CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Gaya Hidup Lihat artikel

'Gila' Tapi Menyeronokkan, Berani Main Badminton Di Tengah Laut?

25-8-2020 12:01 PM| Diterbitkan: Cari-Azza| Dilihat: 7284| Komen: 22|Original author: Oleh: Cari-Azza

Description: Peminat aktiviti laut, anda mahu mencuba sesuatu yang 'gila' dan menyeronokkan?



Peminat aktiviti laut, anda mahu mencuba sesuatu yang 'gila' dan menyeronokkan? 

Pengalaman yang sangat berbeza berbanding 'diving' dan 'snorkelling'. Malah, ia akan membuatkan anda berada di awang-awangan dan dalam masa sama 'fun' dengan aktiviti tersebut.

Ini dia, bermain badminton di tengah laut!


Foto : IG

Kedengaran aneh, namun sebuah resort di Pulau Redang menawarkan pengalaman luar biasa yang pastinya akan diingati sampai bila-bila oleh peminat badminton dan laut.


Difahamkan resort tersebut berkolaborasi dengan sebuah Persatuan Badminton bebas yang tampil dengan tema ‘Shuttle at Sea’.



Pastinya ia membuatkan adrenalin anda berdegup laju untuk mengawal pukulan bulu tangkis serta kekal dengan kepantasan selamat ketika di gelanggang.


Foto :IG

Jika anda sukakan cabaran, bolehlah mencubanya. - CARI

1

Bagus
1

Marah
1

Terkejut
1

Sedih
1

Lawak
1

Bosan

Friends Rank (6 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Boomibulat 25-8-2020 12:11 PM
Bukan dekat laut angin kuat ke..jenuh nak kutip shuttlecock jatuh dlm laut
Quote Artemesiaa 25-8-2020 12:49 PM
Baguslah ada aktiviti tambahan ditawarkan dah panas berpeluh2 boleh terus terjun berendam dalam laut pulak
Quote CiliPadiSedap 25-8-2020 02:30 PM
kalau dpt backhand cm taufik hidayat kt muka sista vokuru tu sedap juga
Quote husna_amal 25-8-2020 03:20 PM
Ok lah tu. Mana tahu boleh jadikan tarikan buat pelancong.
Quote gadget 25-8-2020 03:57 PM
wow challenging



Quote saviour_09 25-8-2020 04:00 PM
smash je tiruk laut, smash je tiruk laut

shuttlecock ke mana

player ke mana



Quote supernaturalee 25-8-2020 05:17 PM
kt laut main pakai baju seluar katuk apebenda

speedo lh ngam



Quote Orix 25-8-2020 09:49 PM
rs cm Runningman penah buat mcm ni
Quote any42 26-8-2020 01:13 AM
wah mcm best. tp xpening ke dok lompat2 dlm msa sma 'court' tu bgoyang2 bobbed up & down dgn wave air laut smua.
Quote Normabaru 26-8-2020 02:18 AM
Tunggu atas udara punya game plak. Hehehhe
Quote TomyamPuteh 26-8-2020 08:55 AM
Nmpk best tp ngeri
Quote ninjago 26-8-2020 12:20 PM
pastu kalau ada shuttlecock masuk laut jgn lupa amik balik.. kesian ikan2 nanti tercekik igtkn food
Quote az20 26-8-2020 03:42 PM
wow..
Quote belacan_gurl 5-9-2020 02:04 AM
Woww bestnya....tapi dalam byk2 pulau...I mmg suka pulau redang best sgt ...malam2 ada bunyik muzik nyanyi2...kita berjalan mlm2 satu kuarga x pakai selipar... meriah bagi I...
Quote MissVixen 5-9-2020 08:24 AM
Angin kuat mana nak kawal shuttecocknye. Jangan biar je benda tu dalam air. Pencemaran sampah sarap nanti.
Quote Scheherazade 5-9-2020 11:59 AM
Menarik tp xmo la.
Quote Hwa85sky 8-9-2020 03:06 AM
https://shrinke.me/Angry
Quote BoongaKertas 11-9-2020 10:13 AM
cepatlah covid ni ada vaksin..iols nak jelajah pulau balikkkkk
Quote siputpepel 11-9-2020 11:02 AM
ni konsep kalau jatuh dalam laut terus berenang ya ketepian pantai

Lihat semua komen(22)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-10-2022 11:09 PM GMT+8 , Processed in 0.072955 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top