CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Masih Terbaring Di Bilik Bersalin, Ibu Sanggup Jual Bayi

25-8-2020 02:37 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 5067| Komen: 38

Description: Seorang wanita tergamak menjual anak yang baru dilahirkannya pada harga 30 juta rupiah (RM8,500).
Seorang wanita tergamak menjual anak yang baru dilahirkannya pada harga 30 juta rupiah (RM8,500).

Lapor Tribunnews seperti dipetik Harian Metro, susulan kejadian berlaku di klinik bersalin di Kalimantan pada Khamis lalu itu, polis menahan lima wanita bagi membantu siasatan sebaik menerima hasil risikan dan maklumat awam.



Gambar hiasan

"Ketika ditahan, polis turut menemui wang tunai daripada pembeli yang mahu diserahkan kepada ibu bayi itu.

"Ketika kejadian, ibu bayi itu masih terbaring di bilik bersalin, tetapi bayinya sudah diambil orang lain," kata Ketua Pengarah Siasatan Jenayah Polis Kalimantan Barat, Luthfie Sulistiawan.

Tambahnya, mereka ditahan adalah tiga perantara, pembeli dan ibu bayi terbabit yang masih dirawat di Rumah Sakit Bhayangkara.

Bagaimanapun, tidak dikenal pasti motif bayi itu dijual. - CARI


Bagus
1

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Friends Rank (1 people)

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote clarizsa 25-8-2020 02:39 PM
Murah juga
Kalau pembeli tu pasangan yg lama kawin dan sungguh2 nak jaga i x rasa salah pun beli
Tapi sangat bahaya kalau pembeli tu manusia jahat
Serbasalah juga hmmm
Quote Kurex 25-8-2020 02:47 PM
Kalau ada indon caprut yg nak bagi anak dia dekat aku, aku tetap ambik & aku akan haramkan anasir2 indon melekat dekat bayi tu. Aku akan hasut budak tu supaya jangan jadi macam leluhur dia yg masih berteraskan ajaran manuskrip kuno yg dijumpai bawah dulang makan masyarakat kampret
Quote Gomea 25-8-2020 03:08 PM
8 tahun lepas, ada ibu tunggal ni nak jual anak kembar lelaki 4k. Anak luar nikah. Ayah dia yg suruh jual.
Quote husna_amal 25-8-2020 03:10 PM
Teruk, apa punyai perangai lah buat macam tu sekali.
Quote dudaberhias 25-8-2020 03:11 PM
kalau jual pada orang yang baik takde masalah... anak tu boleh jadi lagi baik dalam jagaan orang lain dari mak sendiri yang dah sah2 takmau anak dia...

cuma tu la undang2 tak bagi benda2 ni... kena melalui prosedur panjang jugak...
Quote nazzse 25-8-2020 03:13 PM
Kurex replied at 25-8-2020 06:47 AM
Kalau ada indon caprut yg nak bagi anak dia dekat aku, aku tetap ambik & aku akan haramkan anasir2 i ...

Tak risau pasal kerakyatan dia ke nanti kurex?
Tadi baru dengar menteri bahas pasal warganegara ni
Quote barfi 25-8-2020 03:14 PM
Gomea replied at 25-8-2020 03:08 PM
8 tahun lepas, ada ibu tunggal ni nak jual anak kembar lelaki 4k. Anak luar nikah. Ayah dia yg suruh ...

Sedihnyaaaa sakit2 beranak kasi camtu je kat org
Quote TomyamPuteh 25-8-2020 03:14 PM
Kurex replied at 25-8-2020 02:47 PM
Kalau ada indon caprut yg nak bagi anak dia dekat aku, aku tetap ambik & aku akan haramkan anasir2 i ...

Tahniah kurex. Ciri2 ayah pnyayang sgt u ni.
Quote prettyuglybabe 25-8-2020 03:23 PM
elok la dia jual dari dibuang or dibunuh anak tu..
orang yang sanggup beli dah tentu nak anak sangat..
Quote Kurex 25-8-2020 03:25 PM
nazzse replied at 25-8-2020 03:13 PM
Tak risau pasal kerakyatan dia ke nanti kurex?
Tadi baru dengar menteri bahas pasal warganegara  ...

Menteri kata apa?
Quote krustykrab 25-8-2020 03:36 PM
Kalau dah tau x mampu, why nk beranak jgk...ada org ckp lbh baik jual baby tu, korg x sedar ke lama2 nnt benda ni jd new norm pulak...
Kalau x mampu, tapi termengandung jgk, bg free saja pada pasangan yg nk..itu lbh baik..kesian budak tu bila dah besar dpt tau mak pak jual dia..kalau aku pun, sampai kiamat x ngaku itu makpak aku..
Quote copy_paste 25-8-2020 03:42 PM
prettyuglybabe replied at 25-8-2020 03:23 PM
elok la dia jual dari dibuang or dibunuh anak tu..
orang yang sanggup beli dah tentu nak anak sanga ...

aku pun fikir sama,
jual lebih baik dari buang atau bunuh,
Quote yogamat 25-8-2020 04:02 PM
Kurex replied at 25-8-2020 02:47 PM
Kalau ada indon caprut yg nak bagi anak dia dekat aku, aku tetap ambik & aku akan haramkan anasir2 i ...

someone I know bela anak indon dari lahir dah besar2 umo 7-8 thn makanan kegemaran tempeh padahal dia memang tak pernah bagi budak tu makan tempeh. hopefully perangai tak lekat la mak pak asal.
Quote Gomea 25-8-2020 04:03 PM
Edited by Gomea at 25-8-2020 04:04 PM
barfi replied at 25-8-2020 03:14 PM
Sedihnyaaaa sakit2 beranak kasi camtu je kat org


Ada laki bini kt kampung, dua2 mat gian. Bini setiap tahun gigih beranak sebab nak jual anak tu. Sebab kawan2 dok hasut jgn bagi free saja2. Lebih baik jual 2-3k. Anak yang dok ada pon tak terjaga. Terbogel terlanjang bulat. Jiran2 yg tolong bagi makan kt anak2 dia. Kawan ada ambik bela anak dia sorang. Comel tapi anak tu pon macam tak berapa nak sihat. Akibat mak makan benda bukan2
Quote yogamat 25-8-2020 04:03 PM
maybe duit tu untuk bayar bill hospital kot
Quote nazzse 25-8-2020 04:06 PM
Kurex replied at 25-8-2020 07:25 AM
Menteri kata apa?

Kena tengok warganegara makpak dulu before apply jadi rakyat. Klu nakpak bukan citiz3n jangan haraplah nak dapat
Quote Kurex 25-8-2020 04:07 PM
yogamat replied at 25-8-2020 04:02 PM
someone I know bela anak indon dari lahir dah besar2 umo 7-8 thn makanan kegemaran tempeh padahal  ...

Kiranya masih melekat la dna manuskrip tu walaupun dah dibilas banyak kali? Degil jugak leluhur ni
Quote Kurex 25-8-2020 04:11 PM
nazzse replied at 25-8-2020 04:06 PM
Kena tengok warganegara makpak dulu before apply jadi rakyat. Klu nakpak bukan citiz3n jangan hara ...

Semoga yg nak bagi anak dorang biarlah indon yg ada darah belanda tu..
Quote barfi 25-8-2020 04:18 PM
Gomea replied at 25-8-2020 04:03 PM
Ada laki bini kt kampung, dua2 mat gian. Bini setiap tahun gigih beranak sebab nak jual anak tu. ...

Allahu.. sebaknya lahai baca kisah2 macam ni.. hmmmm

Lihat semua komen(38)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-12-2022 04:57 AM GMT+8 , Processed in 0.089809 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top