CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Abu Syafiq Kecam Aliff Syukri Sombong, Dakwa Resort Tiada Kelulusan Rasmi?

19-8-2020 03:24 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 9643| Komen: 28

Description: "Lipas, darah dan sampah 'mata lalat' sahaja yg tajam. Tegur lah dengan baik."
"Lipas, darah dan sampah 'mata lalat' sahaja yg tajam. Tegur lah dengan baik."


Kredit foto: IG Aliff/Abu Syafiq


Nampaknya, semakin ramai tampil memberi pandangan berhubung isu yang berlaku di resort Datuk Seri Aliff Syukri, baru-baru ini termasuk Ustaz Abu Syafiq.

Menerusi hantaran di Instagram, Abu Syafiq memberi teguran supaya tidak memburuk-burukkan perniagaan orang lain dengan mendedahkan keburukan mereka.


Kredit foto: IG Abu Syafiq

"Perbuatan memburuk-burukkan perniagaan orang lain dengan membuka aib sedangkan anda boleh tegur secara harmoni adalah amalan yang perlu dijauhi," tulisnya.


Malah, dalam hantarannya sebelum itu Abu Syafiq mengecam tindakan Aliff sebagai sombong walaupun tidak menyebut gerangan individu tersebut memandangkan mereka ada sejarah 'saman-menyaman' sebelum ini.

Lebih panas, dia mendakwa rumah penginapan berkenaan tidak memiliki kelulusan rasmi.


Kredit foto: IG Abu Syafiq

"Malulah jadi jutawan berlagak sombong hina pelanggan buat fintah sana sini," ujarnya. - CARI


3

Bagus
2

Marah
3

Terkejut
2

Sedih
2

Lawak
2

Bosan

Friends Rank (14 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote BoongaKertas 19-8-2020 03:29 PM
Allah, even nasihat dia ni bagus kdg2 tp susah nak melekat di jiwa iols
Quote Perawankota 19-8-2020 03:30 PM
Adoi ustaz ni pon sibuk je
Quote husna_amal 19-8-2020 03:32 PM
Takde beza pun dengan abu syafiq ni.
Quote mizruncing 19-8-2020 03:42 PM
dia pnya cara tegur tu as sesorang ustaz sgt laa tak kena. beza dgn PU azman klu tegur orang
Quote TomyamPuteh 19-8-2020 04:09 PM
Ada je nk mnempel si abu syafiq ni kan
Quote Kurex 19-8-2020 04:10 PM
Untuk korang berdua, kurex ucapkan MADAFAKA FAKIYU!
Quote dino 19-8-2020 04:21 PM
Perawankota replied at 19-8-2020 03:30 PM
Adoi ustaz ni pon sibuk je

ustaz 3 suku pun sibuk
Quote Kuasaberganda 19-8-2020 04:50 PM
tak semua boleh mencapai kata sepakat harmoni tu.
Quote LembingDayanti 19-8-2020 04:52 PM
ustaz apo perli perli org weii weii... ada kelulusan jadi ustaz ke 2 x 5 ngan alipsukri?
Quote YomiuriLandMae 19-8-2020 04:56 PM
aku syorkan ustaz kacang ni cuba tgk dr zulkifli ex-mufti wilayah cara bertutur kata penuh dgn berhikmah..

ini xde lain nak carik jalan nak femes cepat la ni selagi bole.. atas kapasiti ahli agamawan katakauuu..
Quote Rogue98 19-8-2020 04:58 PM
Kalau x mampu nasihat elok2 diam jer lah. Attention seeker Abu Shafiqah ni lah..
Quote Budakmomok 19-8-2020 05:41 PM
Banyak masa lapang
Quote djzara81 19-8-2020 08:32 PM
Masih tak bole move on tgk video ustaz Abu marah Sajat pi umrah tu. Sorry la pak ustaz, aku rasa setad x layak tegur org sedangkan diri sendiri pon x betul.
Quote Carcosa 19-8-2020 09:01 PM
BBNU sgt, Ustaz ckp ber wei-wei.
Geli.
Quote Knowlee 19-8-2020 09:10 PM
Nampak darah kat cadar, lipas yg obviously dlm peti ais, itu pun dikatakan mata lalat? Dah tu apa yg mata lebahnya? Kita bayar untuk menginap, of course kita expect serba serbi bersih.
Quote bulanbulat 19-8-2020 10:19 PM
Ustaz ni pelik lah
Quote mrsLucky 19-8-2020 10:30 PM
Knowlee replied at 19-8-2020 09:10 PM
Nampak darah kat cadar, lipas yg obviously dlm peti ais, itu pun dikatakan mata lalat? Dah tu apa yg ...

Euuuuu disgusting...
Quote namieamuro 19-8-2020 11:05 PM
euw same je dedua ekor ni..motip org mcm jantan tonggang agame ni yg di highlight..dh menang saman jota2 lom? sembang kari je mampu
Quote Burong_Hantuk 19-8-2020 11:53 PM
Choyyyy la belut electrik

Lihat semua komen(28)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-7-2022 12:29 AM GMT+8 , Processed in 0.084189 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top