CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

'Marah Sangat Mira Filzah Pakai Pakaian Masyarakat India, Aku Pakai Baju Kurung OK Je'

21-8-2020 12:24 PM| Diterbitkan: Lilrose| Dilihat: 11331| Komen: 32|Original author: Oleh: LilRose

Description: Tidak berdiam diri apabila dikecam mengeksploitasi pakaian tradisional pengantin wanita masyarakat India, Mira Filzah tampil memohon maaf secara terbuka.
Tidak berdiam diri apabila dikecam mengeksploitasi pakaian tradisional pengantin wanita masyarakat India, Mira Filzah tampil memohon maaf secara terbuka.



Terdahulu, seorang pelayar Twitter menyindir pelakon itu meraih keuntungan apabila menyarung busana Lehenga itu.


Kredit foto: Twitter

Mira bagaiamanapun tampil menjelaskan dia tiada sebarang niat mengguris hati mana-mana pihak, sebaliknya berbuat demikian kerana minatnya sendiri terhadap filem dan lagu Hindustan.



Kredit foto: Twitter

Dalam masa sama, segelintir pengguna menyifatkan tiada yang salah dengan perbuatan aktres itu.


Kredit foto: Twitter

Malah, orang India sendiri mengakuinya dan bangga apabila mengenakan baju kurung tanpa dikecam. - CARI
2

Bagus
2

Marah
1

Terkejut
1

Sedih
1

Lawak
1

Bosan

Friends Rank (8 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

ADVERTISEMENT

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote LadyCarefree 21-8-2020 12:42 PM
Berapa banyak thread pasal mighar isu sama
Quote fly_in_d_sky 21-8-2020 12:45 PM
topik panas .. ada baca kat twitter ....
ni takde kerja cari kerja ...
Quote sharlenetexas 21-8-2020 01:00 PM
Rokol tu apa? Roll call?
Quote belilies 21-8-2020 01:21 PM
Yahampunn.... Sedangkan pavi share masakan india ngan non indian pun deyols kecoh. Pakai costume deyols pun tabley? Gila.
Quote Normabaru 21-8-2020 01:22 PM
Tetibe rasa this is all just a marketing gimmick.. Free promo utk lens tu.acik india tu pon nobody ja.. Gigih plak si miwa ni nk mntk maaf bagai.. Mmg polite dr dlu ke.. Go minta maaf kt retis laki yg smpi sedih jiwa kacau depression sbb ko nak kawen ok? Hahaha

#normabaru
Quote Kurex 21-8-2020 01:30 PM
Gosip sampah utk artis paling sampah
Quote 3480 21-8-2020 01:33 PM
Pakai la apa pon miwa.. asalkn tutup helokk...

Aku bkn karat miwa na

Apa tu drama dia sweet apa benda tu pon x pnh tgk iklan2 tgk la.. dh lalu lalang dpn mata
Quote adelea 21-8-2020 01:59 PM
india tu bangang je ,motip tetiba meratip mira suh citer pasal culture india ...

pi mampossss !! india india sakai kat malaysia ni
Quote Nana_Man 21-8-2020 02:09 PM
Aku cuma tak suka part cucuk hidung tu... very ugly kalau non-indians yg buat.
Quote djzara81 21-8-2020 02:28 PM
Edited by djzara81 at 22-8-2020 03:40 PM

Org Melaka kalo kahwin ada yg buat majlis berinai sambil tukar2 baju ikut pelbagai adat resam. Sepupu & kawan aku kt Melaka masa majlis berinai pakai Indian saree, kebaya nyonya, cheongsam, gown org Portugis & Japanese kimono. Tu semua jadi kenangan manis bergambar bersama family & close friends. I dont see any wrong about this. Yg condemn ckp cultural appropriation tu sgtlah shallow minded.
Quote Jorja 21-8-2020 03:25 PM
Cantiknya dia.. nyesal tak sarung sari dolu
Quote buapakperut 21-8-2020 04:38 PM
seriusly that heavy lehenga complete with pemegang bas kat idung just for lense photoshoot? too distracting
Quote Belibis 21-8-2020 07:49 PM
Memang patut kena kecam punnnn..gigih nak ikut keling,sampai cucuk2 idung.
Setakat ikut gaya pakaian ok lagi laa.
Quote Nham22 21-8-2020 08:21 PM
Perasanlah nak jd kareena kapoor... Sampai idongpob pakai subang.. Burukss ok... Hidong kalau mancong xpa... Ni kronik sinus adelah..
Quote unta2 21-8-2020 08:47 PM
yang kavitha kaur tu bertahun2 tetiap kali raya ngan raya haji pakai baju melayu..siap ziarah kubur tu.. culture appropriation apa plak.. ntah kubur sapa yg dia pi amik gambar pon tataulah...
Quote apedehal 21-8-2020 09:59 PM
Aku paling menyampah dekat alicia bugil yg mencapub sokmo acah2 woke tu..da la selalu bias dgn isu2 dia nak mncapub tu..perasan bagus sgt..ok done menyampah. Xberkenan dgn migha ni yg aseklah nk berboliwud kan..mendapatlah
Quote lavendernovella 21-8-2020 10:06 PM
Pernah lah adik saya pakai punjabi suit (yg plain jer takder bling2 pun) naik lrt ke office , dalam lrt kena sound dgn wanita dari kaum itu.

Boleh tak? {:nose

So tak pelik lah apa yg mira kena...
Quote mijot 22-8-2020 04:51 AM
bagus la mira pakai, dia tolong promot budaya kaum india..
tp rimas tgk mira pakai subang tu...iklan lens tp bila tgk gambar, subang kt hidung tu jd perhatian dlu..
Quote TomyamPuteh 22-8-2020 07:07 AM
Melayu2 ni sibuk la nk bertema boliwud. Hindu2 ada ke yg buat tema melayu?

Lihat semua komen(32)

Kategori Berkaitan

ADVERTISEMENT


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

17-8-2022 03:19 PM GMT+8 , Processed in 0.180229 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top