Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Usap, Garu Kaki Sebelum Pegang Makanan Pelanggan

17-8-2020 05:55 PM Komen: 41
Gambar seorang pekerja penghantar makanan menjadi bualan hangat apabila dirinya dilabel sebagai pengotor!

Mana tidaknya, dia dilihat mengambil ringan soal kebersihan dan dilihat ralit menggaru mengusap tapak kakinya ketika menunggu tempahan siap di dalam sebuah restoran makanan segera.

Mirror melaporkan, insiden tersebut dirakam oleh seornag pelanggan yang dikenali sebagai Chriss Dumbell.

Foto: Mirror

Menurutnya, lelaki tersebut terus mengambil makanan yang sudah siap tanpa membasuh tangannya.

"Saya rasa jijik. Semua orang membersihkan tangan dan mematuhi jarak sosial sedangkan dia bermain-main dengan kakinya."

Dia berkongsi gambar tersebut di Facebook dengan kapsyen, "Baru saja melihat lelaki ini mengusap dan bermain-main dengan kakinya. Sedap!" -CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
5
Marah
6
Terkejut
7
Sedih
6
Lawak
5
Bosan
4
0
0
Komen: 41
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote bottombikini 6-10-2020 11:38 AM
aku is konpius..ni cam thread kelang

btw gerai ah seng tu bawah basten ke yg lorong otw nak ke tempat teksi tu
tiber nak recall memory

Lain-lain Komen

Quote noor2 17-8-2020 05:57 PM
Dah terbiasa ni.....orang kata dah jadi habit. ..eiiiiuuu
Quote Artemesiaa 17-8-2020 05:59 PM
Ramai je macam ni hanya ramai yang tak tahu je
Quote Normabaru 17-8-2020 06:43 PM
Sebab tu food delivery ke apa.. Lepas amik tu basuh tgn baru buka bekas.. Kita tatau dia korek idong ke bontot ke otw ke rumah kita.hehehehe
Quote salimrock 17-8-2020 07:08 PM
erk...kt klang ada satu mamak tu suka garu kaki berkudis , pastu pegang ais ABC / cendol..


ramai ckp sedap..wa tak sampai hati nak cerita dia garu kaki...




Quote Perawankota 17-8-2020 08:20 PM
Malaysia ke ni
Quote Nenasketum 17-8-2020 08:31 PM
Delivery apa brand nih? Manyak kotor laa
Quote any42 17-8-2020 08:37 PM
ewwww. xde guna pkai mask klau tgn pnuh bkteria virus akibat habit pemlas bsuh tgn suka pgang mrata.
Quote 234126 17-8-2020 08:43 PM
iol kalau order delivery mmg terus buang plastik pastu tukar bekas dan blast seminit dlm microwave pastu cuci tgn bersih2 sbelum keluarkan dari microwave.

Bukan sbb covid je. iol geli benda mcm ni la sebab pernah nmpk rider dok usap2 rambut sesambil tunggu mknan siap, garuk2 lengan la muka la. Ada yg kadang korek telinga kuikuikui
Quote Supersirap 17-8-2020 09:26 PM
Kena lebih berhati-hati selepas ini
Quote supernaturalee 17-8-2020 09:53 PM
234126 replied at 17-8-2020 08:43 PM
iol kalau order delivery mmg terus buang plastik pastu tukar bekas dan blast seminit dlm microwave p ...

Bersin tutup mulut tp xbasuh tgn

Btlkn parking

Garu keti

Btlkn seluar terselit di celah bedah

Quote Scheherazade 17-8-2020 10:52 PM
Mamat ni bkn kt Malaysia nih.
Quote 234126 18-8-2020 07:10 AM
supernaturalee replied at 17-8-2020 09:53 PM
Bersin tutup mulut tp xbasuh tgn

Btlkn parking

Betulkan parking tu kuikuikui iol rasa kesian kat sapa yang dapat delivery tu. Sambil doa dalam hati mohon buang la plastik luar tu kalau tak blh blast dlm microwave pun.
Quote haryatie 18-8-2020 08:20 AM
eeeeee
Quote clarizsa 18-8-2020 08:24 AM
Eeuuwww
Eeuuwww
Euuwwwwwwww
And
Euw
Quote monreyes 18-8-2020 08:34 AM
aku mmg perati mende2 ni...
esp kat psr mlm...
mmg x beli lah...
usik kaki..rambut..garu2 pipi...uwekkkk...
x fhm btol org suka main kaki ni...
pas tu usik sana sini...
dgn tangan x basuhnya...
especially food...
BIG NO ....
Quote monreyes 18-8-2020 08:35 AM
supernaturalee replied at 17-8-2020 09:53 PM
Bersin tutup mulut tp xbasuh tgn

Btlkn parking

ada satu gerai kat opis jual air...
mmg aku x beli dah...
sbb ternmpk skali dia btolkan parking...puiii
Quote husna_amal 18-8-2020 10:03 AM
Lain kali tegur terus kan senang, kan dah depan mata tu.
Quote coco 18-8-2020 03:15 PM
off topic :  now me boleh faham kalau ada org marah ngan rider food delivery ni.   semalam baru kena ngan rider food panda.   masa hantar tu hujan lebat.  me pun ingatkan kesian bagi la extra duit masa bayar sbb ingatkan hujan.   pastu bila check makanan tgok kawan tu dah belah.   and makanan mmg ada yg tak cukup.  call dia cepat2 takut dia terlupa bagi ke.  

sekali dia jawab kurang ajar giler.  dia terus cakap mana dia tau tak cukup,  jangan nak tuduh dia curi pulak.  aik kita tanya baik2.  pastu me pun sakit gak la hati,  me tanya so sekarang mcmana.   dia nak pi amik ke.  dia kata sorry dia tak ada  masa nak pi amik balik.  kalau nak order lain atau mintak refund.  me cakap refund apa ke bendanya kalau kita COD. pastu dia kata mana dia tau bukan salah dia.   so me  ckp tak apa... ok saya call food panda terus je and letak terus la phone

cepat2 dia call balik cakap jangan la macam ni (rasanya dia takut kena complain),   bukan salah dia tak cukup makanan tu....bla bla bla ulang balik tapi still la ngan gaya rempit kurang ajar.   me kata tak apa la since dia tak nak gi amik balik,  me will call food panda for solution.  n ucap terima kasih n letak phone


Quote supernaturalee 18-8-2020 03:43 PM
monreyes replied at 18-8-2020 08:35 AM
ada satu gerai kat opis jual air...
mmg aku x beli dah...
sbb ternmpk skali dia btolkan parking. ...

klu perempuan membetulkan tali temali
berbunyi lah ceritanya





Lihat semua komen(41)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top