Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

"Cercalah, Tapi Saya Tak Benarkan Sesiapa Halang" - Ras Adiba

10-9-2020 11:35 AM|Oleh: LilRose| Komen: 32

Senator Ras Adiba Radzi yang mengejutkan ramai selepas tampil tidak bertudung di Parlimen dalam kemas kini terbarunya di Instagram menyatakan kesungguhannya dalam membela nasib Orang Kelainan Upaya (OKU).



"Katalah apa yang hendak dikata, cercalah sedaya mana. Kerana saya ikhlas untuk sahabat-sahabat saya. Akan saya terus berjuang untuk mereka kerana nyawa dan harapan mereka adalah amanah paling besar yang pernah saya terima.

"Dan tiadakan saya benarkan sesiapa menghalang perjuangan anak-anak OKU negara.

"Jelas, Yang Esa sayang pada mereka yang meniup semangat umatNya. Bukan pada mereka yang menjatuh kan air muka atau membuka aib manusia," tulisnya di Instagram.



Kredit foto: IG

Sehubungan itu, Ras memohon sokongan orang ramai untuk terus menjadi pembakar semangat dan mendoakan hasratnya dan sahabat direstui Allah.

Semoga Ras terus kuat dalam memperjuangkan nasib golongan OKU. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
2
1
1
Komen: 32
Komen

Previous : Kongsi Gambar Ulang Tahun Perkahwinan, Netizen Kagum Wajah Sofea Jane Kekal Muda

Next       : "Sebab Ko Gemok..." - Pelawak Mana Body Shaming Shiqin Kamal?

Komen Terbaru

Quote Mamason 15-12-2020 12:52 PM
Tertengok dia di TB3... free hair.  Terkejut jua ... tapi apakan daya... tu rambut dia...aurat dia...sukahati dia lah.... harap beliau sedar apa yg beliau buat setelah mempunyai pangkat tidak semestinya kena buka aurat.  Sekian.

Lain-lain Komen

Quote Themilo 10-9-2020 12:03 PM
gelupuh diva mental menitipkan twit maki hamun untuk kak deeb.. hujung-hujung, kak deeb reply aman-aman jaa..
Quote macaiPH 10-9-2020 01:43 PM
nama ig yb senator
Quote macaiPH 10-9-2020 01:45 PM
id ig ybsenator tuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
Quote Nenasketum 10-9-2020 02:45 PM
ramai lagi yang lahir2 oku dan educated serta layak untuk jawatan ni. Slut ni jugaklah dapat, dasar Umno suka kat slut seleb. tetiba plak haku hangen, tatau kenapa
Quote husna_amal 10-9-2020 02:51 PM
Tak steady langsung dia ni. Acah2 teranaiya pun ada.
Quote arm_band 10-9-2020 04:44 PM
lorrr dah sapa pulak yang halang perjuangan dia ni.......
Quote addamnor 10-9-2020 05:02 PM
Perempuan ini yang gigih viralkan budak permpuan guna tandas oku itu hari kan? Dia & laki nya yang provok orang sampai rakam2 then bila orang retaliate dgn tidak sopan terus guna status OKU utk gain the team wagon. Sorry woman.  Kau dari dulu suka guna posisi cacat engkau itu. Sisi play victim card.
Quote Joysparta 10-9-2020 06:27 PM
Pakai turban lagj elok kot...nampak.kemas..dr free hair mana nak rapikan rambut lagi..mana nak kontrol wheel chair lagi...
Quote mrseller 10-9-2020 06:31 PM
Tetek besau gak oku pun
Quote kivio 10-9-2020 07:51 PM
Hallamakk ai menggelabah.
Dengan keadaan kau camtu, tak perlu cerca.
Letak batu kat wilcha aje setel.

Tunggu la sampai esok.
Quote tumpanglalu74 10-9-2020 10:34 PM
Nenasketum replied at 10-9-2020 02:45 PM
ramai lagi yang lahir2 oku dan educated serta layak untuk jawatan ni. Slut ni jugaklah dapat, dasar  ...

Kan dulu tu duit derme RM300k kata nak oper8 obersi last2 dia tak pegi oper8 pon..  Dah lama dah kes ni.  Tolong betolkan aku..
Quote binipopeye 11-9-2020 01:07 AM
tabah sungguh dia ni... dh lali kene cerca
Quote matjerk 11-9-2020 12:30 PM
tumpanglalu74 replied at 10-9-2020 10:34 PM
Kan dulu tu duit derme RM300k kata nak oper8 obersi last2 dia tak pegi oper8 pon..  Dah lama dah k ...

300k mana? Operation apa? Tp yg i ols ingat dulu dia accident...org pakat derma... masa wartawan intvw dia kat hospital... wartawan tnya dia..apa bende pertama yg dia nk buat bila kuar spital... dia jawab.. NAK GILAP HARLEY DAVIDSON DIA.. ni ada antara petikan tulisan wartawan hanizam BH

____________
Bagaimanapun, seperti banyaknya pihak yang bersimpati dengan nasibnya
itu, ada jugalah yang mempersoalkan keadaan kewangan Dib yang sebenarnya.
Ia timbul apabila dalam satu temuramah dengan sebuah akhbar Inggeris, Dib
berkata perkara pertama yang akan dilakukannya apabila sembuh ialah
menggilap motosikal Harley Davidson yang dihadiahkan oleh seorang kerabat
diraja Johor.
"Kenapa tak jual saja motosikal itu kalau benar-benar tak cukup duit!"
komen seorang pembaca Bintang Popular. Teman tak mahu campur tangan dalam
soal ini kerana kita tidak berada di tempatnya. Orang kata, berat mata
memandang berat lagi bahu yang memikulnya.
Quote tumpanglalu74 11-9-2020 01:58 PM
matjerk replied at 11-9-2020 12:30 PM
300k mana? Operation apa? Tp yg i ols ingat dulu dia accident...org pakat derma... masa wartawan i ...

Dia ni geng andartu yang suke wat bende kronik la kot..  Cube la buad bende yang orang tak terkejut voley??
Quote bulanbulat 14-9-2020 07:48 AM
Pernah dengar ras adiba ni x lumpuh pun? Tapi sakit psyhiatry
Quote lantodak 16-9-2020 03:09 PM
So kalau bertudung tak boleh berjuangkah?
Quote nazurah 16-9-2020 09:07 PM
bulanbulat replied at 14-9-2020 07:48 AM
Pernah dengar ras adiba ni x lumpuh pun? Tapi sakit psyhiatry

Pun pernah juga... tapi tak tahu sahih ke idok
Quote cikcikebom 11-12-2020 10:23 AM
acah teraniaya bethollllllllllllllllllllll
Quote eddysheddy 11-12-2020 10:31 AM
pernah terfikir yg ras adiba radzi dan wan zaleha radzi tu adik beradik ke?

Lihat semua komen(32)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top