CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Selepas 'Beri' Hati, Suami Derma Buah Pinggang Pula

17-8-2020 12:34 PM| Diterbitkan: natrahn| Dilihat: 3072| Komen: 16|Original author: Oleh: natrahn

Description: Derma organ umpama memberi nyawa baharu.


Derma organ umpama memberi nyawa baharu.

Demi tanggungjawab yang dilafazkan sewaktu bernikah dahulu, seorang lelaki sanggup mendermakan sebelah buah pinggang kepada isterinya yang menghidap penyakit kegagalan buah pinggang.

Mohd Hilmi Damak Kacak mendermakan sebelah buah pinggang untuk isterinya menjalani kehidupan normal tanpa melakukan rawatan dialisis setelah diuji dengan penyakit itu ketika usia perkahwinan mereka menginjak dua tahun.

Berikut adalah catatan Mohd Hilmi di Facebook mengenainya.


Loading FB Post...



Kredit foto: Facebook Mohd Hilmi

Dapat kencing semula

Pembedahan tersebut telah berjaya dan akhirnya isteri Mohd Hilmi boleh membuang air kecil seperti sediakala.


Loading FB Post...


Kredit foto: Facebook Mohd Hilmi

Pengorbanan paling luhur, menggambarkan betapa dalamnya cinta Mohd Hilmi demi kehidupan lebih baik isterinya. - CARI
8

Bagus
5

Marah
3

Terkejut
3

Sedih
3

Lawak
4

Bosan

Friends Rank (26 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • yeos

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

ADVERTISEMENT

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote rosasen 17-8-2020 12:52 PM
alhamdulillah...1 dalam 1000
Quote sarah82 17-8-2020 12:58 PM
Aku tak nak komen lain.. Tapi wei tu panel oksigen.. Setahu aku.. MATRON marah kalau guna panel tu caj phone.
Quote diamond12 17-8-2020 01:03 PM
Alhamdullilah
Quote TomyamPuteh 17-8-2020 01:09 PM
Alhamdulillah. Wow! Nama bapak dia kacak...
Quote PristineOne 17-8-2020 01:19 PM
Ini husben yg shuben shuben lain tak boleh challenge punya...

Pengorbanan dia dah terbukti..... shuben yg lain baru takat cakap belom ada prove.

Syabas dan kudos la..
Quote lattehazelnut 17-8-2020 02:25 PM
Sbb mkn produk timbang kilo ke
Quote husna_amal 17-8-2020 02:36 PM
Salah satu pengorbanan suami yang patut kita puji. Bukannya yang acah2 sweet selalu tu.
Quote allshares 17-8-2020 02:45 PM
Suami yg rare, harap kekal sepanjang hayat. Selalu dgr isteri je yg sanggup bekorban, bukan derma benda kecik2 buah pinggang tu, organ yg sgt berharga
Quote lavendernovella 17-8-2020 02:59 PM
Cinta hujung nyawa. Semoga terus bersama hinggà ke syurga. {:childlike{:childlike{:childlike{:childlike{:love{:love{:love
Quote manehnya 17-8-2020 03:00 PM
Ya Allah baiknya dia, mcm ni br cinta yg sejatti...
Quote bambimo 17-8-2020 03:04 PM
Alhamdullillah rezeki dia dpt suami begini
Berkongsi hati dan Berkongsi buah pinggang
Quote Supersirap 17-8-2020 10:09 PM
Pengorbanan suami yang sesekali masuk berita, tahniah dan semoga dipermudahkan segala urusan mu wahai sang suami
Quote Lengkong 17-8-2020 10:11 PM
Alhamdulillah

Quote Scheherazade 17-8-2020 10:15 PM
Beruntung isterinya dpt suami yg btl2 susah senang bersama.
Quote Dwdrum 17-8-2020 11:29 PM
Edited by Dwdrum at 17-8-2020 07:31 AM

Husband kidney compatible dengan bini... Tidak semua pasangan akan compatible... That lady very lucky...
Suami yang bini lebih dari 1 for sure akan anggap pengorbanan paling agung .. Cuz mustahil untuk donate kepada both binis... In case sesuai ...  
Quote any42 18-8-2020 12:09 AM
ni bru btul jiwa & raga snggup serah. lautan api sanggup renangi.
gws ya  

Lihat semua komen(16)

Kategori Berkaitan

ADVERTISEMENT


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

17-8-2022 04:01 PM GMT+8 , Processed in 0.193601 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top