CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Awak Pengsan Lagi Baik - Netizen Lancar Petisyen Singkir Ajai Dari Big Stage 3

18-8-2020 10:55 AM| Diterbitkan: rikuren| Dilihat: 5045| Komen: 19|Original author: Oleh: rikuren

Description: Rancangan Big Stage 2020 yang menampilkan beberapa peserta yang sedia menunjukkan bakat mereka dalam bidang nyanyian seterusnya dinilai para juri profesional telah pun bermula minggu ini.


Rancangan Big Stage 2020 yang menampilkan beberapa peserta yang sedia menunjukkan bakat mereka dalam bidang nyanyian seterusnya dinilai para juri profesional telah pun  bermula minggu ini.

Baru minggu pertama, komposer terkenal tanahair iaitu Ajai, mencetuskan kontroversi apabila memberi 2 dari 100 markah kepada salah seorang peserta program Big Stage. 



Hafiz Zainal yang menyanyikan lagu Fly Me To The Moon menerima komen daripada Ajai yang mengatakan nyanyian tersebut adalah nyanyian yang sumbang dan tidak layak menerima markah.



Awak pengsan lagi baik!



Walau bagaimanapun, dia telah tampil menjelaskan sebab mengapa markah sedemikian diberikan.



Selain itu, menerusi Instagram Hlive, Ajai dan Dr Hafiz dilihat berbincang mengenai persembahannya pada minggu itu. Ajai turut memberi semangat kepada Dr Hafiz dan memintanya untuk tidak menyimpan sebarang perasaan berhubung komen yang diberikannya ketika konsert berlangsung.



Tidak bersetuju dengan komen dan pemarkahan diberikan Ajai, satu petisyen dibuat di laman sesawang change.org agar komposer tersebut disingkir sebagai juri tetap di program berkenaan. 


Don't want banana to fruit two time!


Kredit foto: change.org

Petisyen yang dibuat individu bernama Helmi Saad setakat ini mendapat hampir 7,000 sokongan sejak dilancarkan.

Tidak dinafikan, Ajai orang lama dalam industri hiburan tanahair, tapi komen dan markah sedemikian agak keterlaluan. Baru minggu pertama kot! - CARI
1

Bagus
1

Marah
1

Terkejut
1

Sedih
2

Lawak
2

Bosan

Friends Rank (8 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • mai_pinky

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Themilo 18-8-2020 11:14 AM
sian kakak hafizah, dapat 2 markah jaa dari ajai.. meols doakan kakak terkeluar next week k.. jadi dentist je la kakak, tiap minggu @Kurex datang buat scaling sambil kakak hafizah bersenandung di cuping telinga kurex..
Quote Kurex 18-8-2020 11:16 AM
Themilo replied at 18-8-2020 11:14 AM
sian kakak hafizah, dapat 2 markah jaa dari ajai.. meols doakan kakak terkeluar next week k.. jadi d ...

Iols takde asterok jadi tak tgk bs ni. Kalau ada asterok pun memang takkan tgk.
Btw doc tu ada pm iols, katanya kalau sakit gigi, bagitau dia, dia nak bagi ubat yg mujarab.. fantasi sungguh pemikiran ni
Quote sarah82 18-8-2020 11:18 AM
Awat aku rasa suara dia x sedap.
Quote TomyamPuteh 18-8-2020 11:26 AM
Sometimes bitter is better...
Quote RatuDunia94 18-8-2020 12:19 PM
Actually ajai bukan juri pertama yg "lantang" yach..

Way before him dah ada Paul Moss, Ramli MS, Adlin Aman Ramli even Ogy.
Bbnu yg cakap Ramli MS x lantang mesti baru kenal heols kat GV.

Tp iols rasa Ajai still better dr Ogy lah..
Quote Artemesiaa 18-8-2020 12:51 PM
Untuk dapat yang benar2 berquality komen yang agak pedas ada baiknya
Quote Normabaru 18-8-2020 01:06 PM
Dh baca komen sepitsedut...mmg sesuai la dilahar gitu... Hbs lari semua key.. Acah dh lama dlm industry kan.. So yeah.. For me, i like bila dia xgelabah teks defensive psl ajai.. Dia pny mental agk kuat la.. Jenis blh pergi jauh tp kdg2 poyo. Bbnu khuens..what do u expect? lols


Tp netz over la siap bekap buat petition.. Adoiii.. Cepat triggered betul!

Quote husna_amal 18-8-2020 02:29 PM
Kena ada sedikit kontroversi bagi viral ramai tahu tentang tv show ni. Baru lah rating naik lepas ni.
Quote mizkajura 18-8-2020 04:22 PM
Sumpah Aku tak tgk.
Quote bbasir 18-8-2020 05:50 PM
ala...mmg not on pitch pun dia nyanyi..
Quote LadyCarefree 18-8-2020 11:36 PM
Kalau teghok bebenor awat pejal bagi 78?
Quote Orix 19-8-2020 08:38 AM
Sumbang ni A BIG DEAL ye bg org2 teknikal dlm nyanyian. kalau ummah marhaen mungkin sekadar nyanyi kt kenduri kawen pun dia rs sedap dah...

btw, drpd singkir ajai baik la singkir faizal tahir drpd jd juri
Quote nestea27 19-8-2020 08:43 AM
LadyCarefree replied at 18-8-2020 11:36 PM
Kalau teghok bebenor awat pejal bagi 78?

tu yg pelik tu. skema pemarkahan ni ikut halwa telinga masing2 ke camner
Quote MadameOnion 19-8-2020 10:14 AM
entah kenapa aku rasa aku team ajai
Quote MadameOnion 19-8-2020 10:15 AM
Orix replied at 19-8-2020 08:38 AM
Sumbang ni A BIG DEAL ye bg org2 teknikal dlm nyanyian. kalau ummah marhaen mungkin sekadar nyanyi k ...

i dunno somehow aku setuju dgn ko..at least ajai ni setiap komen dia akan bg solution utk memperbaiki persembahan seterusnya..FT?
Quote Orix 19-8-2020 10:23 AM
MadameOnion replied at 19-8-2020 10:15 AM
i dunno somehow aku setuju dgn ko..at least ajai ni setiap komen dia akan bg solution utk memperba ...

FT dlu ms ariff bahran kemain dia hencap.... iols rs di doktor gigi ni lagi hauk dari ariff bahran ms zaman big stage dedolu
Quote NBM 19-8-2020 01:09 PM
Ajai takyah cakap english boleh tak? ke laut. jgn overconfident sgt. pegi kelas bahasa inggeris, takpun belajar dgn Nurul hahha
Quote eizarz 22-8-2020 06:09 PM
ajai ni monyet,perasa  bagus....suara mcm pondan....
Quote supernaturalee 22-8-2020 10:53 PM
Xtgk lg

Tp sadisnya smpi 2% je dpt
Ikut hati tu mau nk bg 0 je ape


Lihat semua komen(19)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-7-2022 11:15 PM GMT+8 , Processed in 0.110045 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top