CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Berat Naik Mendadak, Awie Takut Tengok Badan Sendiri

23-8-2020 04:22 PM| Diterbitkan: Cari-Saiful| Dilihat: 13090| Komen: 64|Original author: Oleh: Saiful

Description: Datuk Awie takut nak tengok bentuk badan sendiri akibat kenaikan berat badan yang mendadak.
Foto: Google

Datuk Awie takut nak tengok bentuk badan sendiri akibat kenaikan berat badan yang mendadak.

Katanya dia makan tanpa kawalan ketika tempoh Perintah Kawalan Pergerakan.


Akibatnya berat badannya mencecah 90 kilogram.

Namun penyanyi kumpulan Wings ini dapat menurunkan 10 kilogram selepas kebali megawal pemakanannya.



"Masa PKP berat badan saya memang naik mendadak. Saya rajin masak dan makan sendiri. Saya takut nak tengok muka dan badan. Saya tak boleh biarkan sebab badan jadi lemah. 

"Tapi sekarang saya mula jaga pemakanan, tak makan makanan berminyak," katanya kepada mStar Online. -CARI

2

Bagus
1

Marah
1

Terkejut
1

Sedih
1

Lawak
3

Bosan

Friends Rank (9 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • cikkittydiva

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote rosasen 23-8-2020 04:26 PM
sama la kita awie wehh hahahahah
Quote djzara81 23-8-2020 04:34 PM
Beza nau Awie dgn Amy Search. Rasanya dulu dia rajin angkat berat kann
Quote umbut 23-8-2020 04:57 PM
Apa susah.. buat bs cam bakyah..
Quote biskut_milo 23-8-2020 05:03 PM
Dia ni bukan gemuk ke dari dulu..?
Quote mongoose_kidz 23-8-2020 05:03 PM
aku baca caption awie tu mcm dlm citer hntu kak limah
adoi....syg ramai yg dah xde
Quote cha-cha 23-8-2020 06:09 PM
Daddy....
Quote Fettybombom 23-8-2020 06:38 PM
Sore awie ni merdu teringin nk dgr lagu baru dia
Quote cikkittydiva 23-8-2020 07:10 PM
Edited by cikkittydiva at 23-8-2020 07:56 PM

Selain berat badan.. abam awie kene la trim janggut tu... Aku rengsa tgk janggut dah memutih tu. Padahal bukan ler tua sgt pon.. haritu tgk kt stage 104 da nmpk atok sgt abam awie ni.. Tp dulu merembes jugak dia nih.. hahaha
Quote Lailerthee 23-8-2020 07:13 PM
biskut_milo replied at 23-8-2020 05:03 PM
Dia ni bukan gemuk ke dari dulu..?

I baru nk komen jugak
Quote YomiuriLandMae 23-8-2020 07:14 PM
dari dulu pun dia bkn mmg dah gundu ke.. time pkp lagi la kan dok makan je keje.. sbb heols pendek sbb tu obvious gundu.. kena kurgkan makan la.. and exercise..
Quote belilies 23-8-2020 07:48 PM
Takpe bam sawie. Tu tandanya bini jaga jaga baik.
Quote sukacactus 23-8-2020 07:57 PM
Awie ni sebab dia mmg jenis stout, senang gemuk dah la xtinggi
Mcm amy dia kecik molek
Quote salamon 23-8-2020 08:42 PM
Aku masih xleh brain camno si ratu leh kapel dgn heols.aku x tasty nengok awie jaman dia muda2 dulo
Quote nura19 23-8-2020 08:59 PM
Masa muda2 tasty jgk awie ni...
Quote ina_na 23-8-2020 09:13 PM
YomiuriLandMae replied at 23-8-2020 07:14 PM
dari dulu pun dia bkn mmg dah gundu ke.. time pkp lagi la kan dok makan je keje.. sbb heols pendek s ...

Bab kontrol makan ni la yg ssh kot.. Nak2 time pkp.. Lalu lalang kat fb,ig,tweet mcm2...
Quote ina_na 23-8-2020 09:14 PM
salamon replied at 23-8-2020 08:42 PM
Aku masih xleh brain camno si ratu leh kapel dgn heols.aku x tasty nengok awie jaman dia muda2 dulo

Sama la.. Bl dia org berdiri bersebelah sgt x sembang.. Hehehe
Quote haruslah 23-8-2020 09:17 PM
Awie msih ade wife ke skrg ni?
Quote budakpink 23-8-2020 09:19 PM
Ape susah awie.. Skrg kan semua bole janji ade duit.operate la ape lagi.. Pastu clim pakai prudok sendiri kehkehkeh
Quote sarahmirza 23-8-2020 10:29 PM
Berapa umur awie ni? Rasanya 40an kan...
Kenapa rupa atuk2 sangat?

Lihat semua komen(64)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-2-2023 12:20 PM GMT+8 , Processed in 0.102341 second(s), 51 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top