Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Delimawati Tak Kisah Duduk Rumah PPR

11-9-2020 03:48 PM|Oleh: Saiful| Komen: 56

Delimawati tak kisah dengan pandangan orang ramai mengenai status artis yang mendiami kediaman Program Perumahan Rakyat (PPR).
 
Apa yang penting baginya adalah impian untuk mempunyai rumah sendir dah tercapai.

"Masa ada tawaran kerja, bolehlah bayar rumah harga beribu sebulan. Habis tu, kalau tak ada tawaran lagi, tambah-tambah artis veteran macam saya bukan selalu ada job.
 
"Daripada kita duduk melarat menumpang rumah orang, lebih baik terima peluang yang ada. Saya fikir macam itu sahajalah, tak kisahlah apa orang nak kata, janji saya tak menyusahkan orang minta bantuan," katanya kepada Gempak.

Kredit:  Buletin Malaysia
Pelakon filem Hantu Kak Limah itu adalah antara 25 penggiat seni yang menerima  kediaman PPR menerusi insiatif Perumahan Komuniti Seni Prihatin.

"Sekarang ini, saya menyewa bayar lebih RM1,000 di Puchong. Saya duduk dengan anak, menantu dan cucu. Tengoklah nanti macam mana kalau mereka nak ikut."

"Kalau dia rasa kecil ke apa, nanti 'rumah' di bawah tu (liang lahad)...tujuh kaki, lagi kecil," tambahnya. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
3
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
1
0
0
Komen: 56
Komen

Previous : Adira Didakwa Cuba Jual Baju Iron Maiden Tiruan

Next       : Netizen Tak Puas Hati Faezah Elai Kata Travel Banyak Lebih Bijak Dari Belajar Tinggi

Komen Terbaru

Quote luvcomot87 24-9-2020 04:21 PM
Okay la tu kak dari xde.. nak selesa jgn bwk anak menantu tu.. kak delima aman2 je deko umah tu relax2 meniti hari senja.. iols tgk kt FB cntik2 deko umah ppr ni kalau pndi kemas

Lain-lain Komen

Quote imransulaiman 11-9-2020 04:03 PM
Rumah PPR pun rumah juga.. Tapi cuma kejiranan saja yang tak begitu memberangsangkan bagi saya {:thief
Quote sarah82 11-9-2020 04:05 PM
Yezaa.. Betul.. Bagi aku.. Yg penting ada rumah yg selesa dan selamat diduduki dan mampu byr
Quote matbad 11-9-2020 04:07 PM
Mcm retis ni kalau tggal kat luar bandar bleh la selesa skit..tp dorang terpaksa tggal kat kl tu sbb job
Quote mizruncing 11-9-2020 04:08 PM
zaman skrg tak kisah laa ppr ke ape. ikut jela kemampuan. kau retis byk duit sekali pn sekali dh jatuh tersungkur menyewa la kau sampai mampus
Quote LH76 11-9-2020 04:11 PM
Dia masih ada suamikan?
Quote mieymiey 11-9-2020 04:17 PM
Syukur alhamdulillah asalkan ada tempat berteduh dari hujan dan panas.
Quote afie_m 11-9-2020 04:25 PM
betul..asal rumah tu kemas dan bersih..
Quote prettyuglybabe 11-9-2020 05:19 PM
tak payah la ajak anak menantu..
duduk sendiri je sudah..
pandai-pandai la anak tu survive sendiri..
ke dulu dok sama dia juga membayar anak menantu berlenggang kangkung?
Quote djzara81 11-9-2020 05:27 PM
Peringatan utk artis2 malaysia supaya bijak menguruskan kewangan & simpanan time muda2.  Kalo bole biarlah hidup senang di usia emas.
Quote beni_nikaido 11-9-2020 05:42 PM
ppr pun x pe kak limah...janji rumah sendiri, iye dak
he'eh

kak limah oii...tak tengok akedemi pantasia kerr....??
Quote TomyamPuteh 11-9-2020 05:45 PM
Suka dgn generasi baru skrg. Muda2 dh ada rumah sendiri.
Quote RatuDunia94 11-9-2020 06:10 PM
Sheols xde anak anak eh?
Quote noell 11-9-2020 06:41 PM

sah tak baca article kt atas kan?




Quote RatuDunia94 11-9-2020 06:52 PM
noell replied at 11-9-2020 06:41 PM
sah tak baca article kt atas kan?

Oh ye lahhh...
Tp x patut lah kalau anak menantu nk duk rumah ppr tu sekali.  Dah la sempit.. muda lg kan kerja keras usaha lah duk rumah sendiri.
Quote anony-mous 11-9-2020 06:59 PM
Xpyh fikir ank menantu. Buat mcm ni naik lemak. Dah kahwin kan pndai2 la cari rumah. Aku rela duk ppr sorang or berdua dgn laki dari rumah 1k tp ank menantu cucu duk menumpang skali
Quote one_aiman 11-9-2020 07:36 PM
beni_nikaido replied at 11-9-2020 05:42 PM
ppr pun x pe kak limah...janji rumah sendiri, iye dak
he'eh


dia tak minat ac mizal
Quote kakyungpilah85 11-9-2020 07:43 PM
Elok laa kak limah ade rumah tu.. Jangan laa merayau2 manjang dok dalam gelap tu.. Kang ade lak 8 tiang wheely lak nanti sebab terkejut..
Quote Peaches113 11-9-2020 08:02 PM
Better stay sorang2 je la kak kat rumah ppr, pandai2 ler anak manage hidup sendiri.
Quote tumpanglalu74 11-9-2020 08:57 PM
Nerake la buad orang kat CARI ni yang suke pake istilah PPRT mengejek orang..

Lihat semua komen(56)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top