CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

"Mana Bukti Transaksi?"- Man Raja Lawak Dituduh Menipu Derma RM50,000

18-8-2020 01:20 PM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 22191| Komen: 108

Description: Ketika tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dilaksanakan sebelum ini, Man Raja Lawak sumbang RM50,000 hadiah kemenangan MLM.
Ketika tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dilaksanakan sebelum ini, Man Raja Lawak sumbang RM50,000 hadiah kemenangan MLM.

Namun baru-baru ini kecoh bila pelawak ini dituduh sebagai penipu.



Seorang individu yang menggunakan nama @adam_mazwan1 mendakwa Man menipu rakyat Malaysia kononnya memberi bantuan untuk kelihatan 'hero' di mata masyarakat.

“Tu la Man, dulu kau menipu rakyat Malaysia konon-konon jadi hero kau sedekah beribu-ribu duit kat orang miskin, padahal kau tak buat pun…aku tahu.

“Allah bayar cash, sekarang kau makin tak popular. Kena ingat tau hidup ni jangan pernah menipu. Aku tau, kau dengan geng-geng kau sokonglah macam mana pun aku tetap tau,” tulisnya.

Foto: IG
Tuduhan tersebut telah dikongsi oleh Man di Instagramnya.

Man juga mempelawa individu tersebut supaya bertemunya di balai polis untuk mengemukakan bukti.

“Jom dik jumpa abang kat balai..abang tunjuk semua bukti depan mata kau nanti. Lepas tu abang saman kau pulak. Abang dapat duit RM4 juta, Abang bagi sumbangan lagi pasal abang memang nak nampak HERO di mata masyarakat," tulis Man.

Belum terhenti di situ, @adam_mazwan1 juga mendakwa dia mengenali Man dengan rapat dan mencabar Man untuk mengemukakan saman terhadapnya.

Foto: Gempak
Mana betul, mana salah agaknya? -CARI

2

Bagus
2

Marah
2

Terkejut
2

Sedih
2

Lawak
3

Bosan

Friends Rank (13 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Mademoisellee 18-8-2020 01:25 PM
Kenapa I rasa ni semua staged eh nak naikkan nama balik and as marketing product? Sebab berani betul budak tu tuduh man mcm tu siap kata dia org yg rapat dgn man. Pastu dok provoke secara public cmtu mcm dah ready sangat nak fight.
Quote hyie 18-8-2020 01:35 PM
so senduuuuuuuuuuuu...semoga berjaya yachhh
Quote Normabaru 18-8-2020 01:37 PM
Dapat rasa bdk ni mmg dh ready. Berani kerana benar.. Apedehal.. Heheh...
Quote MadameOnion 18-8-2020 01:40 PM
Pelawak malaysia hmmmmm
Quote EncikRhoma 18-8-2020 01:49 PM
ingatkan hazama dah berisi tadi
Quote Themilo 18-8-2020 01:51 PM
coco curv tu ada sibutramine yach.. nama lama dia, choco fit.. rebranding semula.. produk dah diharamkan sejak 2019.
Quote blue^panther 18-8-2020 01:54 PM
Produk ni pon anju ada promote kan?? Kemain yakin dalam ada dadah, hakak grab popcorn dulu la......
Quote kaseh80 18-8-2020 01:57 PM
Ni namanya publicity good or bad je?
Quote mieymiey 18-8-2020 02:02 PM
Padahal dia pun operate
Quote YomiuriLandMae 18-8-2020 02:05 PM
owh kekdahnya..
Quote fifie_olin 18-8-2020 02:10 PM
Themilo replied at 18-8-2020 01:51 PM
coco curv tu ada sibutramine yach.. nama lama dia, choco fit.. rebranding semula.. produk dah dihara ...

kwn aku ada mkn benda ni
dia komplen rasa x sdp
lain mcm jek
satu peket je dia telan
yg baki tolak kat kwn free jeh

Quote zidane2011 18-8-2020 02:14 PM
Produk ni dulu si anju duk promote n claim dia kurus (sikit) amek benda ni. Siap comolot dgn owner produk. Pastu rasanya dah gaduh donno why tp dia dah stop promote n consume
Quote LostStar 18-8-2020 02:27 PM
kenapa ada orang berani2 lagi ni minom benda gini ea.. adoiaiiii
Quote mizruncing 18-8-2020 02:37 PM
beraninya budak tu ajak fight kt mahkamah? dh trbongkar plak aib man ni. tp takkan laa man ni sanggup buat gitu. tak tau nak caya sapa
Quote Burong_Hantuk 18-8-2020 02:45 PM
SO sendu........
Quote miss_perfect 18-8-2020 02:50 PM
Mademoisellee replied at 18-8-2020 01:25 PM
Kenapa I rasa ni semua staged eh nak naikkan nama balik and as marketing product? Sebab berani betul ...

Rasa macam nak setuju dengan pendapat ni. Angin tidak, ribut tidak tetiba ada sesiapa ntah berani buat kenyataan gitu...
Quote bungamelurindah 18-8-2020 02:52 PM
bahaya produk kurus2 nie, dulu aku pernah makan shaklee yg pil, herbalife minum, pening kepala, rasa nak cabut je kepala, rupe2 nya ubat2 kurus nie die ade letak satu benda, aku lupa la benda ape dlm ingredients tu
Quote husna_amal 18-8-2020 02:55 PM
Bawa je lah sampai ke mahkamah nak tahu jugak siapa yang menipu ni.
Quote blue^panther 18-8-2020 02:59 PM
bungamelurindah replied at 18-8-2020 02:52 PM
bahaya produk kurus2 nie, dulu aku pernah makan shaklee yg pil, herbalife minum, pening kepala, rasa ...

Toksahla makan apa2 ubat kurus, jaga makan pastu senam sikit2....pelan2 kurus tapi sihat is better than cepat kurus tp pakai ubat, tak kisah la ubat tu claim natural ker hapa aku tetap x percaya.....

Lihat semua komen(108)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-7-2022 05:09 AM GMT+8 , Processed in 0.072908 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top