Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Kini Bergelar Jutawan, Hafiz Hamidun Dedah Pernah Susah Sampai Kereta Ditarik

11-9-2020 10:43 AM| Komen: 68

Hafiz Hamidun masih merendah diri biarpun kini bergelar jutawan. Bukan 'tiket' untuknya bergoyang kaki, katanya.

Sama seperti ahli perniagaan lain, Mohammad Hafiz Hamidun, 36, juga pernah melalui fasa jatuh bangun selain banyak komitmen perlu dilunaskan.



"Saya tak nafikan tapi bukanlah untuk berbangga. Saya rendah diri sebab saya pun masih bekerja. Kalau orang kata jutawan yang tak payah kerja, saya pun kalau boleh nak macam itu.

"Tapi saya tetap kena kerja juga setiap hari, saya ada waktu jatuh dan bangun. Saya bukan hanya buat muzik saja, tapi saya ada buat investment dan saya juga ada beli property.

"Lagipun saya berniaga dan ada tanggungjawab, kena fikir tentang staff, bayar zakat dan cukai. Bukan nak kata kita ni kaya raya," katanya mStar.


Kredit foto: IG Hafiz Hamidun

Kesusahan hidup dilaluinya masa lalu membuat dia bekerja keras untuk mencapai kehidupan sekarang.

Berkongsi kisahnya, Hafiz berkata dia pernah tidak cukup wang untuk membayar tol, justeru memilih untuk 

"Pernah juga kereta yang saya baru beli, tapi lepas itu tak ada duit nak bayar. Waktu itu hanya ada duit untuk makan saja. Dua bulan tak bayar, terus kena tarik.

"Sebab itu, saya bekerja keras untuk capai kehidupan sekarang ini. Saya memahami keadaan generasi muda yang berdepan masalah kewangan tapi apa yang penting, kena rajin berusaha," ujarnya. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
4
Terkejut
4
Sedih
2
Lawak
2
Bosan
3
0
0
Komen: 68
Komen

Previous : Lelaki Umur Bawah 30 Tahun Berderet Ajak Norish Karman Kahwin

Next       : Netizen Tak Puas Hati Faezah Elai Kata Travel Banyak Lebih Bijak Dari Belajar Tinggi

Komen Terbaru

Quote yayan_froggy90 14-9-2020 01:23 AM
Pismidon mmg kaya..
Byk jadi komposer lagu..
Album zikir lagi..

Lain-lain Komen

Quote jas7512 11-9-2020 10:47 AM
Walaupun x minat dia tapi hafiz antara artis yg x berkira bayaran bila student jemput and boleh je mkn biasa2 je.. xdelah diva sgt....
Quote ezacbee 11-9-2020 10:49 AM
Irl nampak gelap dan pendek.
Quote TomyamPuteh 11-9-2020 10:51 AM
Wpon mcm2 org keji, HH ttp steady. Aku OK je dgn dia ni
Quote macaiPH 11-9-2020 10:57 AM
jadi nak kena gelabah tetek ke?
Quote Orix 11-9-2020 10:59 AM
dlu rengsekkkk dgan status twidder dia..... bila kena btg idung sendiri bru dia  cm slow down, so iols oke jah. cuma janda dia jah iols tak ok
Quote prettyuglybabe 11-9-2020 11:16 AM
ayat mlm sangat
Quote Zack8hunter 11-9-2020 11:30 AM
huntung ler.. baya2 aku dh taraf jutawan.. lps ni cari jodoh yg molek2 skit..
Quote adila39 11-9-2020 11:36 AM
ada satu lagu dia i baru dgr and sukaa
Quote mieymiey 11-9-2020 11:42 AM
Esok ada lettewwww benang pasal ex-bini heols. Dah ex-laki mengaku jutawan, haruslah sheols takmo kalah.
Quote husna_amal 11-9-2020 11:50 AM
Tahniah dah jutawan duda berhias ni. Lepas ni boleh la beli title datuk pula.
Quote kucingitam 11-9-2020 11:57 AM
jaga2, satgi joy menempel balik pula..
Quote Nenasketum 11-9-2020 11:59 AM
Walaupun rupa macam ni patut dok blakang tabir jerk dan pernah kawen dengan psiko janda tak tau malu, pado den, this small man is very talented dalam pembikinan lagu.
Quote makadek 11-9-2020 12:12 PM
Apa perniagaan beliauuu sehingga bergelar jutawang
Quote abadi84 11-9-2020 12:15 PM
Hafiz ni lama dah jutawan. Album zikir dia saja 6 juta. Album tu pun tembus pasaran antarabangsa. Zikir kan...satu dunia islam baca benda yg sama
Quote cupu 11-9-2020 12:21 PM
Alhamdulillah..berita positif yg blh kita contohi..ada duit beranakkan duit pada jalan yg benar..cr invesment yg menguntungkan..beli.property yg senang market..jgn scam org. Jgn berkira..klu org paggil nyanyi byr 2,3 ribu amik je..org lain 2,3k tu untuk gaji sebulan. Artis mmg senang cari makan klu bijak.
Quote ninjago 11-9-2020 12:24 PM
serious ke jutawan skrg? jual apa??
Quote cmf_Strawberry 11-9-2020 01:14 PM
I suka je dgn HH ni sebab lagu2 dia dan i rasa dia contoh artis yang baik dan berjaya.
Quote zeitabaei 11-9-2020 01:17 PM
ninjago replied at 11-9-2020 12:24 PM
serious ke jutawan skrg? jual apa??

Dia mmg kaya lah.sblm.kawin dgn joy pun dia dah kaya. Pastu jenis x kedekut. Show pun x berkira. Berbudi bahasa jugak dgn org lain. Cuma tu lah bab perempuan taste dia tinggi sgt kot tu yg dgn janda psimo pun onzzz. Padahal nyata joy tu nak glamer dan naik kan brand dia je bila kawin dgn si hafiz
Quote Nham22 11-9-2020 01:17 PM
Die ni yg kurengnye sbb die terlalu rendah... Rendah yg mcm hurmmmm... Lelaki x sesuai kerendahan begitu...

Lihat semua komen(68)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top