Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Hanis Zalikha Cakap Bahasa Inggeris Pun Ada Yang Tak Puas Hati?

4-9-2020 02:54 PM| Komen: 93

Dalam satu video yang dimuat naik di Instagram baru-baru ini, Hanis Zalikha ada berkongsi satu resipi meu sarapan pagi.

Hanis kata resipi tersebut sangat digemari oleh keluarganya.

Foto: IG
"Siapa nak cuba resepi ni untuk breakfast? Blueberries kan selalu orang buat makan camtu je atau paling2 letak dalam yoghurt atau cake. Macam mana kita nak bagi seisi rumah makan blueberries setiap hari," tulisnya di kapsyen.


Dalam video, isteri kepada Hairul Azreen ini menggunakan Bahasa Inggeris semasa bercakap.

Ada pula yang tak puas hati sampai ada yang mempersoalkan tindakannya itu.



"Tak tahu gunakan Bahasa Malaysia ke?" tulis netizen tersebut.

Foto: Media Hiburan
Bagaimanapun pertanyaan itu dibalas oleh netizen lain yang menyatakan tiada apa salahnya pun nak gunakan Bahasa Inggeris.

Foto: Media Hiburan
Alahai, benda macam ni pun boleh dijadikan isu Macam tak ada kerja pula netizen ni kan? Asyik nak mencari salah sahaja. -CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
2
0
0
Komen: 93
Komen

Previous : Apa Khabar Benjy Di Penjara Indonesia?

Next       : Netizen Tak Puas Hati Faezah Elai Kata Travel Banyak Lebih Bijak Dari Belajar Tinggi

Komen Terbaru

Quote domok 14-9-2020 10:49 PM
Adeii speaking pun salah ke? Bosannnnn.....

Lain-lain Komen

Quote Kurex 4-9-2020 03:00 PM
Minggu ni je dah 2 kali cerita pasal family kek...
Quote CatMiow 4-9-2020 03:10 PM
Bio la cakap bi, jgn slang brit dah la,rengsa.

Yg dok slng brit  padahal dok mesia betahun2.lahir kat mesia mak pak pun dok mesia,tpi slang brit bebelit tu harus d kecam.
Quote Perawankota 4-9-2020 03:18 PM
Alaa simple English jer... Lagi pon biarlah dia nk ckp apapon..
Quote ~boolean 4-9-2020 03:20 PM
macam ni pun boleh jadi thread??
Quote husna_amal 4-9-2020 03:26 PM
Agaknya kalau kat rumah hairul sorang je ke yang cakap dalam bahasa melayu.
Quote ctcheery 4-9-2020 03:45 PM
Hehe seriously{:cryrun
Quote Belibis 4-9-2020 04:01 PM
~boolean: macam ni pun boleh jadi thread??

Semestinya.artis speaking 1 thread,usop tak boleh speaking 1 thread.
Quote TomyamPuteh 4-9-2020 04:05 PM
Klau dia ckp Uganda baru aku kagum
Quote black_handbag 4-9-2020 04:07 PM
erm.. so?
Quote haruslah 4-9-2020 04:12 PM
Sbb dia artis ke kena kecam
Sheikh muszapar elok je speaking layan anak dia
Ade je lamx kena netizen ni
Quote evlinne 4-9-2020 04:42 PM
ni je yg dia pandai masak bgi makan kt kekrol kek kek kek berbekalkan duit hantaran RM99,000?
Quote evlinne 4-9-2020 04:43 PM
Ke nak show off cincin diamond besar tu je?
Quote Bihungoreng 4-9-2020 04:45 PM
evlinne replied at 4-9-2020 04:42 PM
ni je yg dia pandai masak bgi makan kt kekrol kek kek kek berbekalkan duit hantaran RM99,000?

Ayang tu mkn pedas xleh, makan sayur pon tak.. helok lah diberi makan roti sapu bluberry tu kahkahhh aku taip muntah sebab guna ‘ayang’
Quote VespaSilbe 4-9-2020 05:03 PM
evlinne replied at 4-9-2020 04:42 PM
ni je yg dia pandai masak bgi makan kt kekrol kek kek kek berbekalkan duit hantaran RM99,000?

Kejam ui sis
Kann.. ingatkan masak blueberry cheesecake ke apo
Quote CocoCily 4-9-2020 05:09 PM
netijen kalau dah tak suka cakap la bahasa apa pun, kena hentam
Quote KIM.K 4-9-2020 05:42 PM
Hanis ni dulu hot giler, kenapalah sekarang muka makcik2 sangat. Kena upgrade lg ramuan tojour tu supaya padu macam kolagen nutrilite

Sape ada kawan2 oversea, pak arab, spore mestilah cakap english. Nak kongsi dgn kawan2


Quote KIM.K 4-9-2020 05:44 PM
husna_amal replied at 4-9-2020 03:26 PM
Agaknya kalau kat rumah hairul sorang je ke yang cakap dalam bahasa melayu.

Haha
Mod, kasi dia markah
Quote nmi 4-9-2020 06:01 PM
Kek family mmg smua ckp English Kay walaupun Muka jawa..mostly smua adik Bradik dier ckp English..urban tak..

Penat keknis duk ternganga2 posing atas buai tue..
Quote akakmasihvogue 4-9-2020 06:05 PM
Mungkin video2 itu disasarkan pada orang melayu urban tu yg speaking...bukan untuk makcik2 kg yer

Lihat semua komen(93)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top