CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Kenangan Dirai Selepas Menang AF, Mawi Balas Dengan Baik Pulih Masjid Di Kelantan

25-8-2020 04:00 PM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 21879| Komen: 130

Description: Mawi pilih Kelantan untuk inisiatif kerja amal sukarela.
Foto: IG

Mawi pilih Kelantan untuk inisiatif kerja amal sukarela.

"Saya memilih untuk berkhidmat dalam kerja amal di Kelantan kerana negeri ini memiliki ciri ciri yang sangat memberi ketenangan apatah ianya digelar negeri serambi Mekah.

"Lagipun sebenarnya walaupun saya anak jati Johor, berbakti kepada negeri lain ini adalah bukti sebagai kita semuanya adalah satu. Malaysia itu adalah kita semua," katanya kepada Astro Gempak.


Tambah pula Kelantan dipilih kerana kenangannya diraikan di negeri itu selepas dinobat sebagai penyanyi fenomena tsumawi.

Antara aktiviti yang akan dilakukan di sana termasuk melawat masjid bersejarah dan lokasi yang meiliki kisah berkaitan agama.



GOKELANTAN adalah kempen yang dicetuskan oleh Pengurus Kandungan Radio Zayan sendiri, Wan Syahrul Amry Wan Mansor.

Wan berkata, "Saya berharap, lebih ramai selebriti atau influencer yang mengikuti jejak langkah Mawi iaitu dengan memanfaatkan populariti yang dikurniakan Allah taala." -CARI

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Orix 25-8-2020 04:04 PM
Kelantan kerana negeri ini memiliki ciri ciri yang sangat memberi ketenangan apatah ianya digelar negeri serambi Mekah.






Memalukan isele jah kalau betul kelantan tu serambi mekoh
Quote inspektoremos21 25-8-2020 04:06 PM
Tetiba teringat dekat 'orang tu'
Quote maharani_gebu 25-8-2020 04:45 PM
kalau terasa nak makan laksa free halo2 lar cik munger tu
Quote jijilaaa 25-8-2020 04:46 PM
sambil2 tu boleh tgk janda lama...hadiahkan la dia mesin basuh
Quote mieymiey 25-8-2020 04:47 PM
Kejap lagi ada la tu sohai buat fb live.
Eh masih aktif ker dia kat fb?
Quote innocent_me 25-8-2020 04:49 PM
maharani_gebu replied at 25-8-2020 04:45 PM
kalau terasa nak makan laksa free halo2 lar cik munger tu

Meols rasa panasssss je si sohai tu kalau tau mawi bina masjid kat kelate.
Hmm apa motif eh sohai duk kelate? Laki bini bukan org kelate kan? Bukan murah sgt pun kos sara hidup

Quote friedfishsoup 25-8-2020 04:56 PM
Dah tau punya. Nampak nama Mawi kat tajuk, automatic nampak Aimy dan bini beliau termasuk sekali.

Hai Aimy, hai anah cool, hai Ina naim
Quote maharani_gebu 25-8-2020 04:56 PM
innocent_me replied at 25-8-2020 04:49 PM
Meols rasa panasssss je si sohai tu kalau tau mawi bina masjid kat kelate.
Hmm apa motif eh sohai ...

dia kan lari sana sbb tak mampu dah nak hidup kat kota metropolitan ni... dulu alasan anak masuk tahfiz... pastu dah benti... latest dengar cite dia dapat bantuan zakat sana so kena lar bermastautin disitu utk kelansungan hidup. kalau kuar dari kota serambi mekah tu maka terputuslah bantuan zakat. knowing beliyau sejenis biawak tersohor mana mungkin beliau mahu menolak disara...
Quote sharlenetexas 25-8-2020 04:58 PM
maharani_gebu replied at 25-8-2020 04:56 PM
dia kan lari sana sbb tak mampu dah nak hidup kat kota metropolitan ni... dulu alasan anak masuk t ...

Heols duk pengkalan chepa lagi ke?
Quote RatuDunia94 25-8-2020 04:59 PM
Iols percaya je 70% duit payment heols masa zaman kemuncak dulu Astro yg kebas. Sheols dpt 20-30% je. Yelah masa tu heols pon terikat dgn Astro kan.. n xde pengalaman jd retis. Walhal show heols back to back baik dr gomen or corporate yach.. tp tu la duluuuu...
Quote gigahertz 25-8-2020 05:10 PM
RatuDunia94: Iols percaya je 70% duit payment heols masa zaman kemuncak dulu Astro yg kebas. Sheols dpt 20-30% je. Yelah masa tu heols pon terikat dgn Astro kan..  ...

berapa juta astro buat duit atas mawi dulu.setakat hadiah AF tu buat modal je
Quote sambaldurian 25-8-2020 05:15 PM
ak ni bkn peminat mawi, waktu dia menang af dulu al nan hado, terlampau overhype gitu sokongan. tp tgk gaya mcm sesuai la jd dj radio zayan. tp ak x minat radio zayan,ikim seumpamanya. masih x terbuka iman nk dgr channel tu
Quote epuepy 25-8-2020 05:50 PM
Bagus nye. Ai pn teringin nk buat masjid kalo bnyk duit.
Quote TomyamPuteh 25-8-2020 05:50 PM
Dh nmpk mcm apa tah mawi rmbut panjang mcm tu
Quote syidasaleh 25-8-2020 09:04 PM
innocent_me replied at 25-8-2020 04:49 PM
Meols rasa panasssss je si sohai tu kalau tau mawi bina masjid kat kelate.
Hmm apa motif eh sohai ...

Otak jahat iols berfikir sbb kat kelate kan byk ongkaye. Senang la sohai nak mtk sedekah. Melayu mesti la bantu melayu.
Quote crazybeach 25-8-2020 09:18 PM
nampak busuk
Quote vee_zara 25-8-2020 10:06 PM
Mawi kalau nak p berurut dengan si emas p la rojer2 ye. Sambil tu leh merasa laksa yenna munger
Quote YomiuriLandMae 25-8-2020 10:15 PM
serambi mekah la katakauuu yee.. padahal kes ngesek la plg byk dkt situ..
Quote pencintaABC 25-8-2020 10:26 PM
RatuDunia94 replied at 25-8-2020 04:59 PM
Iols percaya je 70% duit payment heols masa zaman kemuncak dulu Astro yg kebas. Sheols dpt 20-30% je ...

So estrok balas budi la ambik jadi dj zayyan?

Lihat semua komen(130)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-1-2023 04:49 PM GMT+8 , Processed in 0.097805 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top