CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Gosip Socmed Lihat artikel

Maya Karin Banyak Darah Campuran 'Keliru' Apa Boleh Dan Tak Boleh Dipakai

22-8-2020 12:10 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 12993| Komen: 72

Description: Kecoh jadinya dengan isu 'cultural appropriation queen' dicetuskan Mira Filzah, baru-baru ini.
Kecoh jadinya dengan isu 'cultural appropriation queen' dicetuskan Mira Filzah, baru-baru ini.


Kredit foto: IG Ernie/Maya


Pelbagai pandangan diutarakan baik positif, mahupun negatif.

Turut tidak terkecuali beberapa selebriti seperti Ernie Zakri dan Maya Karin.


Kredit foto: Twitter

Mana tidaknya, takut jadinya apabila Ernie merancang untuk menggunakan tema Bollywood bagi majlis perkahwinannya nanti.



Kredit foto: IG Maya

Sementara itu, Maya Karin yang mempunyai pelbagai darah campuran turut meluahkan 'kekeliruannya' berhubung isu itu. - CARI


Bagus

Marah
1

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Friends Rank (1 people)

  • Terkejut

    Anonymity

ADVERTISEMENT

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote kiah_mai_pulak 22-8-2020 12:13 PM
ayoooooo maya pun mggelabah teksssss pasal ni.
Quote krustykrab 22-8-2020 12:13 PM
Mesti minachi tu dah malu besar
Quote KBW2 22-8-2020 12:27 PM
Tak payahlaaaaah
Quote Orix 22-8-2020 01:24 PM
Kelly ng tu perangai leluhur nauu
Quote RatuDunia94 22-8-2020 01:31 PM
Motif ernie zakri menepuk di air yg keruh?? Perlu ke keluar statement provok mcm tu pastu acah2 victim? Ingat kelakar??
Knp iols agak rengse dgn personality fake sheols yang konon2 cute n funny.. siap buat2 suara kartun.. sorry i dont buy that. For me sheols ttp "bitchy"..
Quote ~boolean 22-8-2020 01:33 PM
dia perli tu..
Quote Lailerthee 22-8-2020 01:43 PM
I sokong je artis and netizen perli blek minah tu biar dia sedar malaysia ni semua sambut baik culture org lain xya nak gelabah teks sgt
Quote dudaberhias 22-8-2020 01:46 PM
anyway sampai sekarang makhluk yang cetuskan cultural appropriation tu tak nak mengalah dekat twitter siap ajak geng2 bekap dia...
Quote bakingsoda 22-8-2020 02:41 PM
mesti set2 kpop acah woke tu sume CA kulu kilir, pujaan sendiri yg buat pandai pulak bekap. mana link acc twitter minachi tu? Appropriation dgn Appreciation pon takleh beza ke? bagi aku appropriation ni bila guna budaya orang buat bahan lawak/tak senonoh/stereotype dgn benda tak elok/utk kaut untung semata tapi ko tak suka pon dgn budaya tu. kalau pakai/tiru sbb suka/rasa cantik tu kira appreciation la kan
Quote shysari 22-8-2020 02:41 PM
Beza retis n artis semua isu nak provok
Quote siputpepel 22-8-2020 03:07 PM
wow maya, so untung, so much mix
Quote cruz2 22-8-2020 03:14 PM
Maya 'part' jer ke malay??gituhh
Quote cmf_premierleag 22-8-2020 03:26 PM
Edited by cmf_premierleag at 22-8-2020 03:27 PM

aku bukan nk ckp psl MK...tp aku tgk stok2 kacukan yg bangga sgt dgn mixed blood bagai ni,
ujung2 ms beli rumah nak gak claim diskaun 7% bumiputra bagai
tu blom lg nak gal claim hak keistimewaan bumiputra yg lainlain
ngaku je la melayu nusantara
Quote cmf_premierleag 22-8-2020 03:26 PM
RatuDunia94 replied at 22-8-2020 01:31 PM
Motif ernie zakri menepuk di air yg keruh?? Perlu ke keluar statement provok mcm tu pastu acah2 vict ...

i pun rasa ernie tu bitchy
sbb muka tak siap, so terpaksa la buat perangai acah2 disukai ummah
Quote mizkajura 22-8-2020 03:44 PM
Bother bother bother sgt la bai
Quote mizkajura 22-8-2020 03:44 PM
Tak yah berbaju la nok. Freedom gituuuu hahahahaha hanattttt
Quote minah_selekeh 22-8-2020 06:20 PM
Maya cuma nak bagitau kita dia ada lotsa mix.. We don't care, Maya. Ko dah sendu.
Quote Fly_over 22-8-2020 06:28 PM
tak yah keliru sgt maya. semua hang boleh sarung..
Quote Shirley23 22-8-2020 07:32 PM
Menyibuk jer si senduk tu. Masa zaman underrated sheols dulu, aku minat lah jugak ernie ni. Tapi sejak dah popular ni, over pulak perangai sheols. Jangan kau sejuk membeku macam dulu sudehhh

Lihat semua komen(72)

ADVERTISEMENT


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-8-2022 06:16 AM GMT+8 , Processed in 0.070936 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top