CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

"Berbasikal Tapi Rumah Bersepah Dan Busuk, Malulah Wei!" - Abu Syafiq Sindir Siapa?

28-8-2020 01:11 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 9296| Komen: 32

Description: Berikutan aktiviti sukan berbasikal dilihat semakin popular, pendakwah Ustaz Abu Syafiq tampil membuat teguran berhubung pemakaian wanita ketika melakukan aktiviti sukan itu.
Berikutan aktiviti sukan berbasikal dilihat semakin popular, pendakwah Ustaz Abu Syafiq tampil membuat teguran berhubung pemakaian wanita ketika melakukan aktiviti sukan itu.



Dia menegaskan bahawa pakaian ketat yang dikenakan wanita ketika berbasikal adalah haram.

"Bayangkan kalau terkemalangan, 'mati katak' gitu jelah dengan dosa," tulisnya.

Dalam masa sama, Abu Syafiq sempat menyindir mereka yang berbasikal tetapi tidak menjaga kebersihan dalam rumah.


Kredit foto: IG Abu Syafiq

"Berbasikal, tapi rumah bersepah dan busuk tak kemas. Malulah wei!" ujarnya.


Kepada siapa kata-kata itu ditujukan? - CARI
1

Bagus
1

Marah
2

Terkejut
3

Sedih
3

Lawak
2

Bosan

Friends Rank (12 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote LadyCarefree 28-8-2020 01:20 PM
Kalau nak tegur kenapa perlu hina fitnah bagai
Quote kucingitam 28-8-2020 01:21 PM
kata2 dia tak melambangkan seorang yang berilmu agama..
Quote KIM.K 28-8-2020 01:25 PM
Org politik kata ustaz ni marketing saja
Quote riyadhK 28-8-2020 01:40 PM
Yela pape jela. Attention seeker
Quote bedahmenjuyah 28-8-2020 01:43 PM
KIM.K replied at 28-8-2020 01:25 PM
Org politik kata ustaz ni marketing saja

Yup it's all about marketing. Maklum la semua pun nak jadi ahli perniagaan.
Quote buapakperut 28-8-2020 01:54 PM
nak tegur takyah nak aibkan orang , guna bahasa kambing camni jangan heran kalau dapat penumbuk
Quote Kurex 28-8-2020 01:58 PM
Kalau urban nak kutuk ostad palat ni, dipersilakan
Quote KIM.K 28-8-2020 01:59 PM
bedahmenjuyah replied at 28-8-2020 01:43 PM
Yup it's all about marketing. Maklum la semua pun nak jadi ahli perniagaan.

iols pun terpaksa buat gini. Sesuai untuk org baik dan miskin pasal org suka buli. Viral2 tuduhan tak cukup membaca, tak kaji, buta sains akhirnya iols maki macam odah the vass ja
Lagipun my audience memang suka kontroversi siap tunggu nak like. Takda masalah pasal agen2 iols dapat exposure. Sales diorg masuk


Quote beloomberk 28-8-2020 02:10 PM
Mcm xde kesinambungan n kaitan je..
Quote siputpepel 28-8-2020 02:13 PM
ni nak tegur orang lain la ni, pastu pukul rata siapa tu yang rumah tak kemas? haaa
Quote Daftpunk_shine 28-8-2020 02:26 PM
Sibuk ah nak sound aurat wanita berbasikal..hbs tu laki bbasikal pkai suar pendek atas lutut xmau sound lak
Quote misssakura 28-8-2020 02:35 PM
perempuan je ke aurat. yang lelaki pakai sama ketat tak aurat ke ostat?? terbonjol sana sini.
Quote TomyamPuteh 28-8-2020 03:06 PM
Korang ni. Biar je la. Dia nk kekal relevan dlm industri. Biar la dia mencapub
Quote helicornia 28-8-2020 03:14 PM
berbasikal konon nak jaga kesihatan tapi dah penat mengayuh singgah melantak nasi lemak n teh ais. dah le busuk masing2 phuiii
Quote saviour_09 28-8-2020 03:32 PM
buto la jenis sergah2 hentak2 org acah dakwah keras ni

aku lg cair kalo jenis ebit lew tu

kalo dgn dia ni mau makan terajang je la
Quote zulka 28-8-2020 03:49 PM
saviour_09 replied at 28-8-2020 03:32 PM
buto la jenis sergah2 hentak2 org acah dakwah keras ni

aku lg cair kalo jenis ebit lew tu

sokong... naik nyampah lg ader
Quote Orix 28-8-2020 05:13 PM
beloomberk: Mcm xde kesinambungan n kaitan je..



Kan iols pun puas duk baca 2-3x apa kaitan pakaian bila berbasikal dgan rumah bersepah n mati katak ?
Quote Belibis 28-8-2020 07:10 PM
Apa kaitan berbasikal dengan rumah bersepah?
Lain la kalau mekap lawa,tapi gigi tak gosok.macam ada la kaitan.
Quote zie_indah 28-8-2020 10:44 PM
Apa2  je la pak setad.. Huhu

Lihat semua komen(32)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

31-1-2023 07:34 AM GMT+8 , Processed in 0.093000 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top