CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Sentiasa Hubungi Pengarah Atau Penerbit, Cara Riz Amin Dapatkan Job

17-8-2020 02:35 PM| Diterbitkan: Cari-Saiful| Dilihat: 7649| Komen: 33|Original author: Oleh: Saiful

Description: Pelakon Riz Amin mungkin tidak sepopular aktor lain tapi dia ada cara yang tersendiri untuk meastikan sentiasa ada job.
Pelakon Riz Amin mungkin tidak sepopular aktor lain tapi dia ada cara yang tersendiri untuk memastikan sentiasa ada job.

Katanya sesuatu tawaran itu tidak datang bergolek tanpa sebarang usaha dan kerja keras.


Foto: IG
Katanya dia buang rasa malu dan akan meghubungi penagarah atau penerbit yang rapat bagi bertanya peluang kerja.

"Sebenarnya dalam hidup kita kalau malu akan rugi. Saya sentiasa hubungi penerbit atau pengarah yang dekat dan banyak memberi peluang kepada saya," katanya kepada mStar Online.



Namun Riz menghubungi mereka bukanlah semata-mata bertanya tentang job tapi turut bertanya khabar.

"Kadang-kadang orang terlupa, kita la kena ingatkan orang itu supaya ingat kita," tambahnya. -CARI

1

Bagus
1

Marah
2

Terkejut
1

Sedih
2

Lawak
1

Bosan

Friends Rank (8 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Kurex 17-8-2020 02:47 PM
Suka tgk orang yg helap macam ni
Quote Themilo 17-8-2020 03:02 PM
Kurex replied at 17-8-2020 06:47 AM
Suka tgk orang yg helap macam ni

rambut heshe dah tumbuh belum? gigih nau tanam rambut....
BTW, talent & looks tak cukup kuatkah sampai terpaksa keep in touch dengan producer / director? teringat video lolipop..

Quote YomiuriLandMae 17-8-2020 03:10 PM
iols okay jah kalo artis sndri nak melobi utk dpt job.. sapa yg kerja kuat dpt la habuan nya.. ye dokk..
Quote Missfadh 17-8-2020 03:14 PM
Kurus betul. Heols kalau berlakon mesti jd jahat. Bagus lah usaha lebih sikit.
Quote tagas 17-8-2020 03:27 PM
sendu takde aura

harus lah menadah tgn
Quote gadget 17-8-2020 03:31 PM
yelah...kalau tak buat cenggitu, maybe takde org sedar keujudan riz amin..

ps: aku ingatkan sape pulaklah riz amin...pelakon baru kot...sekali rupanya dia ni...ada jugak nampak kat tv tapi tak tau nama...so mmg patut ko yg cari penerbit...kalau artis top mcm fatah amin for sure penerbit yg carik... (aku sebut nama fatah sbb nama bapak riz sama mcm fatah, bukan sbb minat)
Quote shernazz 17-8-2020 03:32 PM
Iols bayangkan pu riz
Rupanya mamat neh
Tapi mamat neh mmg selalu berlakon supporting role kan
Ok la...janji sentiasa ada job...keep it up
Quote Perawankota 17-8-2020 03:36 PM
Kadang dorg ni ada je job. Tp tu lah, drama tu tayang kt TV okey lah rtm lah. Yg jarang org tgk. So org ckp lah x kenal. Rtm pon Kdg2 citer dh shoot 3thn lepas baru nk tayang skarang.
Quote cicicumel 17-8-2020 04:07 PM
Video leak heshe pon xde sambutan.. camnooo
Quote husna_amal 17-8-2020 04:08 PM
Nak kena lobi kan diri untuk dapat kan job. Baru nampak effort dan buat pengarah yakin.
Quote NekNgah 17-8-2020 04:46 PM
YomiuriLandMae replied at 17-8-2020 03:10 PM
iols okay jah kalo artis sndri nak melobi utk dpt job.. sapa yg kerja kuat dpt la habuan nya.. ye do ...

Tak ada manager kot dia ni.  Kena usaha sendiri.

Berlakon bagus Riz Amin ni, Mike Ang pun cakap dia ni underated.
Quote Kurex 17-8-2020 04:59 PM
Themilo replied at 17-8-2020 03:02 PM
rambut heshe dah tumbuh belum? gigih nau tanam rambut....
BTW, talent & looks tak cukup kuatkah  ...

Lolipop dia tak nalla
Quote rosannazmia 17-8-2020 05:01 PM
Whooosrrryusssss...

Edit:laaaa dia ni..
Quote Nurul8001 17-8-2020 05:09 PM
Dia berlakon kat polis evo2. Saya rasa jauh lagi sesuai bawak watak hero berbanding zizan razak tu.
Dengan ketinggian dia, banyak watak boleh masuk. Harap2 produser2 pandang lah dia ni. Sayang betul kalo dia disia-siakan. Dia boleh berlakon la

Dia ada berlakon kat 29 Februari jadi bapak Remy Ishak masa kecik2. Pun OK.

Dua ni je lah saya bgtau sbb watak dlm movie ni watak baik. Dia byk berlakon tapi asyik dapat watak jahat je.

Kalo dia groomingkan diri, boleh nampak hensem. Sedangkan jihan boleh berubah, apatah lagi dia.
Good luck Riz Amin. Saya peminat senyap awak.
Quote CitySity 17-8-2020 05:19 PM
Perseverance is everyhing!
Quote TomyamPuteh 17-8-2020 05:25 PM
Pernah nmpk dpn2. X de aura nk tarik org tgk kali ke 2.Beliau ini tggi la kt luar
Quote inspektoremos21 17-8-2020 05:33 PM
Dia ni berlakon best la. Kalau dia ni selalu diberi peluang jadi pelakon utama confirm dia boleh sebaris zul ariffin. Ni asyik2 bagi supporting role jah..
Quote inspektoremos21 17-8-2020 05:35 PM
Riz ni sedara mara dgn tok sop jugak kan? Ke dgn org lain eh? Tapi yg pasti dia ada bersedara dgn artis.. cuma iols tak ingat siapa
Quote gold_teeth 17-8-2020 07:30 PM
Dia n wife ni kaya ke? Sbab asyik cuti n tayang kaya je.. wife kedahan anak2 kaya kut

Lihat semua komen(33)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-7-2022 03:43 PM GMT+8 , Processed in 0.111834 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top