CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Gosip Socmed Lihat artikel

"Muzik Kita Menuju Jahanam Dengan Lagu Sampah Nabila Razali" - Netizen

25-8-2020 11:54 AM| Diterbitkan: Cari-Azza| Dilihat: 20180| Komen: 129|Original author: Oleh: Cari-Azza

Description: Rentetan video muzik lagu Peluang Kedua oleh Nabila Razali mencapai tontonan 4 juta dalam tempoh empat hari dilancarkan di YouTube, segelintir warganet berasa kesal dengan trend tersebut. (setakat art ...




Rentetan video muzik lagu Peluang Kedua oleh Nabila Razali mencapai tontonan 4 juta dalam tempoh empat hari dilancarkan di YouTube, segelintir warganet berasa kesal dengan trend tersebut. (setakat artikel ini ditulis, ia hampir mencapai 5 juta tontonan)

Ini kerana ia seolah-olah menyatakan kualiti lagu dinilai menerusi jumlah tontonan semata-mata. Maklumlah, ianya dilancarkan secara komersial dengan penampilan penyanyi rap yang menjadi kegilaan remaja, MK K-Clique membuatkan ianya 'hype' untuk ditonton berulang kali berbanding video muzik lain.

Jadi, betullah muzik kita menuju jahanam?


Foto :Twitter


Rata-rata bersetuju dengan pendapat tersebut dan beranggapan kualiti yang dikehendaki segelintir artis baharu adalah ianya mendapat jumlah tontonan tinggi. Jadi, tiada masalah dengan rentak atau lirik lagu.




Foto : YT


Foto : Twitter

Pelbagai pendebatan antara warganet bermula dengan menumpang tuah MK, muzik Rap di tengah-tengah lagu sentimental, lirik yang menunjukkan wanita itu psiko dan macam-macam lagi.


Foto : Youtube

Namun, ternyata ia tidak menghalang ramai peminat menyokong Nabila Razali hingga ada yang memintanya membuat lagu baharu lagi.

Jadi, bagaimana? Adakah generasi sekarang yang tidak mempunyai cita rasa atau kita yang 'lama' ini sudah ketinggalan zaman? - CARI
1

Bagus

Marah
1

Terkejut

Sedih

Lawak
2

Bosan

Friends Rank (4 people)

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Andyscenes 25-8-2020 11:55 AM
lagu ok la, tapi ttbe ada rapp dalam lagu tu, pastu mcm tergantung je lagu rapp tu. mcm x masuk
Quote Orix 25-8-2020 12:11 PM
eh hello, muzik video nabila tu ad kelas ok.. way way way way way muchh much much much better dari muzik video penyanyi bernombor negara yg dah berpuluh tahun buat muzik video tapi oh sedihhhhh, kulit album pun mcm arkitek pegi tgok site..........

video klip nabila yg pematah hati pun jauh berkelasssss walaupun shooting dekat pavilion jugak... ko tgok penyanyi bernombor punya muzik video shooting kt pavilion rupa apa

Sah ko buta seni dekkkkkk
Quote syidasaleh 25-8-2020 12:18 PM
Penangan MK ni. Kan ramai bbnu minat dia
Quote nazzse 25-8-2020 12:34 PM
Diakui dia & her team pandai curi peluang bebda tengah hype
Quote limaupurut20 25-8-2020 12:39 PM
video klip dia best la..meleleh air hidung aku..maap tokti punya MV x best
Quote naksedap 25-8-2020 12:41 PM
Semoga nabila razali menjadi seniwati Malaysia yach
Quote immaryjane 25-8-2020 12:44 PM
Lagu dah keluar lama jugak kn? Baru ade vid clip?
Mcm bkn style nabila and team je, dia asal nk kluar lagu, kne ade gimik, dh standby nk count view kt utube pastu hari2 update brpe juta
Hbis selame ni, org dgr lagu dia kt utube tak ade official vid clip la ea
Rase mcm dh brpe bln dgr org kutuk2 part dia tercekik biji motan mase nyanyi lagu ni. Pelik plak baru ade official vid clip.
Malas nk menyumbang view so i tnya kt sini je lah
Quote immaryjane 25-8-2020 12:50 PM
Orix replied at 25-8-2020 12:11 PM
eh hello, muzik video nabila tu ad kelas ok.. way way way way way muchh much much much better dari m ...

Tk dinafikn, bbnu klu bab vid clip mmg number one. Tk kisah la lagu best ke tak. Nmpk effort tu
Tp tokti alahaiiiiiiiii bertahun2 vid clip tk pernah ade yg wow. Mangement dia mmg buta hati buta mata kot.
Bab Tiktok reti plak ikut hype
Quote lasagna 25-8-2020 01:01 PM
kan dah bg tau dulu, baik kau berlakon jer laa dari menyanyi. nak gak menyanyi jd pilihan.
haaa ni dah mendapat plak dgn lagu sampah plak.. mmmm kesian kau dik.
Quote Orix 25-8-2020 01:04 PM
immaryjane replied at 25-8-2020 12:50 PM
Tk dinafikn, bbnu klu bab vid clip mmg number one. Tk kisah la lagu best ke tak. Nmpk effort tu
T ...

tgok jela album baru dia punya kulit album gi mana...........

dh berpuluh tahun pun x reti2 nk hire creative team.....
Quote makton 25-8-2020 01:10 PM
nabila ni mnyanyi mmg tak sedap, tp lagu dia best. and dia pandai cari peluang utk curi hype netizen
Quote dudaberhias 25-8-2020 01:11 PM
Orix replied at 25-8-2020 12:11 PM
eh hello, muzik video nabila tu ad kelas ok.. way way way way way muchh much much much better dari m ...

jangan lupa album heshe pun siap ada sanitizer... tinggal nak bubuh corona jah dalam tu...
Quote PocongTerbang 25-8-2020 01:12 PM
Zmn skrg ni,nak buat mv memang kena kreatif and menarik. Zmn mv nyanyi2 kat kawasan rumah terbiar dah lama berlalu. Nabila and her team ni pandai.buat mv nice pastu ada mk yg mmg tgh hype skrg ni,mmg naiklah views mv.
Quote ashcroft86 25-8-2020 01:17 PM
Orix replied at 25-8-2020 12:11 PM
eh hello, muzik video nabila tu ad kelas ok.. way way way way way muchh much much much better dari m ...

Louderrrrrr sis!
Quote izat123 25-8-2020 01:19 PM
immaryjane replied at 25-8-2020 12:44 PM
Lagu dah keluar lama jugak kn? Baru ade vid clip?
Mcm bkn style nabila and team je, dia asal nk kl ...

Lyric video dah keluar dulu. Tu pun dia terpaksa release full song with lyric video awal sebab dah ramai sangat orang cover. Tu sebabnya mv ni lambat kot. Lagu ni okay je cuma part mk tu tak perlu pun lol
Quote danieladam 25-8-2020 01:19 PM
Ingatkan karatz diva diva je nak compare retis diorg dengan tok ti.

Ternyata karatz nabila razali juga x mau kalah. Nak compare jugeks dengan tok ti.

Back to topic, iols rasa ok je cik nab nak nyanyi ke nak brlakon pon, dah ada demand, teruskan je la. Lagu2 dia pon nak menghiburkan je kan. Bukan nak cabar vokal bagai. Kalau dh smua nak jerit2 sapa nak nyanyi lagu2 bubbly mcm amy mastura.
Quote qqOfficial 25-8-2020 01:22 PM
immaryjane replied at 25-8-2020 12:44 PM
Lagu dah keluar lama jugak kn? Baru ade vid clip?
Mcm bkn style nabila and team je, dia asal nk kl ...

peluang kedua release masa PKP awal2 dulu chuols... tak sempat sheols nak buat vdeo klip bagai... sbb PKP ...katanyehhh

but then, its still strategi gak.... biar lagi tu keluar dulu...then kaut juta2 view...lps tu keluar dgr mv kebaboom...lagi tambah juta2 view.....pandai marketing sheols nih....


Quote qqOfficial 25-8-2020 01:24 PM
actually sedap2 jahh single2 nabila ni

pematah hati, vroom vroom peluang kedua...even 1st single sheols dulu pun catchy jah....cuma yg pemenatt rengsekkk sbb sheols takleh nyanyi ...sumbang, out of tune....tu yg geremmm tu...lagu dah best...tp penyanyi nan hadooo

bygkan pematah hati boleh dizapinkan lagi, vroom vroom di KPOPKAN OLEH HAN BYUL, di ala2 jazzkan oleh kak shila amin,,,, meletop yachhh hasil gubahannyaaa...arrangementnyaa...
Quote shaiy 25-8-2020 01:29 PM
tengok sbb MK tak eh?

Lihat semua komen(129)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

23-5-2022 10:03 PM GMT+8 , Processed in 0.077153 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top