Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Wartawan Mati Kepala Dipenggal

10-9-2020 06:40 PM Komen: 28
Seoang wartawan ditemui mati dalam keadaan mengerikan dengan kepalanya dipenggal.

Kejadian tersebut berlaku di kawasan yang terkenal dengan aktiviti jenayah keganasan di timur Mexico

Reuters melaporkan, mangsa dikenali sebagai Julio Valdivia yang berkhidmat dengan akhbar El Mundo de Veracruz.

Menteri Keselamatan Hugo Gutierrez merangkap Ketua Polis Veracruz berkata, "Kita akan menggunakan semua cara untuk mencari pihak yang bertanggungjawab melakukan perbuatan itu."

Foto: Reuters
Dia turut mengecam pembunuhan tersebut sebagai tindakan pengecut.

Menurut sumber, motosikal dan mayat mangsa ditemui di landasan kereta api di kawasan perbandaran Tezonapa.

Maklumat daripada badan pemerhati media, Reporters Without Borders, lelaki itu adalah wartawan kelima yang mati dibunuh di Mexico tahun ini.

Pihak berkuasa sedang menjalankan siasatan sama ada pembunuhan mangsa ada kaitan dengan kerjayanya sebagai wartawan.

Mexico sudah lama diklasifikasikan sebagai negara paling berbahaya untuk wartawan. Sejak 2000, lebih 10 wartawan sudah dibunuh di negara tersebut.

Namun sebahagian besar pelakunya masih belum disabitkan kesalahan. -CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 28
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote yoppoy 20-9-2020 05:36 AM
Yezza dulu zaman bodo2 semua benda nak tengok, bestgore la tempat paling banyak source case orang mental. Paling tak boleh lupa

-Budak2 ukraine cucuk usus orang dalam hutan guna screwdriver. Dengan senjata tumpul tu ditolak tarik buat orang tu macam lembu je. Psycho ye torture orang camtu
- Gay cannibal+necrophile Austrian mula2 *** dengan mayat Chinese guy sambli post kat liveleak. Orang tengok ingatkan fake dah tu lepas dia kongkek, dia start lapah orang tu. Tak ingat dia tunjuk dia masak jugak lepas dia lapah ke tak tapi ada la warganet report polis bila benda tu nampak real. Last2 kena cekup kat Germany rasanya
- ISIS ngan Mexican cartels sembelih guna samada pisau tumpul or terlebih canggih chainsaw ala leatherface. Kalau korang follow stand up comedian Louis CK, betul bila dia cakap mangsa nampak macam terencat bila kepala putus, mata naik ke atas, lidah terjelir keluar. Sakit azab camana la tu
- Segala jenis accident pecah kepala, bunuh diri, terjun bangunan
- Gay buat experience masuk jar dalam anus then kemut2 pastu pecah dalam jubur habis berdarah
- 2 girls 1 cup
- Gadis japan tercirit satu bathtub
- Ferrari girl
- Gay experiment bestiality dengan kuda sekali terjolok sampai pecah usus

Eh bodo piang aku dulu tengok semua benda ni. Mungkin dibayangi sampai kojol

Lain-lain Komen

Quote Kurex 10-9-2020 06:54 PM
Peringatan utk wartawan cari yg rajinnnnnn sgt bukak benang 100% dari ig twitter
Quote printercomel 10-9-2020 07:00 PM
Ni mesti kerja cartel juarez. Ketua dia eladio vuente sangat kejam dgn org kanan dia salamanca bunuh orang takde rasa simpati langsung. Mmg ramai dh jadi mangsa yang survive pun gusto fring, jesse pinkman lagi satu walter white
Quote underground 10-9-2020 07:17 PM
diorang ni bunuh orang macam potong ayam.

paling aku tak lupa tertengok video dia lapah kulit dada orang,

belah perut, keluarkan usus dgn perut,

belah dada, keluarkan jantung hidup2..

meraung mangsa live dapat tengok jantung sendiri tengah berdegup.

macam kisah wallace dalam braveheart kot..

then, jantung tu ditikam dengan pisau.

then, dibelah jantung.

perghhh.. dendam kesumat betul


setakat video kartel pancung, sembelih orang tu dah terbiasa tengok.
Quote TomyamPuteh 10-9-2020 07:28 PM
Mohon diva AA baca berita mcm ni. Semoga slow skit mulutnya nnti
Quote naina 10-9-2020 07:40 PM
underground replied at 10-9-2020 07:17 PM
diorang ni bunuh orang macam potong ayam.

paling aku tak lupa tertengok video dia lapah kulit dad ...

Seriuslah? Beraninya u tengok? Tak kena tangkap ke pelakunya siap video bagai
Quote naina 10-9-2020 07:41 PM
Kenapa teruk sangat mexico tu ek sampai gengster lbh berkuasa dr polis? Dah tau kan ketua dia siapa p bunuh jelah hbs runtuh kumpulan tu
Quote AbukRokok 10-9-2020 08:24 PM
naina replied at 10-9-2020 07:41 PM
Kenapa teruk sangat mexico tu ek sampai gengster lbh berkuasa dr polis? Dah tau kan ketua dia siapa  ...

kartel ada hubungan terus dengan CIA
mcm tu jugak kat afghanistan Iraq Syria Trump nak keluarkan US tapi kuasa CIA (deep state) sgt kuat afghan ada dadah ladang popi... Iraq Syria dengan minyak.


Quote AbukRokok 10-9-2020 08:24 PM
underground replied at 10-9-2020 07:17 PM
diorang ni bunuh orang macam potong ayam.

paling aku tak lupa tertengok video dia lapah kulit dad ...

link please
Quote acikhan 10-9-2020 08:49 PM
Taun 2017 kot adik sepupu Haku company die keje kat Mexico selama 2 bulan..die kat sana mcm terkurung je mlm2 x boleh ronda2 sbb kat sana mlm xtvt teruk naw...
Quote dani-rox 11-9-2020 12:13 AM
sebelum klik thread, ai dah expect berita dari Mexico. ni memang stail bunuh kegemaran drug cartels kat sana.

tahun lepas salah satu cartel memenggal dan mutilate 20 org dan gantung mayat2 mereka di jambatan flyover.
Quote monamogai 11-9-2020 12:19 AM
underground replied at 10-9-2020 07:17 PM
diorang ni bunuh orang macam potong ayam.

paling aku tak lupa tertengok video dia lapah kulit dad ...

Tgk dlm darkweb ke apa?
Quote tripleid 11-9-2020 12:24 AM
Dulu kat kari ngeri.com byk blh tgk  video2 kartel dadah bunuh sembelih korek mangsa idup2..tp sayang,laman web tu pn dah xde skrg kena banned dgn skmm
Quote anaz98 11-9-2020 01:52 AM
Nauzubillah. Negara deme kan femes dadah
Quote sekngucing 11-9-2020 02:30 AM
elok nuke aja mexico.ni...
Quote biJOU.la 11-9-2020 06:24 AM
printercomel: Ni mesti kerja cartel juarez. Ketua dia eladio vuente sangat kejam dgn org kanan dia salamanca bunuh orang takde rasa simpati langsung. Mmg ramai dh j ...


Hoh, tiberrr masuk breaking bad pulak {:dot
Quote underground 11-9-2020 07:13 AM

bukan. darkweb ni macam mengarut je.

rasanya tertengok kat liveleak atau gore site.

lupa dah.. lama.
Quote kelapaparut 11-9-2020 07:47 AM
pernah dgr caerite dulu, ade gak cartel2 ni culik baby, pastu dieorg kosongkan isi perut baby pastu sumbat dadah dan jahit balik perut baby tu, then pegi seludup ke amerika, ade yg blakon jd ibu baby tu..kejam gile u!
Quote Ed_Lyn 11-9-2020 08:00 AM
Gengster ganas betul org Mexico..
Quote husna_amal 11-9-2020 10:11 AM
Kejam betul gengster mexico ni.

Lihat semua komen(28)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top