CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Ibu Neelofa Tak Kisah Calon Menantu Mualaf Tapi...

24-8-2020 02:30 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 25371| Komen: 92

Description: Bercerita mengenai Neelofa yang masih bujang, ibunya, Datin Noor Kartini Mohamed Noor percaya Tuhan ada rancangannya sendiri.
Bercerita mengenai Neelofa yang masih bujang, ibunya, Datin Noor Kartini Mohamed Noor percaya Tuhan ada rancangannya sendiri.

Katanya, dia tidak kisah sekiranya usahawan, aktres dan pengacara itu memilih mualaf sebagai calon pasangan hidup.




“Dari segi pemilihan menantu, saya tidak melarang anak jika mahu memilih suami yang mualaf sekalipun, cuma saya hanya risau jika anak tak boleh menjalankan tanggungjawab yang besar untuk membimbing mualaf itu,” jelasnya kepada Utusan Malaysia.

Berkongsi sedikit kisah perjalanan karier anaknya itu, Kartini akui pada mulanya agak tertekan apabila Neelofa menjadi perhatian orang ramai dan menyifatkannya antara dugaan terbesar perlu dihadapinya.

“Pada mulanya memang agak tertekan apabila Neelofa menjadi terkenal kerana ramai membuat cerita yang bukan-bukan.

“Tetapi makin lama, kami sekeluarga belajar untuk buang yang keruh ambil yang jernih daripada setiap perkara yang berlaku. Sebagai keluarga kami dapat membezakan mana cerita yang betul dan mana satu fitnah,” katanya.



Kredit foto: IG Neelofa

Pun begitu, dia akui apabila anak-anak menjadi perhatian masyarakat, ia memberi impak positif kepada mereka iaitu menjaga tingkah laku dan lebih berhati-hati sebelum melakukan sesuatu. - CARI
1

Bagus
2

Marah
1

Terkejut
1

Sedih
2

Lawak
5

Bosan

Friends Rank (12 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote cmf_premierleag 24-8-2020 02:34 PM
bagi hint kt tok ishak ke
Quote krustykrab 24-8-2020 02:36 PM
X yah kawin la ....
Quote reenz013 24-8-2020 02:41 PM
ni pun jd berita ke
Quote Kuasaberganda 24-8-2020 02:47 PM
green light for hans ke?
Quote mieymiey 24-8-2020 02:50 PM

Khennnnnz?
Quote lolipopbiru 24-8-2020 02:55 PM
Edited by lolipopbiru at 24-8-2020 03:29 PM

adakah lofa dan mamatini tgh cover sesuatu? rasanya bkn hans tapi puriz. sengaja mungkin sebut psl mualaf supaya org tak boleh hidu hubungan lofa dan puriz.. lofa pn skrg hari hari buat igs sengaja tunjuk part kaki dia yg dah berstokin panjang sjk kenal puriz
Quote ~boolean 24-8-2020 02:57 PM
sejak akhir2 ni lopa nampak lagi tua dari umur..

nampak muda sikit aja dari mamatini..
Quote Hypothetically 24-8-2020 02:59 PM
Sbb tu malas nak komen gossip dgn pu, lame and nothing new.
Quote sharlenetexas 24-8-2020 03:31 PM
Mamatini nak menantu raja ke?
Quote green0 24-8-2020 03:39 PM
~boolean replied at 24-8-2020 02:57 PM
sejak akhir2 ni lopa nampak lagi tua dari umur..

nampak muda sikit aja dari mamatini..

Exactly! Ingtkn iolls sorang je perasan! Haha
Quote zuuu 24-8-2020 03:40 PM
Gambar first tu aq xleh beza gambar lofa ke gambar mak dia...
Quote lolipopbiru 24-8-2020 03:47 PM
tapi baru perasan kenapa skrg muka lofa nmpk bengkak sikit. penangan bahagia kot. ketara nmpk chubby part hidung dgn pipi
Quote gelas_pelastik 24-8-2020 03:47 PM
maknya lg cantik
color mata tu ori kan
Quote slyfynx 24-8-2020 04:42 PM
So kene ape ni?
Kene semua bertukar jadi muallaf ke?
Quote 150997 24-8-2020 04:45 PM
cantek mata mamatin
Quote fazila17 24-8-2020 04:49 PM
Apa2 je la makcik

Quote LembingDayanti 24-8-2020 04:53 PM
mati mati aku ingat mak dia nak cakap  Tak Kisah calon Menantu Mualaf tapi.... Kena Potong (Sunat) hahahahhahaha
Quote siputpepel 24-8-2020 04:58 PM
moga lopa jumpa jodoh yang sekufu
Quote fishcracker 24-8-2020 05:52 PM
Janji khaaaaayeee khuens acik tini....kaching!!

Lihat semua komen(92)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-2-2023 12:32 PM GMT+8 , Processed in 0.140002 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top