau pulak pasal ni. Ni memang petua ke?
Quote Suchi 16-9-2020 05:15 PM
nazzse replied at 16-9-2020 02:59 PM
Dalam banyak sakit, janganlah sakit perut. Merana oii, satu badan tak berguna bila sakit perut ni

Yup, iols rasa perut iols sensitif sikitla kira kalau kena keracunan makanan lama nak benti, orang lain sehari dua dah ok iols lama la plak amik masa 3-4 hari.
Tu yg trauma baru2 ni kena lagi iols siap standby lampin dewasa lagi dlm keta kalau kebetulan time tu nk kena gerak ke mana2 ke apa.Takut jln jem masaklah weh.
Org leh la gelak2 tp yg alami je paham, sedangkan kalau g hospital pun sementra nk tunggu doktor panggil check tu pun dah berulang kali kuar masuk toilet.
Penah je masa g klinik iols dlm toilet dengar nombor iols naik adeh.. seksa laa tak sukanya.
Tu kadang malas nk g hospital tp kalau dah lembik teruk sgt suami paksa gak iols g hospital nak plak kalu tak makan kan dgn muntah2 bagai.
Quote hanihan16 16-9-2020 05:17 PM
Hashitah replied at 16-9-2020 02:38 PM
rasanya dia blm tau jantina lg tp dlm islam klu baby mnggal msa di awal kdgan hendaklah dinamakan  ...

oh.. tq ilmunya sis!
Quote Suchi 16-9-2020 05:18 PM
swayne replied at 16-9-2020 03:38 PM
Betul. Kalau keracunan makanan ni memang resah gelisah lain macam. I baru kena tahap sampai tergol ...

Yup dia punya sakit ala2 kontraksi. Jenis sakit dtg dan pergi berulang2.
Mcm perut kita ni ada yg pulas dan perah bila mai sakit tu kena cepat la kena g toilet.
Nyampah kalau org gelak2 bila dengar kita kena cirit birit ke apa taktau ke ade orang boleh mati disebabkan keracunan makanan.

Lihat semua komen(72)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top