Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Kena Buli Kerana Gurauan Ayam Goreng

Oleh: rikuren |10-9-2020 02:05 PM Komen: 30
Kredit Foto - The Reporter

Kes buli nampaknya memang tiada kesudahan. Terbaru, pelajar berusia 13 tahun dibelasah sekumpulan tiga remaja berusia 17 tahun yang tidak berpuas hati dengannya.  

Perkara ini disahkan Ketua Polis Kelantan, Deputi Komisioner Shafien Mamat. Menurutnya, kejadian berlaku di asrama lelaki sebuah sekolah menengah di Tanah Merah, Kelantan. Mangsa juga telah membuat laporan polis berhubung kejadian itu dan kes kini sedang disiasat. 



"Berdasarkan keterangan awal mangsa, ketiga-tiga remaja berusia 17 tahun memukulnya kerana berang cuba mempermainkan mereka dengan gurauan untuk belanja makanan segera ayam goreng.

"Kami sudah mengenalpasti dan membuat tangkapan terhadap semua individu terbabit," katanya memetik laporan Harian Metro.

Menerusi video yang tular di media sosial, mangsa berbaju merah hanya mendiamkan diri apabila disoal suspek sebelum memukul bahunya sehingga terjatuh dan dibelasah suspek lain.

Kes disiasat mengikut Seksyen 506/323 Kanun Keseksaan. 

Pasal ayam pun boleh bergaduh macam ni. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
2
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
0
0
Komen: 30
Komen

Anda Mungkin Meminati

Rina Harun Bakal Diisytihar Muflis?
Macam-macam Gaya! Gelagat Lucu Tukang Gunting Rambut Ini Buat Netizen Terhibur
Uyaina Arshad dan Raja Syahiran tengah Hangat Bercinta?
"Tak Payah Hasut Macam ..." - Annuar Musa Sindir Hannah Yeoh Isu 'Gadis Pokok'
Jaclyn Victor, De Fam Ajak Rakyat Sokong Pencegahan Flu Melalui Persembahan Dalam Talian
8 Kali Remaja Dipatuk Ular Sama, Ada Maksud Apa-apa Ke?
Kongsi Gambar Ulang Tahun Perkahwinan, Netizen Kagum Wajah Sofea Jane Kekal Muda
Telan 20 Biji Paracetamol Tertekan Dirogol
Bosan Kangkang Curi Tin Susu, Kini Curi Baju Pula
"Cercalah, Tapi Saya Tak Benarkan Sesiapa Halang" - Ras Adiba
Tahniah, Dr Ahmad Idham!
Aliff Aziz Dan Bella Astillah Sambut Ulang Tahun Perkahwinan Yang Ke-4
Serabut Dibayangi Bapa, Yamani 'Buang' Nama Abdillah
Lelaki Umur Bawah 30 Tahun Berderet Ajak Norish Karman Kahwin
"Sebab Ko Gemok..." - Pelawak Mana Body Shaming Shiqin Kamal?
'Poket Kering', Lelaki Gadai Motor Rakan Untuk Bawa Pujaan Hati Dating
Kini Bergelar Jutawan, Hafiz Hamidun Dedah Pernah Susah Sampai Kereta Ditarik
Betty Banafe Pesan Jangan Mudah Jatuh Cinta Bila Lelaki Post Status Islamik
Bekas Ratu Cantik Tikam Pekerja Pasar Raya Sebab 'Benci Wanita'
Vaksin Covid-19: 'Guru Mesti Diutamakan Supaya Mereka Kekal Selamat'
Budak Dibelasah Sampai Muntah-muntah Hanya Kerana 'Terpadam' Lampu
50 Petugas Kesihatan HTAR Positif Covid-19, Punca Jangkitan Masih Belum Pasti
"Alang-alang Menyeluk Pekasam" - Saiful Bukhari Sertai Bersatu
'Limpahan Cinta Di Hati' - Ketua Kultus Dipenjara Lebih 1,000 Tahun Atas Jenayah Seksual
Bunuh Pekerja Sebab Kerap Minta Gaji, Bonus Krismas

Komen Terbaru

Quote Manjahati 13-9-2020 11:19 PM
Jgn2 junior tu yg kena ugut suh belanja

Lain-lain Komen

Quote macaiPH 9-9-2020 08:13 PM
Edited by macaiPH at 9-9-2020 08:15 PM

aku penah buat masa baru2 naik pangkat dulu
hajat di hati nak pedajal budak2 kawan lama sekolah yang jenis freeloader ni

bawak budak2 ni gi kedai makan suh la order apa aku belanja

habis je order aku cakap nak pegi beli bateri jap kat kedai seberang jalan

terus aku pegi ke kereta cabut blah

sampai skang putus kawan
Quote ninja9 9-9-2020 08:23 PM
budak ni pun.. nak gurau tapi gurau jenis datangkan marah.  
budak2 senior tu mestilah marah sbb boleh dianggap juga menipu mereka.  bayangkan budak jarang makan kfc, diberikan janji dpt makan free oleh seseorang, yang akhirnya bila dituntut cuma penipuan, rasa nak pelepuk jer .. kita nak marah budak tu pun umur 13 tahun... cuma kena siasat janji tu sebab kena ugut ke tak.. hmmm...
Quote ninja9 9-9-2020 08:28 PM
macaiPH replied at 9-9-2020 08:13 PM
aku penah buat masa baru2 naik pangkat dulu
hajat di hati nak pedajal budak2 kawan lama sekolah yan ...

haha
setakat mcm ni aku rasa masih ok rasanya ... bengang tu bengang jugak tapikan sbb bila2 boleh balas balik. aku selalu sja kena ajak makan boleh ambik apa saja tapi last2 aku yg bayar semua kdg smpi beratus...


Quote macaiPH 9-9-2020 08:39 PM
ninja9 replied at 9-9-2020 08:28 PM
haha
setakat mcm ni aku rasa masih ok rasanya ... bengang tu bengang jugak tapikan sbb bila2 bole ...

kau tau tak budak2 tu nak melantak berapa punya duit?
1 kepala rm25

biryani gam daging portion banyak

5 kepala nak makan sedap2 aku pun makan sehari bercatu

tapi time tu le

sekarang takde le bercatu

nak kata budak2 pun masing2 dah 40 lebih skang

ini lama punya cerita

saja perkongsian bersama
Quote prettyuglybabe 10-9-2020 10:29 AM
kesian budak kelantan..
pasal kfc pun nak bertumbuk..
Quote TomyamPuteh 10-9-2020 10:45 AM
Mkn pnya psl laki blh cerai bini tau..
Quote tagas 10-9-2020 11:48 AM
macaiPH replied at 9-9-2020 08:13 PM
aku penah buat masa baru2 naik pangkat dulu
hajat di hati nak pedajal budak2 kawan lama sekolah yan ...

macai ph
patut la perangai ko pun tak semenggah

Quote macaiPH 10-9-2020 12:09 PM
tagas replied at 10-9-2020 11:48 AM
macai ph
patut la perangai ko pun tak semenggah

balas dendam kat budak2 freeloader yang ske ngepaw aku
tu je!
Quote Belibis 10-9-2020 12:20 PM
prettyuglybabe replied at 10-9-2020 10:29 AM
kesian budak kelantan..
pasal kfc pun nak bertumbuk..

Pasal menipu.kerjaan 22 bulan pun boleh tumbang kalau banyak menipu.hahhh
Quote syakuntala 10-9-2020 12:36 PM
budak junior pun knp berani sgt nk bergurau ngan senior... makcik dl nk bg salam kat senior pun tergagap gagap
Quote singajantan 10-9-2020 01:16 PM
aku rasa alasan jer .... maybe budak junior tu kena paksa belanjan senior kfc..... tp dia x de duit.... bila dah kena report polis mula laa tukar cerita nak selamat diri
Quote sensa 10-9-2020 01:18 PM
prettyuglybabe replied at 10-9-2020 10:29 AM
kesian budak kelantan..
pasal kfc pun nak bertumbuk..

ingatkan pasal kfc melepaskan gol
Quote rikuren 10-9-2020 02:05 PM
Kredit Foto - The Reporter




Kes buli nampaknya memang tiada kesudahan. Terbaru, pelajar berusia 13 tahun dibelasah sekumpulan tiga remaja berusia 17 tahun yang tidak berpuas hati dengannya.  

Perkara ini disahkan Ketua Polis Kelantan, Deputi Komisioner Shafien Mamat. Menurutnya, kejadian berlaku di asrama lelaki sebuah sekolah menengah di Tanah Merah, Kelantan. Mangsa juga telah membuat laporan polis berhubung kejadian itu dan kes kini sedang disiasat.




[fbvlink]https://www.facebook.com/223545897823128/videos/2408034989503726/[/fbvlink]

"Berdasarkan keterangan awal mangsa, ketiga-tiga remaja berusia 17 tahun memukulnya kerana berang cuba mempermainkan mereka dengan gurauan untuk belanja makanan segera ayam goreng.

"Kami sudah mengenalpasti dan membuat tangkapan terhadap semua individu terbabit," katanya memetik laporan Harian Metro.


Menerusi video yang tular di media sosial, mangsa berbaju merah hanya mendiamkan diri apabila disoal suspek sebelum memukul bahunya sehingga terjatuh dan dibelasah suspek lain.


Kes disiasat mengikut Seksyen 506/323 Kanun Keseksaan.


Pasal ayam pun boleh bergaduh macam ni. - CARI
Quote dua_chzy 10-9-2020 02:11 PM
singajantan replied at 10-9-2020 01:16 PM
aku rasa alasan jer .... maybe budak junior tu kena paksa belanjan senior kfc..... tp dia x de duit. ...

Ini lagik lojik.
Quote c===8 10-9-2020 02:15 PM
singajantan replied at 10-9-2020 01:16 PM
aku rasa alasan jer .... maybe budak junior tu kena paksa belanjan senior kfc..... tp dia x de duit. ...

setuju boss, yg tak penah dok sbp tak tau menda ni

takkan la budak f1 gatal2 gi bagitau budak2 f5  nak banjer kfc
Quote printercomel 10-9-2020 02:22 PM
Di kelantan kfc ni taraf taraf tgif. Bila ditipu pasal kfc maka bengkak la hati sedih rasa dijiwa

Senab hajat nak rataj ayam goreng menjilat jari tidak kesampaian. Maka terbitnya dendam dan rumble tanpa fikir boleh gelap masa depan masuk juvana

Orang tak nak belanja, kaupergi la kfc sendiri order sendiri makan sendiri gembira sendiri

Kalau kfc pun tak mampu beli ayam goreng seringgit depan pasar wan kadijah pun sedap jgk
Quote buapakperut 10-9-2020 02:25 PM
masa study dulu time U buat event,ade hawker dtg jual kfc(kelantan fried chicken) huhuhu tiberr
Quote husna_amal 10-9-2020 03:12 PM
Kalau dapat waris budak kena buli ni balas lagi teruk kat pembuli ni.
Quote Orix 10-9-2020 05:11 PM
Entah la. Yg kena buli pun sengaja cari penyakit. Nk main2 kan org psal belanja makan ni kadg2 ad org sensitip tau. Kadg org fikir mcm kita look down dgan dia x mampu nak beli kfc, so kita acah2 nk belanja dia mmg la dia jd hangen. Mujur x kena pukul smpai cedera...

Lihat semua komen(30)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top