Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Hampir Lima Tahun Beroperasi, Tomok Akur Tutup Bisnes Tudung Arriandra

7-8-2020 12:10 PM| Komen: 91

Kredit foto: IG Tomok

Penyanyi popular Tomok meluahkan rasa sedih apabila operasi salah satu rangkaian perniagaannya terpaksa ditutup.

"Itulah asam garam dalam perniagaan. Tapi, ini tak bermakna dibu patah semangat," tulis isterinya, Rahayu Abas.



Menerusi Instagram, Tomok atau Shah Indrawan Ismail, 36, akur perniagaan tudung jenama Arriandra bersama isteri terpaksa ditutup selepas hampir lima tahun beroperasi.

Dia juga memaklumkan akan mengadakan jualan murah bagi menghabiskan stok tudung yang ada dan meminta sokongan orang ramai.



"Korang support eh," ujarnya. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
0
0
Komen: 91
Komen

Previous : Mommy Is Pregnant! Lara Alana Teruja Bakal Dapat Adik

Next       : Netizen Tak Puas Hati Faezah Elai Kata Travel Banyak Lebih Bijak Dari Belajar Tinggi

Dialek Sabah Terlalu Pekat, Atu Zero Susah Dapat Job
Maut Dirempuh Lori Pecah Tayar Ketika Baik Pulih Lampu Isyarat
Syamel Ubah Imej K-Pop Demi Ernie?
Ajaib! Budak 9 Tahun Tak Sedar Peluru Sesat Tembusi Otak
Nak Tikam Anak 8 Tahun Kerana Berebut 'Remote' TV
Sami Selamba Panjat Bukit, Langsung Tak Pakai Tali
"Aku Mengandung Anak Kau,"-Majlis Kahwin Habis Kecoh!
"Rambut Panjang, Tak Pakai Kopiah" - Tukang Mandi Jenazah Dicemuh
Apa Hal Semua Perempuan Nak Lelaki Jadi Dr Sheikh Muszaphar? Dia Lainlah, Kaya
Bekas Juruterbang Maut Terjun Tingkat 12 Tertekan Dibuang Kerja
Siti Zailah Dikritik Lagi, Selendang Louis Vuitton Pula Jadi Sasaran
Kes Terowong Dasar Laut, Lim Guan Eng Mengaku Tak Salah Minta Suapan
Walau Dapat Balik IG, Linda Rafar Tetap Kecil Hati Dengan Pihak Yang Jauhkan Diri
Mommy Is Pregnant! Lara Alana Teruja Bakal Dapat Adik
Tak Kisah Dikecam, Ellie Suriaty Desak KKMM Segerakan Lesen Kepada YouTubers
Tunang Dayana Roza Ikut Pesan Arwah Nenek, Cari Isteri Yang Putih
Parti Bersatu Rakyat Malaysia, Tun M Dijangka Umum Parti Baru Petang Ini
Dayang Nurfaizah Takut Nak Buat Rawatan Kosmetik
Achey Sanggup Ubah Suai Rumah Demi Mak Ayah
Remaja Main Kayu Tiga Dijerut Lepas Disetubuhi Kekasih, Mayat Disumbat Dalam Guni
"Sebab Muka Seiras Ke Crush?"-Bukan Main PU Azman Wish Hari Jadi Lee Dong Wook
Raja Ilya Rindu Masakan Ibu, Tak Kesampaian Nak Balik Malaysia
Janna Nick Makin Seksi, Dah Putus Dengan Kekasih Ke?
"Tua Bangka Kumpul Dosa Dari Zaman 90an,"-Anak Nora Ariffin 'Sound' Diva AA
Aktres Ditahan Kerana Berbasikal Rentas Negeri, Bella Dally Ke Tu?
Namakan Menu ‘Ikan Siakap 3 Rasa Mati Tertembak Di Sempadan Malaysia-Thai’-Maria Tunku Sabri Tak Sensitif

Komen Terbaru

Quote hazael123 11-9-2020 05:46 PM
blaalaaa replied at 11-9-2020 12:21 PM
buat bisnes first kena ada ilmu. rajin cari kawan yg dh lama dlm bidang ni. bab modal tu tk kisah  ...

yes mcm saya before this bukak bisnes pun ambik loan dkt yayasan ihsan rakyat. company dia syariah compliant. bayangkan time agreement ada akad ko tahu ahahaha macam nikah gituuuu hihi tp percaya lah sikit en kalau diorang ikut islamic law... profit rate pun paling rendah saya dpt dh compare dengan bank and company loan lain... mmg saya apply terus ah cite dia

Lain-lain Komen

Quote naksedap 6-8-2020 11:15 PM
Banyak peniaga lain tutup Kedai jugak...tempat Aku banyak gulung tikar...
Quote chacon 6-8-2020 11:23 PM
naksedap replied at 6-8-2020 11:15 PM
Banyak peniaga lain tutup Kedai jugak...tempat Aku banyak gulung tikar...



banyak beralih ke online...lagi masyuk..sewa kedai orang tak ramai datang buat apa


Quote cikpisang 6-8-2020 11:37 PM
Tkpela tomok fokus je la kat chatime tu
Quote dudaberhias 6-8-2020 11:44 PM
jenama ni memang iols pun tak tahu jadi kalau katup sebelum covid pun tidak menghairankan...

tudung banyak sangat saingan sekarang... forumer2 dalam ni tertanya untung ke tak tudung yang top2 tu... sedangkan neelofar hijab pun untung tak sampai 10 percent dari total sales...

jadi dari situ chuolsss boleh hagak yer bisnes tudung ni boleh ke buat chuols jadi millionaire macam si mamasab... separuh tahun je 50 juta jualan agen time2 covid
Quote KIM.K 7-8-2020 12:00 AM
dudaberhias replied at 6-8-2020 11:44 PM
jenama ni memang iols pun tak tahu jadi kalau katup sebelum covid pun tidak menghairankan...

tudu ...

Kalau 10% profit macamana jahlop declare jualan rm50j kat oversea. Iols dah lama ragui sebab masa news keluar tak banyak design and plain saja
Quote lolipopbiru 7-8-2020 12:01 AM
dudaberhias replied at 6-8-2020 11:44 PM
jenama ni memang iols pun tak tahu jadi kalau katup sebelum covid pun tidak menghairankan...

tudu ...

brand naelofar skrg pn dh beralih ke rtw dh. byk keluarkan baju dan lofa pun dah start bisnes F&B. utk survive in future
Quote YomiuriLandMae 7-8-2020 12:11 AM
baru ni la iols tahu yg tomok ada jual tudung..
Quote NekNgah 7-8-2020 11:50 AM
Tak tau pulak dia ada business tudung.  Churros & Chatime tu taulah juga.
Quote amal12bh 7-8-2020 11:57 AM
iols tahu n pernah beli sbb masuk kt shopee 2 tahun lepas. masa ada kt shopee tu mmg ada diskaun kaw2 n harga mur2. iols terus grab beberapa helai.
Quote pinkzara 7-8-2020 12:02 PM
We all kekal dgn Ariani. Jahlop brand pun pernah beli. Tp cepat rosak (beli di butik dia, bkn cap kemboja).
Quote meow_tompok 7-8-2020 12:11 PM
haritu ada nampak org promote e-book buat bisness tudung jenama sendiri
dia bagi la tips2 mana nak dpt supplier, etc etc harga ebook tu less RM100

ada jugak tgk iklan kelas master shopee cara2 buat sales sebulan 5 angka.. tips and tricks - harga RM180

Quote matchstick 7-8-2020 12:21 PM
Tahu dia jual tudung sbb dia sewa lot apartment kt tingkat bawah rumah aku ni as tmpt simpan stock kot, bukan kedai. Dia jual tudung online je rasa nya..rumah diorg pun kt blok yg sama.
Quote totokreturn. 7-8-2020 12:31 PM
tudung ni terlalu ramai persaingan, tambah tambah sekarang ni org dah tak tengok sgt brand, dapat beli kat shopee yg spluh hinggit, order sampai, belek belek, tengok ada kualiti, org terus maintain beli yg sepuluh ringgit je, so butik besar2 mana bleh nak jual harga sepuluh ringgit cam kat shopee, sebab nak bayar vellfire lagi, handbag gucci lagi
Quote totokreturn. 7-8-2020 12:33 PM
sepatut nya tomok ni buat la tudung mcm bokitta atau hyat dan seangkatan dgn nya, copy je yg ori, permintaan tudung gini tinggi sebab kalo nak beli yg ori beratus ringgit
Quote RatuDunia94 7-8-2020 01:49 PM
Ala kalau heols buat clearance stok pon tetap ada untung.. sbb harga sebelum clearance pun mark up tinggi.. sbb tu lah kalau nk meniaga ni jgn ikut trend. Jualan tudung ni dh tepu. Ye lah pembekal pun dr kilang yg same kat vietnam, china nun sana.. dtg sini tukat tag jenama then mark up harga tinggi2.
Quote mongoose_kidz 7-8-2020 03:06 PM
pernah tgk dlm shopee tudung wife dia ni..pada aku mahal la walaupun corak nmpak cntik
bawal  satu rm70
tp pernah jual rm35..ade less kot time tu
maknanya hrga modal less than 35 la...so buat ape nk beli time rm70...terus terbantut nak beli..lgpun tudung byk saingan...mcm2 ade...ade duit xde duit je nak beli
Quote husna_amal 7-8-2020 03:22 PM
Kesian, ramai peniaga terjejas sejak covid 19 ni.
Quote mice_cheese 7-8-2020 03:38 PM
Berlambak jual tudung.ariani pun boleh jual 25 je selai tudung.
Quote nanasno 7-8-2020 03:39 PM
so tomok buat clearance sale tudung dia kat mana. kalo selai rm 10 rm 20 leh la beli

Lihat semua komen(91)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top