Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Melecur Hampir Seluruh Badan Akibat Hand Sanitizer

5-9-2020 03:35 PM Komen: 25
Seorang wanita melecur hampir seluruh badan akibat menggunakan cecair pensanitasi tangan.

Kate Wise dari Texas itu memakai cecair tersebut sebelum memasang lilin tanpa menyedari ia boleh mengundang bahaya.

Laporan akhbar tempatan menyatakan, sebaik sahaja dia cuba menyalakan lilin, api terus menyambar bahagian muka, tangan, kaki dan betisnya melecur.

Foto: Agensi
Namun wanita yang mempunyai tiga anak ini sempat menyelamatkan salah seorang anaknya yang berusia 14 tahun serta anjingnya keluar dari rumah walaupun dirinya sedang terbakar.

Dua lagi anaknya sempat lari ke rumah berdekatan untuk meminta bantuan.

Menurut sumber lagi, insiden tersebut telah menyebabkan rumahnya terbakar dan kini dia sedang menjalani rawatan di unit rawatan rapi. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
2
Lawak
1
Bosan
1
0
0
Komen: 25
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote Skuau 7-9-2020 11:20 AM
dudaberhias replied at 5-9-2020 04:38 PM
rasa macam botol tu meletop kena muka dia kot kaka...
takkan dia sanitize muka sekali  baik  ...

ada face sanitizer ka???(#barudgr)

Lain-lain Komen

Quote Nenolen 5-9-2020 03:37 PM
Takutnyaaa
Quote lattehazelnut 5-9-2020 04:03 PM
Kan dah tulis 70% alcohol etc
Quote matchstick 5-9-2020 04:15 PM
Hand sanitizer tu dia pakai seluruh badan ke..
Kalau sapu kt tangan je api sambar seluruh badan jgk ke. Takut pulak. Kalau nk guna dapur gas kena cuci tangan betul2 guna air la kalau mcm tu
Quote KBW2 5-9-2020 04:16 PM
Ni kes kedua aku baca lebih kurang camni. Sebenarnya pakai jelah sabun biasa

Kalau kat luar mungkinlah nak pakai sanitizer
Quote dudaberhias 5-9-2020 04:38 PM
matchstick replied at 5-9-2020 04:15 PM
Hand sanitizer tu dia pakai seluruh badan ke..
Kalau sapu kt tangan je api sambar seluruh badan jgk ...

rasa macam botol tu meletop kena muka dia kot kaka...
takkan dia sanitize muka sekali baik dia minom je terus benda tu
Quote Scheherazade 5-9-2020 05:13 PM
Kt rmh pakai sabun je la cuci tgn. Hand sanitiser tu lebih kpd utk kegunaan di luar
Quote lavendernovella 5-9-2020 06:26 PM
Mmg flamanble kan, iol pun selalu terlupa.
Quote kivio 5-9-2020 06:32 PM
Tajuk kene betul.
Akibat api.
Bkn akibat sanitizer.

Orang lain pakai sanitizer ok je. Memang selamat pun.

Bodo.
Quote TomyamPuteh 5-9-2020 06:34 PM
Pkai apa pon kna berpada2. Bknnya srh mandi sanitizer tu
Quote ilacantik 5-9-2020 06:38 PM
Mat saleh  kadang dia punya bodoh tu boleh tahan jugak.
Quote nirhab90 5-9-2020 06:46 PM
nak pakai make sure jgn dekat dengan api, cepat hinggapnya...make sure da kering baru main api...yang kes sebelum dekat dengan dapur gas kalau tak silap...
Quote nirhab90 5-9-2020 06:47 PM
matchstick replied at 5-9-2020 04:15 PM
Hand sanitizer tu dia pakai seluruh badan ke..
Kalau sapu kt tangan je api sambar seluruh badan jgk ...

kalau da kering, insyaAllah selamat...yang kes mcm ni tak habis meruwap lagi da kena api...
Quote pooh~key 5-9-2020 06:57 PM
kivio: Tajuk kene betul.Akibat api.Bkn akibat sanitizer.Orang lain pakai sanitizer ok je. Memang selamat pun.Bodo.


Kan sis? Bodo betul hat yang buat tajuk ni.
Quote ellez 5-9-2020 07:10 PM
Guna juga hand sanitizer klu dlm bilik dan ruang tamu..jika mls bangkit dari katil dan sofa utk cuci tgn dgn air.
Quote Supersirap 5-9-2020 07:43 PM
Berhati-hati apabila hendak memakai hand sanitizer
Quote orgsepang 5-9-2020 07:46 PM
Ingatkan orang barat bijak pandai.
Quote ira_229 5-9-2020 07:52 PM
Saya mmg sensitif tak boleh pakai yg berakohol..senang aja cuci tangan dgn sabin sebelum makan atau dapatkan yg alkohol free
Quote Carcosa 6-9-2020 02:16 AM
Wow. Terus me'ols terkesima kejap ya. Me'ols letak sanitiser kecik2 tu dkt tmpt clorox semua tu. And lock sebab meols ada anak kecik. Tapi cabinet tu dkt dapur Sepantas kilat meols kalih semuanya ya. Thank you porom sbb menyedarkan meols, dan sorry acik matsalleh kerana terjadi kpd chuols utk jadi peringatan utk meols
Quote Dwdrum 6-9-2020 03:46 AM
Carcosa replied at 5-9-2020 10:16 AM
Wow. Terus me'ols terkesima kejap ya. Me'ols letak sanitiser kecik2 tu dkt tmpt clorox semua tu. And ...

Actually jangan letak bleach dan hand sanitizer sekali in case tercampur boleh form jadi chloroform... u hidu boleh pass out...

Lihat semua komen(25)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top