Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

"Lirik Lagu Budak-Budak"- Tiz Zaqyah Diserang Peminat Fanatik Kpop

27-8-2020 11:50 AM| Komen: 42

Tiz Zaqyah diserang peminat kumpulan Kpop BTS yang dipanggil ARMY kerana memberi pendapat tentang lirik lagu baharunya yang berjudul Dynamite.

Semuanya bermula apabila pelakon ini menyifatkan lirik lagu berkenaan ditulis untuk kanak-kanak.

Tiz kata peminat fanatik di luar sana kena belajar untuk lebih bertenang dan tak mudah melenting.


"Memang lagu untuk budak-budak kan? Ia ditulis untuk memudahkan budak-budak faham. Apa salahnya dengan kenyataan saya?" tulisnya.

Segelintir netizen tak puas hati dengan mengatakan Tiz hanya menganggap lagu jiwang sebagai lagu yang matang dan mempunyai makna.


Antara komen:

"Tiz agaknya nak lagu berunsur cinta. BTS bukan jenis buat lagu jiwang leleh putus cinta, curanglah, apalah. Mereka buat lagu yang ada maksud. Di Malaysia ada ke penerbit yang buat lagu untuk menyayangi diri sendiri?"

"Sis, Dynamite adalah lagu untuk menggembirakan pendengar sepanjang pandemik ini. Mereka masukkan lirik yang bagus. Mungkin kedengaran kanak-kanak tapi bukan."

Foto: IG
Bukan main lagi fanatik ya peminat BTS. Habis semua orang nak diserangnya. -CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
1
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 42
Komen

Previous : Isu Curang, Syuk Tak Buka Mulut Awal-awal Sebab Balik Kampung

Next       : Netizen Tak Puas Hati Faezah Elai Kata Travel Banyak Lebih Bijak Dari Belajar Tinggi

Komen Terbaru

Quote bakingsoda 28-8-2020 04:48 PM
kalau lirik bodo2 aku tak kisah tapi melodi lagu skala nguapan maksimum tak payah release lah, terus je lempar dlm recycle bin. ataupon tulis puisi jah utk ARMY lebih menyayangi diri sendiri, bukan obses dgn kpoop yg dulikkk sangat kewujudan dorang. kau merempat ingat bts nak datang tolong ke?

Lain-lain Komen

Quote azhardanil 27-8-2020 11:57 AM
Ape2 je melibatkan ARMY, yang salah diorang.. Hahaha..

Habislah aku...
Quote sewinstyle76 27-8-2020 12:32 PM
Sebenarnya I dah boring lama dengan Tizz ni. Relevant lagi ke dia ni
Quote Orix 27-8-2020 12:40 PM
sewinstyle76 replied at 27-8-2020 12:32 PM
Sebenarnya I dah boring lama dengan Tizz ni. Relevant lagi ke dia ni

to be frank, tiz ni 1 of the most talented actress yg Malaysia ada... but too bad, after Nur Kasih dia x dpt naskah n peranan yg letop.. kalau nak kata relevan ke tiz, sebagai pelakon sheols jauh lebih relevan dari neelopa mahupun mira filzah, mcm langit ngan bumi.....
Quote dudaberhias 27-8-2020 12:40 PM
dah memang peminat2nya budak2 dan remaja baru nak tumbuh bijik...
sama la macam peminat nsync dan kumpulan boyband eropah dulu2 tu....

bilik elok2 cantik ujung2 jadi kuil di gantungnya poster jejan2 boy band ni...
dalam buku gigih la duk gunting gambar jejan sekor2 tampal buat kumpul...
album pun walaupun yang cetak rompak still gigih dok beli pakai duit mak bapak bagi...
kalau suruh angkut susu dalam belanga naik tangga batu caves pun theyols sanggup untuk di jodohkan sesama ahli boyband favorite mereka... jangan ingat iols taktau....
Quote arm_band 27-8-2020 12:42 PM
apesal si tiz yang kena sembur, bukan si obe1 tu? chocolate starfish betul
Quote rain2169 27-8-2020 12:42 PM
budak2 punyer issue....
ok next......
Quote sewinstyle76 27-8-2020 12:48 PM
Orix replied at 27-8-2020 12:40 PM
to be frank, tiz ni 1 of the most talented actress yg Malaysia ada... but too bad, after Nur Kasih ...

Selalu je org nampak tizz ni mabuk selalu gaduh kat club, sebab ni iols dah lama malas dengan dia hehe
Quote sewinstyle76 27-8-2020 12:49 PM
Orix replied at 27-8-2020 12:40 PM
to be frank, tiz ni 1 of the most talented actress yg Malaysia ada... but too bad, after Nur Kasih ...

Bukan fans Lopa tp she is a good businesswoman , rasanya la
Quote Berbudibahasa 27-8-2020 01:13 PM
Orix replied at 27-8-2020 12:40 PM
to be frank, tiz ni 1 of the most talented actress yg Malaysia ada... but too bad, after Nur Kasih ...

Setuju sesetujunyaaa
Quote NekNgah 27-8-2020 02:47 PM
Kenapa nak menjawab balik, dah sah-sahlah ARMY tu penuh budak-budak.  Lantakkan ajelah.
Quote naksedap 27-8-2020 02:49 PM
Orix replied at 27-8-2020 12:40 PM
to be frank, tiz ni 1 of the most talented actress yg Malaysia ada... but too bad, after Nur Kasih ...

Tiz berlakon cermin kasih mantap gile
Quote ashcroft86 27-8-2020 02:54 PM
Memang bodoh pon lirik yg obiefiend share tu. ARMY ni tahap bebal die xboleh bincang.
Quote Orix 27-8-2020 03:00 PM
naksedap replied at 27-8-2020 02:49 PM
Tiz berlakon cermin kasih mantap gile

kan dia menang aktres terbaik utk tele cite tu.... tp still i nak dia menang best actress utk ffm
Quote Kurex 27-8-2020 03:19 PM
Army ni tak nak repair muka berkerak dorang sendiri ke?
Quote ratuiphone 27-8-2020 03:27 PM
Orix replied at 27-8-2020 12:40 PM
to be frank, tiz ni 1 of the most talented actress yg Malaysia ada... but too bad, after Nur Kasih ...

cuma dia tak dpt skrip yg best...lagipon skang byk ambik pelakon ramai follower
Quote annehuda 27-8-2020 03:27 PM
aku bukan bbnu aku dengar lagu ni dlm radio je. tak tergerak pun nak gi selidik lirik die ke ape ke. yg byk sgt masa korek smpi ke situ tu mmg takde life ke hape ni
Quote mieymiey 27-8-2020 03:43 PM
Iols tak tau pun lagu ni. Kejap lagi la iols google.
Quote helicornia 27-8-2020 03:47 PM
dudaberhias replied at 27-8-2020 12:40 PM
dah memang peminat2nya budak2 dan remaja baru nak tumbuh bijik...
sama la macam peminat nsync dan k ...

mcm pernah buat je sis
Quote dua_chzy 27-8-2020 04:39 PM
Motif Tiz makin tua makin serupa ex stoden aiol?

Lihat semua komen(42)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top