Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Tembak Mati Kakak Sebab Kerap Berkahwin

15-9-2020 11:53 AM Komen: 41
Lelaki di Pakistan menembak mati kakaknya kerana tidak tahan melihat wanita itu berkahwin kali keenam.

Gulf News melaporkan seperti dipetik Harian Metro, Abdullah Hashim, 22, bertindak demikian kerana mangsa, 30, mencemar nama baik keluarga dengan perbuatannya yang sering berkahwin.


Gambar hiasan

Perbuatan Abdullah terbongkar apabila suami Nighat Parveen, Waseem Amjad membuat laporan bahawa isterinya diculik pada 17 Ogos.

Selepas disiasat, polis mendapati lokasi terakhir mangsa adalah di rumah keluarganya.

Sementara itu, ahli keluarga pula mendakwa Nighat pergi ke Islamabad bersama rakannya.

Berikutan itu, Abdullah disoal siasat polis sebelum mengakui membunuh kakaknya ketika mangsa pulang ke rumah ibu bapanya.

Katanya, wanita itu dikurungnya di sebuah bilik sebelum ditembak mati kerana berang telah mencemar nama keluarga sejak lapan tahun lalu apabila perkahwinannya sering gagal. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 41
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote Madel 18-9-2020 09:11 AM
epal21 replied at 17-9-2020 02:27 AM
Anggun jelita ke makcik uols tu? Ringan jodoh dia. Nasiblah takde anak dgn laki 3rd & 4th,kalau  ...

Anggun jelita juga la..keturunan bugis kan rupa mcm ala2 cina n kulit putih2
Dlm masa jadi bini org pun masih ada jantan yg nak..
pastu yg minat ke dia kebanyakan jantan bujang
Laki no 5 ni duda,..harap2 kekal la smpai mati.
Jenuh eh asik nak gi majlis nikah dia aje
Huhu..haha

Lain-lain Komen

Quote sukacactus 15-9-2020 11:56 AM
Ishhh! Dia nikah kot
Xkan tu pun xleh
Nikah byk kali tu dah mcm slut ke kat sana?
Quote duri_durians 15-9-2020 12:01 PM
honor killing laagi?

elok dibuang je nama keluarga tu. mana2 pompuan kalau dh dapat keluar dari keluarga tu blah je takyah balik2 dah.

ada keluarga pun, otak tak berkembang.
Quote sarah82 15-9-2020 12:02 PM
Gila....tak ada wanita yg nak pernikahan berakhir dgn penceraian. Dah tak ada jodoh.. Takkan tu jadi salah..dia bukan berzina.
Quote Artemesiaa 15-9-2020 12:05 PM
Nyawa perempuan disana seolah tak bernilai jadi tak hairan kes macam ni boleh terjadi
Quote macaiPH 15-9-2020 12:06 PM
ini dah tak tahan emosi lah ni

ini kes sayang sangat dengan kakak dia

sama je kat kampung aku dulu

kakak dia masuk Islam

adik dia punya sayang dngn kakak tak leh terima hakikat

terus jadi sewel2 sikit

senang marah suka membuli

mmg ubah perangai la

bukan apa pun
Quote Kurex 15-9-2020 12:19 PM
Ni la kesan berjiran dgn negara leluhur
Quote lattehazelnut 15-9-2020 12:29 PM
Mungkin kawin org kaya lepas tu curi duit mcm news satu lg..
Quote Missterry 15-9-2020 12:30 PM
Wujud lagi ye honor killing ni. So yesterday
Quote fatinandreanna 15-9-2020 12:36 PM
Mungkin xtahan dgn umpatan org skeliling pasal kakaknya asyik kahwin. Klu pendapat amu betul patut dilahar balik klu ada yg pertikaikn kakak dia kahwin banyak kali. Bukan kakak pulak jadi mangsa. Kat sana kan waterface very important. Tapi tgk tempatla juga.
Quote husna_amal 15-9-2020 12:37 PM
Entah dari mana dia dapat pistol tu.
Quote TomyamPuteh 15-9-2020 12:48 PM
Tuuuu diaaaaa. Umo baru 30 dh 6 laki
Quote kasibiman 15-9-2020 12:48 PM
Mangsa kahwin. Bukan berzina.

Honor killing babi apa pulak ni???
Quote justchu 15-9-2020 01:00 PM
kelly...kalo lelaki dia rogol org ke haiwan ke merata takpe...gitula
Quote umbut 15-9-2020 01:12 PM
Puak paki ni memang melampau... x habis2 bunuh org sebab malukan keluarga konon....apahal nak peduli apa org cakap. Leh mati ke... leh bagi makan ke yg kutuk2 tu
Quote cikmi 15-9-2020 01:21 PM
Jeles kot kakak dia dpt kawin byk kali..dia gak lom kawin. Adat sana sama mcm hindu x? Perempuan kena byr utk pengantin laki?
Quote allshares 15-9-2020 01:55 PM
Geng2 mkn rempah bnyk ni, nyawa pompuan tu lebih murah dari nyawa binatang.
Quote lavendernovella 15-9-2020 04:37 PM
Toxic patriachy
Quote makita 15-9-2020 04:43 PM
Teringat kat pacik yg kene jadi wali kt adik dia yg kwen kali ke 4. dia kata..'untuk janda 3 kali, majlis nikah khemah 5 bijik mcm ni kira grand ni'
Quote Jitu 15-9-2020 05:00 PM
gila org Pakis ni
itu pun ramai lg acik2 kat Malaysia ni yg minat

Lihat semua komen(41)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top