Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

"Tengok Keimanan Orang Jugalah..." - Fedtri Yahya 'Back Up' Wanita Kedah

15-9-2020 12:24 PM|Oleh: LilRose| Komen: 79

Jika sebelum ini rakyat Kelantan sering menjadi bahan cemuhan, terbaru wanita Kedah pula disebut-sebut warganet.


Kredit foto: IG

Ia berikutan video tular menunjukkan kelancangan usahawan wanita yang menggunakan perkataan kesat, baru-baru ini. Tindakannya itu mendapat kecaman ramai yang tidak senang gaya percakapannya yang kasar.

Malah, ada seorang pengguna Twitter menciap mengenainya dengan kapsyen "Sebab tu aku benci perempuan Kedah bebel".



Wanita itu merupakan individu sama yang membuat pendedahan dihalau dari sebuah restoran asam pedas popular di Melaka selepas melakukan siaran live untuk membuat ulasan produk.

Berbeza dengan pengacara dan personaliti TV, Ahmad Fedtri Yahya yang memandang dari sisi positif.

"Saya kenal ramai perempuan Kedah. Elok je. Tengok keimanan orang jugalah.

"Bukan kategori cakap satu ayat penuh bab* anak haram semua. Jenis ni tak tahulah nak cakap apa," ciapnya.


Kredit foto: Twitter

Kerana nila setitik, habis rosak susu sebelanga. Tetapi, janganlah dipukul rata kerana rambut sama hitam, hati lain-lain.  - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
2
Bosan
0
0
1
Komen: 79
Komen

Previous : Elly Mazlein Sedang Berusaha Dapatkan Zuriat

Next       : Aliff Syukri Pening Kepala Polis Cari, Che Ta Pun Ada Isu Juga?

Komen Terbaru

Quote rosannazmia 19-9-2020 06:56 PM
misz_sanggul replied at 15-9-2020 01:22 PM
lame dh follow die..plik dulu x dela jnis meroyan cam ni..
ni mcm something trigger kemarahan die.. ...

Perubahan hormon..

Lain-lain Komen

Quote syakuntala 15-9-2020 12:36 PM
btl tu, tgk keimanan jgk, tgk umo jg.... mgu lps sya g jogging... ada budak sek ren 3 org dok borak. setiap ayat dia mesti ada pkataan bodo... adoii... sbb geram sya sound... sbb budak lg diorg diam la. klu org tua dia mesti sound sya balik
Quote husna_amal 15-9-2020 12:41 PM
Sudah2 la viral orang macam ni. Lagi diorang suka ada lah.
Quote miemiecha 15-9-2020 12:50 PM
mek tengok
hamun tapi kelakar tgk bebel cam org gile.. bahsa dasat sgt lah
Quote KIM.K 15-9-2020 01:03 PM
Korang jangan pembaris sangat
Aku pun selalu pakai kaedah ni mengamuk2 pasal itu je sesuai dgn aku. Audien pun suka macamtu, dia tak suka aku beradab macam princess bunian. Muka cantik, educated cakap baik2, iklan comel semua diorg malas tengok. Nothing joocy
Lagipun dalam biz ni, ramai orang tak suka kita. Kalau kita takda duit dan background anak orka, orang berbuat sesuka hati je kat kita. Amik kesempatan ada la..ingat apa zaman ni
Itu memang alter ego dalam bisnes bagi sesetengah peniaga. Mmg dia sesuai gitu je. Dia tak boleh adopt alter lain. Dia dah jumpa karakter yg sesuai bagi dia. Janji efektif



Quote sharlenetexas 15-9-2020 01:05 PM
Ye lah tu mummy fedt.
Quote sawi_bayam 15-9-2020 01:07 PM
Hencapkan je betina ni, wahai DIVA AA oii..
Quote sawi_bayam 15-9-2020 01:12 PM
Tak sangka langsat tu satu charutan
Quote TomyamPuteh 15-9-2020 01:14 PM
Bila otak letak kt lutut
Quote ais_kosong 15-9-2020 01:14 PM
kemain bahasa...
Quote misz_sanggul 15-9-2020 01:22 PM
lame dh follow die..plik dulu x dela jnis meroyan cam ni..
ni mcm something trigger kemarahan die..tp follow dl ms dia ank dara ms msh juai tdung siti murni,juai kuih pocong kt pasar mlm..jnis ckp elok je cume jnis kecoh
dh lm x tgk x taw plak dh kawen de ank..kdg2 org de mslh umhtangga simpan tu asik meletup cuit ckit melenting..mn la taw kan..
tp mmg thp dewa punye carutan
Quote MsOryzaa 15-9-2020 01:27 PM
Setuju je.. Pertuturan bergantung pd individu bukan negeri. X kisah la dia nak guna style gitu untuk melawak ke, memaki ke, meniaga ke.. But jgn pukul rata la claim dtg negeri sekian sekian.. Leh cakap gitu
Quote JiEunTak 15-9-2020 01:31 PM
mukut besa dok maki org dah deni...
kalau dak tak dahnya mudah2 nak maki2 org anak haram la babi la apa....
sayang muka dah la x berapa helok kalau x mekap...
mulut pun puaka...
pakej sungguh la.....
Quote kucingitam 15-9-2020 04:13 PM
sama je pun perempuan dr negeri mana..tgk cara pembesaran gakla..

masa dia membesar dulu mak pak dia kisah ke tidak dia cakap maki2 hamun, carut mencarut?

Quote asma87 15-9-2020 04:17 PM
Boleh dijodohkan dgn diva AA
Quote makadek 15-9-2020 04:32 PM
KIM.K replied at 15-9-2020 01:03 PM
Korang jangan pembaris sangat
Aku pun selalu pakai kaedah ni mengamuk2 pasal itu je sesuai dgn aku. ...

Tapi aku rasa nk tk efaktik .. Dah kena terminated pakej kena saman haaa .. 1 malaysia kecoh
Quote shysari 15-9-2020 04:32 PM
Mohon next live invite diva AA
Quote makadek 15-9-2020 04:33 PM
misz_sanggul replied at 15-9-2020 01:22 PM
lame dh follow die..plik dulu x dela jnis meroyan cam ni..
ni mcm something trigger kemarahan die.. ...

Laki bewak barangkali tu len mcm
Quote lavendernovella 15-9-2020 04:39 PM
High level toxicity marketing
Quote BoongaKertas 15-9-2020 04:49 PM
ngeri nya weh iols tgk dia mencarut kat video tu (sbb lalu kat explore). dah mcm zikir kekdahnya words carutans yg dihamburkan tu.

Lihat semua komen(79)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top