CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Hidayah Dituduh Tak Sedih Dengan Kematian Abam Bocey

20-8-2020 10:44 AM| Diterbitkan: Cari-Saiful| Dilihat: 21172| Komen: 125|Original author: Oleh: Saiful

Description: Hampir enam bulan Abam Bocey meninggal dunia. Macam-macam terjadi selepas pemergian pelawak ini.
Hampir enam bulan Abam Bocey meninggal dunia. Macam-macam terjadi selepas pemergian pelawak ini.

Baru-baru ini balu arwah meluahkan rasa terkilan sebab ada pihak yang mendakwa dia seolah-olah tidak pernah bersedih dengan kehilangan suami.



Walau bagaimanapun dia sedikit pun tak terkesan dengan kata-kata negatif tersebut kerana tak ada siapa pun faham apa beban perasaan yang ditanggung.

Bukan itu sahaja, Hidayah juga berpegang dengan pesanan Abam supaya tidak mengendahkan kata-kata orang lain.



"Ada orang berkata aku tak sedih dengan kematian suami. Tak mengapalah, cakaplah apapun, Allah maha mengetahui segalanya.
 
"Ingat lagi pesan arwah suami 'sayang, biarlah apa pun orang nak kata kita, mereka bukan bagi kita makan, janji kita dengan cara kita, jangan berhenti berdoa Allah sentiasa ada bersama kita',"luahnya melalui Instagram.

Kredit:IG
Tambahnya kesedihan yang dirasai tidak perlu ditayang pada umum.

"Kesedihan tak perlu ditunjuk-tunjuk. bersedih (selain takut kerana Allah), tidak diajarkan dalam agama. Bahkan kita banyak menemui ayat mahupun hadis yang melarang kita untuk bersedih," tambahnya. -CARI

2

Bagus
1

Marah
2

Terkejut
1

Sedih
2

Lawak
2

Bosan

Friends Rank (10 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • hinata_holic

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

ADVERTISEMENT

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote kaoru44 20-8-2020 10:48 AM
Pelik la netizen2 skrg..xkeje gamaknya..
Duk merata g komen2 kat ig org..
Sedih pun xkn nk meratap meraung tnjuk dkt org..
Kan kata xredha plak..dia ada ank..kena la kuat utk ank..
Quote putericahaya999 20-8-2020 10:51 AM
Kuat semangat dia
Dia xda laa nampak educated
Tapi dia seorang yg bijak control emosi...x over
Quote Nana_Man 20-8-2020 11:05 AM
Bawang nya mulut yg ckp gitu. Mgkn dayah nye air mata berbaldi2 dah.
Quote djzara81 20-8-2020 11:08 AM
Hanya empunya diri yg tau kesedihan. Bagus lah Dayah move on. Smpi bila nk bersedih kan?
Quote newyork 20-8-2020 11:11 AM
Netizen nak dia meratab hiba mcm ali susun tu agaknya hahahah
Quote KIM.K 20-8-2020 11:13 AM
Makin lawa dia masa laki ada kepam ja..
Quote amyza 20-8-2020 11:15 AM
Dah suami meninggal takkan nak meratap hiba berpanjangan. Kenalah bangkit, carik duit utk kelangsungan hidup dia dgn anak. Harta suami ntah dah habis kira/hitung by ali ke belum lagi nak tolak mana yg patut dulu. Rumah kena bahagi 2 dulu baru boleh kasi balu kot
Quote sarah82 20-8-2020 11:54 AM
Aku te gok.. Dia usaha cari rezeki utk dia dan hamzah.. Ali susun hamjad tu bila nak siap susun?
Quote kuzaime 20-8-2020 11:55 AM
Orang nak tengok dia sedih tahap macam mana? Nak kena upload video meratap tiap2 hari ke baru nk cakap dia sedih? Macamlah dgn meratap anak dia akan kenyang, dgn meratap celik2 aje mata ada duit setimbun sebelah dia..pelik2 aku dgn org yg suka komen bukan2 ni
Quote KBW2 20-8-2020 12:04 PM
Edited by KBW2 at 20-8-2020 12:05 PM

Sapa yang cakap tuh? Kalau sekor dua cakap perlu ke masuk otak kemudian merintih? Tak pahamlah mentaliti lembek camni.
Perlu ke susah-payah nak jelaskan itu dan ini? Kosser
Quote KBW2 20-8-2020 12:05 PM
Aku kalau orang cakap camtu lagilah aku post gambar happy2 dengan anak-anak, tak kuasa aku nak recognize suara-suara langau ni semua.
Quote KBW2 20-8-2020 12:08 PM
Jangan sikit-sikit nak merintih kat public, lama-lama orang menyampah.

Dahlah zaman sekarang suka jadi terpaling mangsa, demi secebis perhatian.
Quote KBW2 20-8-2020 12:10 PM
Tapi dia nampak makin lawa, makin kurus juga. Mungkin dulu tertekan dengan keluarga mertua sekarang dah bebas. Kehkehkeh
Quote jerukkedondong 20-8-2020 12:17 PM
Teruskan kehidupan dayah..
Jaga Hamzah elok2..
Pedulikan cakap2 manusia..
Allah ada bersamamu
Quote duricinta 20-8-2020 12:19 PM
Tkkn nk goreng cempedak sambil bejujuran air mata..
Quote Syd 20-8-2020 12:19 PM
Lepas ni ada lah tuu org royak pulak.

Dah cantik2 ni skrg, ada jantan baru ker
Quote barfi 20-8-2020 12:20 PM
duricinta replied at 20-8-2020 12:19 PM
Tkkn nk goreng cempedak sambil bejujuran air mata..

Hahahahaha
Quote fizamn 20-8-2020 12:22 PM
Itu namanya kehidupan mesti diteruskan...haiyooo...
Quote naksedap 20-8-2020 12:24 PM
KBW2 replied at 20-8-2020 12:10 PM
Tapi dia nampak makin lawa, makin kurus juga. Mungkin dulu tertekan dengan keluarga mertua sekarang  ...

Aku Rasa camtu gak. Dulu nampak kepam Jah. Skrg Makin glowing n manis. Mungkin dulu banyak makan hati, nak luahkan Kat suami Kang, family suami pulak kan.

Lihat semua komen(125)

ADVERTISEMENT


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

12-8-2022 05:39 PM GMT+8 , Processed in 0.071495 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top