CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

"Kenapa Beli Perhiasan Yang Tiada Kegunaan?" - Isteri Minta Emas Tapi Dr Say Beli iPad Mini

6-9-2020 11:53 AM| Diterbitkan: Lilrose| Dilihat: 29175| Komen: 184|Original author: Oleh: LilRose

Description: Tidak 'tunduk' dengan permintaan isteri yang mahukan emas perhiasan, Dr Say Shazril sebaliknya membelikan Dr Azura Abas iPad Mini.
Tidak 'tunduk' dengan permintaan isteri yang mahukan emas perhiasan, Dr Say Shazril sebaliknya membelikan Dr Azura Abas iPad Mini.


Kredit foto: IG


Bagi Dr Say, walaupun emas salah satu bentuk pelaburan, ia bagaimanapun tiada kegunaan dalam kehidupan seharian.

Katanya, isteri termakan momokan orang sekeliling supaya minta dibelikan emas perhiasan.

"Saya tahu harga emas naik mendadak, baru-baru ni. Atas sebab ni, bini dimomok orang sekelilingnya supaya meminta saya membelikan emas perhiasan kepadanya. 


Kredit foto: IG


"Kalau kita sering dimomok, semestinya kita terkulai juga.

"Buat apa belanja perhiasan sedangkan perhiasan itu tidak mempunyai kegunaan dalam kehidupan harian," katanya yang sudah bersedia 'dihamun' pengumpul dan peminat emas.


Kredit foto: IG

Memandangkan isterinya kini menyambung pelajaran dan bagi memudahkannya membaca jurnal, Dr Say akhirnya membelikan iPad Mini buat Dr Azura. - CARI
2

Bagus
2

Marah
1

Terkejut
2

Sedih
2

Lawak
1

Bosan

Friends Rank (10 people)

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote tumpanglalu74 6-9-2020 12:01 PM
Emas tu ko tak boley pakai..  iPad tu boley.


Kede punye duktur.  Next!

Quote riyadhK 6-9-2020 12:01 PM
Ya ampoorrnnnnnnnn mengantuknya meolssss
Quote ~boolean 6-9-2020 12:07 PM
tetek dia sama besar dengan tetek isteri..
Quote doubleA 6-9-2020 12:08 PM
Dapat emas tu happy ok utk perempuan, mana nak tau tiba2 dia teringin.

Btw yawn gila duktur ni, lantak kome la labu
Quote slyfynx 6-9-2020 12:08 PM
HUmble brag la konon.
Tp x humble pun, mmg purely brag.
Quote cmf_premierleag 6-9-2020 12:09 PM
lantak la.duit ko.....bukan duit aku pun
Quote Lula2 6-9-2020 12:09 PM
Kenapa dia suka justify semua benda? Suka hati kau lah nak beli apa
Quote Rogue98 6-9-2020 12:11 PM
Kedekut... Kesian wife.
Kalau dah mintak tu bagi jer lah.
Mini ipad pulak tu. Hello..  student belajar pakai laptop lah. Smartphone pun ada kalau nak take notes.
Quote arareez 6-9-2020 12:11 PM
Tak payah la justify panjang panjang dh dasar kedekut tu..

Boleh je bagi dua dua kat wife, iPad dgn barang kemas.
Quote tumpanglalu74 6-9-2020 12:11 PM
Lula2 replied at 6-9-2020 12:09 PM
Kenapa dia suka justify semua benda? Suka hati kau lah nak beli apa

Kalo asek menggeletis je lesen duktur pon kene tarek..  Rugi!

Quote sarah_ary2 6-9-2020 12:12 PM
Kedek gila ipad mini je pulak tue hahahahahahhaha
Quote KIM.K 6-9-2020 12:12 PM
Bini mimta emas tu buat dia rasa tak mampu. Baik beli mini ipad baru ler RM1k-RM2k
Ipad pro maulah RM4k khuen
Quote msel 6-9-2020 12:14 PM
Bosan betul dia ni, dah lah asyik bini bini bini bini.
Quote Ritacomels 6-9-2020 12:16 PM
Edited by Ritacomels at 6-9-2020 12:17 PM

Mmg la skrng ni emas tu xde guna bg ko,tp katakan la satu hari ko terdesak nk pkai duit,saving lak dh habis,emas tu bole ko gadai mangkuk,dpt la duit dr ko berhutang dgn org, ipad tu lama2 rosak dh xde nilai,ko nk jual,nk gadai x laku
Quote Cyempaka 6-9-2020 12:28 PM
Bodonya kau..  Dah la ada tetek
Quote printercomel 6-9-2020 12:28 PM
Belajar tinggi tinggi bodoh bertingkat tingkat

Tak fikir ipad susut nilai compare dgn emas agaknya mgkin jenis kudukut
Quote Normabaru 6-9-2020 12:29 PM
tumpanglalu74: Emas tu ko tak boley pakai..  iPad tu boley.Kede punye duktur.  Next!



Mmg kedek pon.bli iphong kt japan sbb ckp msia pricy..sanggup bertahun pki viva kakak sbb kedek. Wife ok ja janji laki macho sado ank dato. hahaaa
Quote Perawankota 6-9-2020 12:30 PM
Kedekut gak ek.. Jumpa dorg kt pavilion, bini dia cantik Sgt kt luar
Quote sukacactus 6-9-2020 12:30 PM
Dia ni mmg kemut kan
Kan dl pernah citer pakai viva ke kancil kakak dia aje
Sampai la bini pregnant br la rasa nak tukar kete besar skit

Lihat semua komen(184)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-11-2021 01:15 PM GMT+8 , Processed in 0.109289 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top