Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Dakwa Cabut Mesin Bantuan Hayat - Ibu Sandra Bakal Saman Netizen

15-9-2020 11:12 AM|Oleh: rikuren | Komen: 92


Wujudnya teknologi komunikasi di laman sosial ketika ini menyaksikan tingkah laku manusia seperti tidak mengenal batas peradaban. Ramai yang menggunakan media sosial sebagai platform untuk meninggalkan sebarang komen sehingga ada kalanya ia menimbulkan fitnah!

Ibu kepada Allahyarham Sandra Dianne sekali lagi diuji apabila dituduh netizen kerana menjadi punca kepada kematian anaknya.

Menerusi Facebook, Nur Syakinah Abdullah berkongsi komen individu yang mendakwa dia sengaja mencabut mesin bantuan pernafasan ketika Sandra dirawat di hospital.


Loading FB Post...


Kredit foto: Facebook Syakinah Abdullah

Dalam hantaran sama, Syakinah jug memaklumkan bahawa pada hari ketiga selepas kemalangan (Selasa), Sandra sudah boleh bernafas sendiri dengan sedikit bantuan oksigen. 

Pada hari Rabu, arwah menjalani pembedahan tiub pernafasan untuk membantunya bernafas sendiri tanpa bantuan mesin dan berkongsi gambar Sandra.

Keadaan Sandra dilaporkan stabil pada Khamis, namun pada jam 11 malam hari sama, arwah dilaporkan tenat dan menghembuskan nafas terakhir pada jam 1 pagi hari Jumaat.


Kredit foto: Facebook Syakinah Abdullah

Syakinah menyelar sekeras-kerasnya dakwaan tersebut dan mengganggap ianya satu fitnah, lalu nekad untuk memfailkan saman kepada individu terbabit.

Netizen ni kadangkala lebih sudu dari kuah dan berlagak tahu segalanya. Sekiranya tiada perkara baik yang ingin diucapkan, lebih baik berdiam diri. Lebih manis sekiranya mendoakan saja yang baik-baik untuk arwah yang sudah selesai urusannya di dunia ini. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
7
Terkejut
2
Sedih
6
Lawak
7
Bosan
6
0
0
Komen: 92
Komen

Previous : Suami Puji Tasha Shilla Semakin Hari Semakin Penyayang

Next       : Bagi Jam Rolex, Hadiah Termahal Shuib Untuk Siti Sarah

Komen Terbaru

Quote Sekaisilver 28-9-2020 03:35 PM
Edited by Sekaisilver at 28-9-2020 03:37 PM

Terjumpa pic ni masa jln2 kat ig.
Arwah semasa hidup rajin bersedekah..
Tp jenis bkn nk tunjuk semua kat media sosial.
Pic candid yg kwn arwah snap

Lain-lain Komen

Quote husna_amal 15-9-2020 11:18 AM
Siapa pula Eina Outlet ni biadap sangat cara dia tu.
Quote sukacactus 15-9-2020 11:25 AM
Uishhh!!! Tuduhan berat ni
Aku sokong je saman mulut longkang ni, boleh jadikan pengajaran pada mulut2 longkang lain
Quote merrissa 15-9-2020 11:28 AM
macam bawa kancil je eina ni...ada ke duit nak bayar saman nanti

sudahnya merayu menangis minta maaf je....
Quote Suchi 15-9-2020 11:28 AM
Ya Allah kalau takde menda baik nak komen diam
ajalah.
Bagilah ruang untuk famili dorang bertenang.
Orang baru lepas kehilangan anak kot, penat jaga anak kt wad tak hilang lagi.

Quote Artemesiaa 15-9-2020 11:33 AM
Makin ramai yang jenis macam ni, suka cakap pasal orang lain macam duduk serumah tinggal sebantal dengan orang tu.  Pada hal dengar dari gossip atau buruk sangkanya sendiri je bukan tahu perkara sebenar pun.  
Quote hatikudus 15-9-2020 11:35 AM
Biadap sgt, kena lah kat batang hidung sendiri baru sel otak tu berfungsi. Samannn!
Quote axl_bach 15-9-2020 11:37 AM
Allahu, x abis2 lagi isu syurga neraka ni?

Bila yg nk masuk syurga kena dgn amalan kita ni? Nk masuk syurga tu dgn rahmat Allah, dia nk bagi kat sapa tu mmg hak Dia yg maha berkuasa lagi Maha Pengampun....

Dok kalut khotimah org, yg kita punya khotimah blom tentu hasan lg....silap2 saiyyi'ah yg kita dpt
Quote kucingitam 15-9-2020 11:38 AM
sapa yang tekan gambar +2 tu banyak kali, kita geng
Quote cloud_jade 15-9-2020 11:42 AM
gigih kata org bodoh si eina ni sbb nak rasa diri sendiri pandai..sila saman.
Quote c===8 15-9-2020 11:42 AM
musim acik2 kedah mulut longkang ni
Quote edoraixora 15-9-2020 11:43 AM
ya tuhan....netizen sekarang memang cenggini ke perangai??
stesen penyiaran kena buat kempen rukun negara ke 5 dah ni. teruk sangat dah perangai netizen nih
Quote Nuyak 15-9-2020 11:49 AM
curious nak tau kenapa arwah break emergency dekat first lane ye? bergaduh dengan kawan sebelah ke? elok je kawan sebelah tu cedera ringan..
Quote taji2906 15-9-2020 11:52 AM
ajer tumpo deme ni..
dia ckp mcm dia ada kat icu tu je. mcm la ko tau semua? pastu nak citer syurga neraka. klu mati hari jumaat bkn penentu ko masuk syurga. penentu syurga neraka tu pada amalan kita. gila la netizen skrang ni.
aku sokong saman si gila ni. sama la mcm eira nokharamna yang maki2 orang tu.
Quote nazzse 15-9-2020 11:57 AM
Ya rabbi
Ramai yg nak jadi tuhan daripada Tuhan ya sekarang
Siap kira dosa pahala syurga neraka orang
Quote seri_mawr 15-9-2020 11:58 AM
dah kenpa nitizen...kot cabut O2 pun klu Allah x izin kan arwah meninggal on friday..xde nya dia nak meninggalkan dunia ni....


apalah nitizen ni...cakap pasal islam tapi gaya bahasa langsung x melambangkan islam...
apa korang fikir asal islam jek boleh nak memaki...membodohkan org lain sesuka hati ke...?

Islam hanya pada nama.....

Quote bondeh 15-9-2020 11:58 AM
Zaman fitnah... saman untuk beri pengajaran... maaf mungkin diterima, tapi saman wajarnya diteruskan... melampau2 biadap...
Quote TomyamPuteh 15-9-2020 11:59 AM
Diam itu lbh baik klau xde bnda elok yg nk ckp
Quote ais_kosong 15-9-2020 12:01 PM
Dia penjaga pintu syurga ke?
Anak orang dah pergi. urusan pun dah selesai dengan eloknya.
Yang nak tambah duka orang dah kenapa?
Biarlah orang doa baik dekat arwah tu. Dosa pahala arwah biarlah Allah tentukan.
Dah kenapa hang nak pertikai. Doakan ja la benda baik-baik.
Quote annehuda 15-9-2020 12:01 PM
mcm biasa fb pun hilang. patutnye sebelum nak saman tu screenshot and carik gambar sebagai bukti.

Lihat semua komen(92)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top