Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Serabut Dibayangi Bapa, Yamani 'Buang' Nama Abdillah

10-9-2020 01:56 PM|Oleh: LilRose| Komen: 111

Walaupun sudah lali sering dibandingkan dengan bapanya, Datuk Jamal Abdillah iaitu Yamani Abdillah memilih untuk tidak lagi menggunakan nama 'Abdillah'.


Kredit foto: IG

"Masa awal-awal tu, saya ada rasa tertekan dan serabut juga tapi lama-kelamaan saya sudah lali. Orang tetap akan kaitkan juga selagi nama saya ada 'Abdillah'.

"Insya-Allah kali ini, saya tidak akan gunakan nama itu lagi. Saya akan gunakan nama Yamani saja.

"Mungkin orang nak tengok saya berubah. Jadi, saya akan lakukan benda itu (tidak menggunakan nama bapa)," katanya kepada mStar.

Pada malam konsert Big Stage 2020 minggu keempat Ahad lalu, Yamani, 19, akur tersingkir apabila memperoleh markah terendah selepas mempersembahkan lagu Mimpi Laila.

Ketika memberi komen, juri tetap Dayang Nurfaizah menasihati Yamani supaya mencari identiti sendiri memandangkan dia sering dibandingkan dengan bapanya.


Kredit foto: IG

Bagaimanapun, Yamani menjelaskan bahawa dia tetap akan menghasilkan lagu seperti bapanya yang akan diolah dengan muzik yang lebih moden.

"Saya dah cuba cari identiti sendiri. Tak tahu nak cakap macam mana, dah memang dari kecil sampai besar menyanyi macam ini.

"Tapi, saya lebih kepada genre rock dan bermain gitar. Mungkin selepas ini saya akan hasilkan lagu seperti ayah saya tapi susunan muzik yang moden," ujarnya.



Semoga Yamani tak patah semangat. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
3
Terkejut
5
Sedih
3
Lawak
3
Bosan
4
0
0
Komen: 110
Komen

Previous : Aliff Aziz Dan Bella Astillah Sambut Ulang Tahun Perkahwinan Yang Ke-4

Next       : Netizen Tak Puas Hati Faezah Elai Kata Travel Banyak Lebih Bijak Dari Belajar Tinggi

Rina Harun Bakal Diisytihar Muflis?
Macam-macam Gaya! Gelagat Lucu Tukang Gunting Rambut Ini Buat Netizen Terhibur
Uyaina Arshad dan Raja Syahiran tengah Hangat Bercinta?
"Tak Payah Hasut Macam ..." - Annuar Musa Sindir Hannah Yeoh Isu 'Gadis Pokok'
Jaclyn Victor, De Fam Ajak Rakyat Sokong Pencegahan Flu Melalui Persembahan Dalam Talian
8 Kali Remaja Dipatuk Ular Sama, Ada Maksud Apa-apa Ke?
Kongsi Gambar Ulang Tahun Perkahwinan, Netizen Kagum Wajah Sofea Jane Kekal Muda
Telan 20 Biji Paracetamol Tertekan Dirogol
Kena Buli Kerana Gurauan Ayam Goreng
Bosan Kangkang Curi Tin Susu, Kini Curi Baju Pula
"Cercalah, Tapi Saya Tak Benarkan Sesiapa Halang" - Ras Adiba
Tahniah, Dr Ahmad Idham!
Aliff Aziz Dan Bella Astillah Sambut Ulang Tahun Perkahwinan Yang Ke-4
Fattah Amin Sedang Belajar Menjadi Seorang Bapa
Lelaki Umur Bawah 30 Tahun Berderet Ajak Norish Karman Kahwin
"Sebab Ko Gemok..." - Pelawak Mana Body Shaming Shiqin Kamal?
'Poket Kering', Lelaki Gadai Motor Rakan Untuk Bawa Pujaan Hati Dating
Kini Bergelar Jutawan, Hafiz Hamidun Dedah Pernah Susah Sampai Kereta Ditarik
Betty Banafe Pesan Jangan Mudah Jatuh Cinta Bila Lelaki Post Status Islamik
Bekas Ratu Cantik Tikam Pekerja Pasar Raya Sebab 'Benci Wanita'
"Pelbagai Jenis Lelaki Cuba Dekat, Siap Ada Wanita Lamar Jadi Madu!" - Natasha Hudson
Ayda Jebat, Nabil Mahir Nak 13 Orang Anak
Tuju Mula Cipta Nama Sebagai Penyanyi Solo
"Masyarakat Mula Sedar Betapa 'Kaya' Azwan Ali Apabila Berjaya Membayar RM17,000 Tanpa Gagal"
Achey Syukur Tak Hadap Masalah Kutipan Royalti
Serasi Dan Cepat Mesra, Ruhainies Tak Sabar Nak Berlakon Dengan Zul Ariffin Lagi

Komen Terbaru

Quote lazim 7-10-2020 09:57 PM
Heols ni masalah pr.  Ajet2 bila ckp walopon heols mngkin xberniat.

Image out,  ko bbnu tp outfit pattern jamal.. Ko ye pon idolakan bpk pndai2 la nk survive

Lain-lain Komen

Quote mesmerize 10-9-2020 02:03 PM
alah masa sessi perkenalkan diri peserta kat konsert 1st bigstage pun heols duk ratib heols anak jamal abdillah.. kowser skrg baru taknak dibayangi bapa bagai
Quote Themilo 10-9-2020 02:05 PM
kuruskan badan sikit dekk.. biar nampak presentable & wangi macam syafiq farhain tu..  syafiq masa bigstage pun orang asik duk compare dengan arwah saleem, tapi heols tetap diterima netizen..
Quote ad_hoc79 10-9-2020 02:08 PM
amboi rambut... melayang2 masa toleh2 kat ets tu
Quote crazybeach 10-9-2020 02:09 PM
ko dah kenapa yababi? sebelum ni elok jah pakai nama osama tetiba gedik nak pakai nama bapak lepas tu merempan dibayangi dikaitkan bagai?
Quote siq 10-9-2020 02:13 PM
rambut dia.. perghhhh! boleh dilibas2 gittew
Quote printercomel 10-9-2020 02:17 PM
Hidung dia nampak menyelerakan

Sedapnya jambu madu cicah sos tiram
Quote buapakperut 10-9-2020 02:19 PM
rasanya sebab dia tak meet expectations orang,sebab tu serabut. konon la identiti sangat  hahaha
Quote Cyempaka 10-9-2020 02:22 PM
Lain kali nak masuk bertanding jangan bongkarkan identiti.  Biar je org dok teka2 kau no komen kan je.  Bila masuk final ke terkeluar ke baru cite latar blkg.
Ni masuk je terus berkompang anak org tu anak org ni.  Lepas tu enggan dibayangi bapa..  Eeww
Quote kakyungpilah85 10-9-2020 02:27 PM
Pakai je laa nama osama yamani tu.. Ko gak yg guna yamani abdillah.. Lepas tu meroyan ko dibayangi apak ko.. Hello.. Apak ko tu tahap lagend dekkk... Ko setakat suara beshe2 toksah laa mimpi nak jadi cam apak ko kalau xde usaha nak perbaiki mutu nyanyian ko.. Dok umah jual je laa burger tu...

Budak ni sebijik betul kopipes muka mak dia
Quote kiah_mai_pulak 10-9-2020 02:33 PM
masalah kau 1 je dik, ko overrrr
Quote sukacactus 10-9-2020 02:37 PM
Xpayah nak serabut sgt la aihh!!
Dah ko letak nama gitu, salah sapa
Dlm semua wife, ex-wives tokmal, mak dia ni plg sekejap skali jodohnya
Elok la blah awal2 dr ngadap peel tokmal dl
Quote Nenasketum 10-9-2020 02:41 PM
sora dia macam Jamal & Roy had a baby, macho sungguh & very satisfying!
Quote Belibis 10-9-2020 02:44 PM
Ingatkan gegirl tadi.seb baik ada janggut sejemput.
Quote JiEunTak 10-9-2020 02:47 PM
kadang2 aku kesian ngan anak2 retis nih, dah bapa dia jamal abdillah kot, mmg lah dibayangi sampai ke mati and bagi aku lah, aku don care pun kalau dia nyanyi ikut style bapa dia.... sebab aku mmg pemenat jamal abdillah dulu, kini dan selamanya...  
Quote Fly_over 10-9-2020 02:49 PM
kening lawo
Quote jin_lampu 10-9-2020 02:53 PM
Jamal bedilah bukan best pun
Quote Stingerstrike 10-9-2020 03:06 PM



kahkahkahkahkahkah

Dari minggu pertama lagi uncle auntie para juri dah kasi reminder...tapi degil macam sotong kureta....every single opportunity you had including during the montaj before your performance, nak kena selit pada penonton your relation with your daddy doo...

Quote husna_amal 10-9-2020 03:08 PM
Dari segi penampilan tak sangka umur baru 19 tahun.
Quote bukannonones 10-9-2020 03:35 PM
Themilo replied at 10-9-2020 02:05 PM
kuruskan badan sikit dekk.. biar nampak presentable & wangi macam syafiq farhain tu..  syafiq masa b ...

Yamani boleh try jd presentable sikit. Kuruskan badan ke. Tapi sejujurnya, drpd 2 konsert yg aku tengok, dia ni takde pon resemble bapak dia. Suara tak sama, nyanyi pon lebih ke arah rock. Kalau bapak dia Raja Pop.

Syafiq tu lagilah, suara sebijik bapak. Nyanyi leman pon mcm lagu bapak dia. Tp elok je bina identiti sendiri.


Lihat semua komen(111)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top