CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Dr Amalina Minta 'Miera' Berhenti Guna Namanya Untuk Lariskan Produk Suplemen

27-8-2020 04:35 PM| Diterbitkan: Lilrose| Dilihat: 10058| Komen: 25|Original author: Oleh: LilRose

Description: Dr Amalina Che Bakri menerusi Twitternya meluahkan rasa kesal terhadap wanita dikenali sebagai Miera kerana telah mempergunakan namanya untuk melariskan produk makanan tambahannya.
Dr Amalina Che Bakri menerusi Twitternya meluahkan rasa kesal terhadap wanita dikenali sebagai Miera kerana telah mempergunakan namanya untuk melariskan produk makanan tambahannya.


Kredit foto: IG

Sehubungan itu, Dr Amalina menegaskan bahawa dia tidak pernah terbabit dengan mana-mana produk dan menggesa 'Miera' berhenti daripada terus menggunakan namanya.

"Sila ikut nasihat doktor sekiranya anda mempunyai penyakit diabetes.

"Jangan berubat sendiri dan jangan percaya dengan janji manis penjual. Dapatkan nasihat doktor. Terima kasih!" tegurnya.



Kredit foto: IG

Dalam perkongsiannya itu, Dr Amalina turut kongsikan beberapa tangkap layar yang antaranya menggunakan nama dan gambarnya sebagai bahan bukti.




Kredit foto: Twitter

Rata-rata warganet turut sama kesal dengan tindakan penjual terbabit. Malah, ramai yang berkongsi kebimbangan terhadap ahli keluarga terutama ibu bapa yang sudah berusia dan lebih cenderung percaya pada produk sedemikian berbanding ubat-ubatan dibekalkan di hospital. - CARI
2

Bagus
2

Marah
2

Terkejut
2

Sedih
4

Lawak
3

Bosan

Friends Rank (15 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Belibis 27-8-2020 05:00 PM
Seller cuma kepilkan artikel pasal kencing manis jer.takde pun kaitkan Dr dgn produk dia.
Quote Noraniza_Iblis 27-8-2020 05:43 PM
nk jugakk publisiti...
ade aje laa doc seko nii menempek
Quote Budakmomok 27-8-2020 06:06 PM
Phytax ni brand apa la pulak
Quote fw280289 27-8-2020 06:41 PM
Doktor apa macam ni. Perangai macam minah kilang je.
Quote sonatalady 27-8-2020 06:48 PM
Dua2 salah
Doc cepat sentap.yg mya plak guna keratan tu..untuk lariskan produk.
Produk shaklee katanya..x sure betul ke tak.
Terhibur dgn ini semua....
Quote chenta_dewi 27-8-2020 06:48 PM
Budakmomok replied at 27-8-2020 06:06 PM
Phytax ni brand apa la pulak

Brand anak murid azizan osman..


Zakat saja juta bayar tau..ko hado
Quote LadyCarefree 27-8-2020 08:50 PM
fw280289: Doktor apa macam ni. Perangai macam minah kilang je.


Amboi. Apa yang minah kilangnya?
Quote Kerexxx 28-8-2020 07:25 AM
Edited by Kerexxx at 28-8-2020 07:27 AM
fw280289: Doktor apa macam ni. Perangai macam minah kilang je.

Dia just fight and protect her right shj sis dari direct/indirect utk marketing without her consent. itu pun dia advice shj, takde melatah tanpa hala..I lehat ini adalah standard tinggi utk wanita yg nice dicontohi..

Quote Kerexxx 28-8-2020 07:27 AM
LadyCarefree replied at 27-8-2020 08:50 PM
Amboi. Apa yang minah kilangnya?

napa relate dgn minah kilang pula sis..ish ish ish.. x baik tau..
Quote jasmeen 28-8-2020 08:38 AM
betul la dia tegur..simply ambil article then paste pegi pamphlete product dia..classy ladr dr amalina.
Quote husna_amal 28-8-2020 09:45 AM
Seller terdesak je buat bende macam ni bagi laku jualan. Orang patut kena lebih bijak memilih produk kesihatan ni.
Quote mohdcrow 28-8-2020 10:49 AM
Marah betul geng produk fake ni kat dia...ada jugak rupanya kat sini
Quote lyza2474 28-8-2020 11:19 AM
Dah mmg betul org ambik kesempatan .. siap tepek gmbr dia lagi ...
Quote LadyCarefree 28-8-2020 12:37 PM
Kerexxx replied at 28-8-2020 06:27 AM
napa relate dgn minah kilang pula sis..ish ish ish.. x baik tau..

Tanya si kongkang tu. Dia yg cakap
Quote axl_bach 28-8-2020 05:30 PM
Belibis replied at 27-8-2020 05:00 PM
Seller cuma kepilkan artikel pasal kencing manis jer.takde pun kaitkan Dr dgn produk dia.

Realitinya berapa ramai yg nak selidiik pasal artikel bergambar dr amalina tu?\

majoriti netizen mmg pemalas nak tabayyun, silap2 dah nmpk gambar dr amalina terus cakap produk tu disokong oleh dia....
Quote neo_5050 28-8-2020 06:09 PM
Tindakan yang bijak dari Dr. Amalina. Furthermore, dia memang ada hak pun. Iklan ni misleading.
Quote MeghanK 28-8-2020 06:31 PM
fw280289 replied at 27-8-2020 06:41 PM
Doktor apa macam ni. Perangai macam minah kilang je.

aik doktor nak bersihkan nama dia lena tuduh macam minah kilang uols ke seller tersebut lagi satu apa kaitan dengan minah kilang
Quote Budakmomok 28-8-2020 10:10 PM
chenta_dewi replied at 27-8-2020 06:48 PM
Brand anak murid azizan osman..



Wow tula x penah nampak plak iklan lalu lalang
Quote GigaMom 29-8-2020 06:58 AM

Sama jg ni
Penjual saja nak guna muka dr amalina
Utk apa,utk kaut utg mudah le

Dlm cari ni pun ada iklan ntah apa2
Muka neelofa
Iklan a girl get RMxxxxx justxd one night

Muka Ac gelang
A Billionare in Malaysia bla bla blaa

Lihat semua komen(25)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-2-2023 07:14 AM GMT+8 , Processed in 0.088169 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top