CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Usop Sentap Dilabel Penyanyi Kampung?

18-8-2020 01:36 PM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 15568| Komen: 95

Description: Usop,22 tak pernah patah semangat walaupun dilabel sebagai penyanyi kampun dan tiada rupa paras
Usop,22 tak pernah patah semangat walaupun dilabel sebagai penyanyi kampun dan tiada rupa paras

Naib juara program Mentor Milenia 2017 itu bangkit mebuktikan bakatnya dengan menyertai Big Stage 2020.



"Jangan menilai saya dari segi rupa paras, sebaliknya lihatlah bakat. Ada sesetengah netizen beranggapan saya penyanyi kampung. Kenapa, penyanyi kampung tidak boleh berjaya ke?

"Saya mahu membuktikan saya bukanlah 'kekampungan' sangat. Dengan menyertai program Big Stage 2020, saya mahu orang menilai saya bukanlah penyanyi biasa-biasa.

"Diakui, rezeki saya kurang menyerlah disebabkan tiada rupa paras, tetapi saya mahu membuktikan semua ini bukan halangan menerusi pentas Big Stage 2020," katanya kepada BH Online.



Dalam masa yang sama Usop atau nama sebenarnya Muhammad Saiful Naim Muhd Noor tidaklah menyimpan harapan bergelar juara Big Stage 2020.

"Cuma saya berpegang prinsip buatlah sebaik mungkin. Apatah lagi, ramai yang rindu mahu lihat saya bertanding, jadi inilah masanya.

"Saya akui, undangan persembahan tidak banyak disebabkan pandemik COVID-19, jadi mengapa tidak menggunakan peluang ini untuk menyerlah," tambahnya.

Foto: IG
Usop juga berkongsi pengalamannya sebelum bergelar penyanyi.

"Sebelum menjadi penyanyi, saya sudah membantu mak berniaga nasi kandar secara kecil-kecilan.

"Dahulu, mak saya ada kedai, tetapi disebabkan hasad dengki orang, dia kini hanya berniaga di depan rumah.

"Saya berharap dapat membantu mak membuka kedai berniaga nasi kandar, suatu hari nanti. Manalah tahu ada rezeki selepas menyertai program ini." -CARI

1

Bagus
2

Marah
2

Terkejut
2

Sedih
2

Lawak
1

Bosan

Friends Rank (10 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote cikperiukkera 18-8-2020 01:46 PM
Dah mmg rupa & nama kampung so whattt?!!! #sokampung
Quote LembingDayanti 18-8-2020 01:48 PM
dia ni mmg takleh pegi pun. dah lama sejak zaman mentor tak abis2 gunakan alasan budak kampung. padahal budak kampung bersepah2 jadi handal. dia tetap tak berusaha nak baiki imej ke, belajar confident ke belajar english ke.. ewww
Quote Themilo 18-8-2020 01:48 PM
tips untuk stand out:

1. Pakai braces dek, luruskan sikit. boleh tanya dr Hafiz since chuols dalam pertandingan yang sama.
2. Dah lurus, pakai veneer untuk cover yang sompek.
3. Masuk gym, invest sikit.
Quote Kurex 18-8-2020 01:49 PM
Takpe... Kurex sentiasa menyokong bang ucop...
Quote naksedap 18-8-2020 01:52 PM
Patut letak Nama EUSOFF...Nampak urban sikit noo...polish rambut, dah leh jadi urban dah..Muka hang manehhh apa..syukorr cukup sifat noo
Quote YomiuriLandMae 18-8-2020 01:54 PM
dah mmg kampung pun kan.. setiap kali kau berckp mesti la nak guna loghat utara tu.. x ke kampung namanya tu???
Quote Fettybombom 18-8-2020 02:00 PM
Usop nmpk sejenis hepi2, tp mmg dia sentap dilabel kampung, bukn dia je sesape pon akn sentap sbb label tu mmg tujuan downgrade org lain
Memandangkn sifat keji org yg suka label2 ni xblh diubah, so usop buat dek je la.. Mcm nana,yg acah urban tu ade ke ramai peminat mcm dia
Even siti pon ada dilabel begitu tp smpi sekarang dia ttp no 1

So usop buat dek je xyah buat stemnt psl kg2 ni..
Quote Themilo 18-8-2020 02:03 PM
YomiuriLandMae replied at 18-8-2020 05:54 AM
dah mmg kampung pun kan.. setiap kali kau berckp mesti la nak guna loghat utara tu.. x ke kampung na ...

eh hello, anak ikan meols di IG @zafirkaripap tu pun cakap loghat utara yach.. namun heols harum semerbak..
Quote blue^panther 18-8-2020 02:03 PM
Baru tau dia ni naibbjuara jer mentor tu, tp dia sorang je yg aku kenal dr banyak2 musim mentor ke berapa entah.....black hanipah x kira la, sbb mentor pertama vibe dia lain......so, yg juaranya sapa?? Lagi sendu dari usop ni kah??

Utk tak ot, hang pon kena la buat perubahan sikit usop oiii....overhaul sikit diri tu bagi kemas, walopon x nak pakai braces tp buat jugak la treatment gigi bg cantik.......muka tu jangan berlemoih sangat, walo tak putih bagi la nmpak segar sikit dik.....ramai jer pelakon muka gelap tp segak bergaya, baru la ramai pandang....
Quote mieymiey 18-8-2020 02:05 PM
Chuols dengan Amir Masdi share script yang sama ker?
Tapi tak sangka yer umur heols baru 22.
Tanjat iols.
Quote YomiuriLandMae 18-8-2020 02:11 PM
Themilo replied at 18-8-2020 02:03 PM
eh hello, anak ikan meols di IG @zafirkaripap tu pun cakap loghat utara yach.. namun heols harum s ...

aiyoo sape plak tu chuolsss..

Quote YomiuriLandMae 18-8-2020 02:12 PM
Themilo replied at 18-8-2020 02:03 PM
eh hello, anak ikan meols di IG @zafirkaripap tu pun cakap loghat utara yach.. namun heols harum s ...

owh okay dah try stalk.. but again aiyoo sape plak tu chuols.. instafemes kah?

Quote Themilo 18-8-2020 02:14 PM
YomiuriLandMae replied at 18-8-2020 06:12 AM
owh okay dah try stalk.. but again aiyoo sape plak tu chuols.. instafemes kah?

of course la instafemes loghat utara, tapi tetap harum di mata meols..
Quote kakyungpilah85 18-8-2020 02:16 PM
Nama dan rupa pon dibawak macam kampungan dekkk... Wat du yu espek... {:run{:run{:run
Quote Stingerstrike 18-8-2020 02:30 PM
Cukup2la kekampungan yg ada pada diva nombor 1 negara.

Quote rukia2 18-8-2020 02:32 PM
Xpyh nk sentap sgt lah... Ct nana lex2 je org label kampung ke leman ke..kalau kerja bagus, perangai pun semenggah,  Insya'Allah laku jugak
Quote husna_amal 18-8-2020 02:41 PM
Kena ambil Siti Nurhaliza sebagai contoh, masa awal2 jadi artis dulu pun dilabelkan artis kampung tapi dia tak bidas balik pun. Akhirnya berjaya sampai sekarang.
Quote Harley_Quinn 18-8-2020 02:41 PM
Kne usaha laa upgarde skit, invest tuk diri.
Contoh dekat Jihan, meletup lepas invest skit.
X suruh pn cucuk2 bagai tu tp cuba la groom kan diri.
My opinion lah, since dah masuk dlm industri ni
Klo x, mai join iols kje kilang ni. Hauk pn janji kje jln. Hi3
Quote WajibulGhunah 18-8-2020 03:04 PM
Nampak poyo lagi2 bila dia tahu ramai support dia
Yek sama je dgn anak jamal tu nampak poyo sebab nama bapak

Lihat semua komen(95)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-7-2022 05:34 AM GMT+8 , Processed in 0.106102 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top