CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Panas! YouTuber Mualaf Korea Dituduh Cuba Merogol?

25-8-2020 12:05 PM| Diterbitkan: natrahn| Dilihat: 24118| Komen: 167|Original author: Oleh: natrahn

Description: Panas! Seorang pengguna Twitter mendedahkan semula rakaman pendek seorang YouTuber Korea yang terkenal di Malaysia dan Indonesia atas cubaan merogol ketika sedang tidur. Kes itu dipercayai telah berla ...


Panas! Seorang pengguna Twitter mendedahkan semula rakaman pendek seorang YouTuber Korea yang terkenal di Malaysia dan Indonesia atas cubaan merogol ketika sedang tidur. Kes itu dipercayai telah berlaku pada sekitar Jun 2019. 





Kredit foto: hype.my


Pengakuan wanita ini dibuat menerusi sebuah video TikTok, di mana dalam video tersebut merakam kelibat seorang lelaki yang disebut sebagai Daud Kim. Lelaki itu dalam keadaan separuh bogel sedang memakai seluar dalam di hujung tangga.

Mangsa turut mengakui mempunyai bahan bukti perbuatan suspek. YouTuber itu bagaimanapun telah memadam permohonan maaf atas tindakannya dan menyekat (blocked) akaun media sosial mangsa. 

Tambah wanita ini lagi, dia telah membuat aduan kepada pihak polis di Korea, namun tidak ada tindakan dibuat sehingga kini.

Khabarnya, wanita ini bersama rakan-rakannya berkunjung ke Korea untuk bercuti. 

Perkara sama turut didedahkan seorang lagi pengguna Twitter iaitu Chewykiss yang mengakui merupakan sahabat kepada mangsa. 



Sehingga kini, Daud Kim tidak memberi apa-apa respon tentang dakwaan ini. Tambahan pula, wajah lelaki dalam video tersebut tidak begitu jelas dan ada kemungkinan ia adalah palsu atau ada tujuan khianat.

Tuduhan ini adalah perkara serius. Semoga kebenaran akan diketahui kelak. - CARI

Bagus
1

Marah
6

Terkejut
1

Sedih
1

Lawak
4

Bosan

Friends Rank (13 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Decaffeinated 25-8-2020 12:10 PM
pautu ada nampak kat change.org

Quote meow_tompok 25-8-2020 12:14 PM
1) takde cctv/video yg rakam dia cuba melakukan perbuatan rogol
2) rakaman tu menunjukkan lelaki tu tengah pakai seluar, bole jadik plot twist yg merakam cuba sebar aib org tengah pakai seluar (separuh bogel)
3) spt dlm artikel kata gambar lelaki di tangga tu tak jelas membuktikan pelaku adalah daud kim
4) kita pun tak tahu apa sebenarnya yg terjadi apa, kenapa lelaki tu pakai seluar di tangga kejadian yg sebelumnya.

one side story

Quote kaoru44 25-8-2020 12:16 PM
Oh my...sblm ke slps masuk islam eh..tp video tu mmg nmpk mcm dia..tgh pakai seluar lg....i pun subscribe dia..kalau btul..unsubscribe lah jwbnya..
Kte slalu follow je..xsmpt pun catch up video2 depa..
Quote gummiebear 25-8-2020 12:17 PM
Whattt

Iols pernah tengok yt heols dok cerita pasal convert tu. Muka cam inesen jah. Islam pada nama jah masih mabuk2
Quote kaoru44 25-8-2020 12:17 PM
meow_tompok replied at 25-8-2020 12:14 PM
1) takde cctv/video yg rakam dia cuba melakukan perbuatan rogol
2) rakaman tu menunjukkan lelaki tu ...

Ya jgk..tp kwn dia kata llaki tu mabuk kn..
Ntah la..xleh nk pcaya sape2..tnggu update..
Quote dua_chzy 25-8-2020 12:21 PM
Why you let him slept at your place in the first place mam? Why provide a chance for this basterd to violate your dignity? You know you have vagina why let a str8 man spent an overnight at yer place? Taking care of him? While he was drunk? You mad?
Quote sonatalady 25-8-2020 12:22 PM
Dulu selalu follow yt dia sblm dan selepas masuk islam.tp unfollow lepas rasa dia ni mcm attn seeker...nak naik kan rating..ala2 pendapatan aje sbg yt dgn menggunakan islam.
Semoga diberi kebenaran atas apa yg berlaku.kalau fitnah...kalau betul..nasiblah.
Quote meow_tompok 25-8-2020 12:22 PM
kaoru44 replied at 25-8-2020 12:16 PM
Oh my...sblm ke slps masuk islam eh..tp video tu mmg nmpk mcm dia..tgh pakai seluar lg....i pun su ...

meols pun ada tgk yt daud kim ni
tapi sbb dia byk ckp kita tgk muka dia je, baik lagi tgk muslim kat china masak2 makanan halal lagik satu video org bertukang buat mcm2 semua homemade pengukus pau dari raw material sampai siap kukus pau sampai dia abis makan pau2 tu




Quote dudaberhias 25-8-2020 12:25 PM
soo heols ni beryoutube untuk tunggang agama jugak ke
Quote kaoru44 25-8-2020 12:26 PM
meow_tompok replied at 25-8-2020 12:22 PM
meols pun ada tgk yt daud kim ni
tapi sbb dia byk ckp kita tgk muka dia je, baik lagi tgk muslim ...

Haha..mcm iols kata la..skdr tekan subscribe jrg tgok..channel2 buat pisau apa tu..mukbang2..iols follow je..
Quote kaoru44 25-8-2020 12:27 PM
dua_chzy replied at 25-8-2020 12:21 PM
Why you let him slept at your place in the first place mam? Why provide a chance for this basterd to ...

Itulah..kalau nk tlg pun..mcm mengundang jgk smpai bwk ke bilik..
Apapun kalau btul salah hrp dpt hukuman..jgn nk guna agama plak..
Quote zuuu 25-8-2020 12:27 PM
Mangsa ni pon org Korea ke???napa polis x ambik tindakan???dia ni stakat youtuber je bukan level idol...cubaan merogol waktu mabuk,hurmmm korean ngan alcohol susah nk bpisah
Quote nazzse 25-8-2020 12:28 PM
Korean peoplw what do you expect? Muka je innocent, perangai mcm haram mostly. Berselindung di sebalik socmed utk famous
Quote dua_chzy 25-8-2020 12:31 PM
nazzse replied at 25-8-2020 12:28 PM
Korean peoplw what do you expect? Muka je innocent, perangai mcm haram mostly. Berselindung di sebal ...

Kat Korea banyak kes rogol orang dikenali tapi mangsa dok dendiam karna takut/malu nak report.
Quote dua_chzy 25-8-2020 12:33 PM
kaoru44 replied at 25-8-2020 12:27 PM
Itulah..kalau nk tlg pun..mcm mengundang jgk smpai bwk ke bilik..
Apapun kalau btul salah hrp dpt ...

Bodoh kan. Hari ni akak victim blaming 100%. Dah la si Daud Kim tu bukan close acquaintance pon dengan mangsa. Hapo pelik perangai manusia.
Quote MeghanK 25-8-2020 12:35 PM
video eksplenesyen beliau kat sini..kejadian berlaku sebelum beliau convert

[youtube]wWRb79sCP-c[/youtube]
Quote kaoru44 25-8-2020 12:38 PM
MeghanK replied at 25-8-2020 12:35 PM
video eksplenesyen beliau kat sini..kejadian berlaku sebelum beliau convert

Baru tgok..mmg dia tgh mabuk..tp police report ada..n ppuan tu tarik balik..stuju trima maaf tu..tbe viral balik..
Quote epal21 25-8-2020 12:39 PM
Iols takde minat tengok youtuber mualaf ni tapi suami iols memang minat so kadang2 terpaksalah tengok juga.
Quote kaoru44 25-8-2020 12:40 PM
dua_chzy replied at 25-8-2020 12:33 PM
Bodoh kan. Hari ni akak victim blaming 100%. Dah la si Daud Kim tu bukan close acquaintance pon de ...

Agaknya dia pkr org tu famous xkn buat bnda bukan2..sedangkan zmn skrg yg dlm rmh..fmly sndri pun xleh pcaya sgt..pndai2 la jaga dri sndri..

Lihat semua komen(167)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-12-2022 03:49 AM GMT+8 , Processed in 0.101056 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top